Veresoonte põletik. 11.08.21 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Aasta tagasi võtsin ühe nädala rasestumis vastaseid pille aga pidin lõpetama kuna tekkisid valud jalaveresoontes.Jäin ka haiguslehele.Käisin ära ka uurimistel aga midagi ei tuvastatud.Nüüd aga jälle õhtune ebameeldiv tunne jalgades vaatamatta et kannan tööl tugipõlvikuid.Kardan et põletuik tuleb tagasi.Tõõtan kondiitrina.Kus ma võiksin abi saad?

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Ei ole aru saada, mis põhjusel veresoontepõletikku kardate ja millisest põletikust on jutt. Praegu on kaebused jalavalust õhtuti, mis võivad olla erinevatel põhjustel ja eelkõige mitte seotud Teie veresoontega. Palun pöörduge oma kaebustega siiski perearstile.


Veronika Palmiste
Veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

EKG 24h uuringu vastus

Pidev kiire rütm. Vahest täiesti rahulikus olekus, enamasti koormuse aeg (liikumine jne) vahepeal isegi kokkukukkumise tunne, teinekord lööb ülekeha täielik kergendus, peale mida hakkab süda kiiresti pekslema. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arst on Teile uuringu määranud, ta teab miks ja mida sellest oodata. Tema tõlgendab uuringu ja otsustab ka ravi.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kas probleem võib olla seotud kõhu aordiga?

Kõhu piirkonnas on tekkinud südamerütmiga sarnased tuksed, mis alati ei ühti südame rütmiga. Kuna minul esinevad südame rütmihäired, siis tunnetan, et see võiks olla ka üks põhjustest. Kõhus valu ei tunne, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Khus kulgeb suur veresoon, aort. Kui kõhukatted ja rasvik õhemad, siis tunneb selle tukseid väga hästi.
Veel üks lihtne ja ohutu uuring, sonograafia värvidoppleruuringuga. Saab hinnata ...

Loe edasi

Südameklapi protees ja vaktsineerimine.

Minu mehele paigaldati 10 aastat tagasi südameklapiprotees. Võtab eluaegselt Marevani. Paar aastat tagasi soovitas perearst muuta ravimit. Kuu aega võttis ja viidi insuldikahtlusega haiglasse. Veri oli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teatud tüüpi südameklappiproteside korral peab kasutama ainult Marevani, nn uuemad suukaudsed verevedeldajad ei sobi.
Trmobiriskiga on enam seotud AZ vaktsiin, Pfizeril on risk väiksem. ...

Loe edasi

jala valud

Vasaku jala sääremarjas on tugev valu .mida teha ?

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Selle probleemi kokkuvõtte pealt saan vaid öelda, et palun andke oma perearstile murest teada - me ei lahenda seda probleemi siin anonüümselt kirju vahetades.

Veronika Palmiste
Loe edasi

Punased laigud jalgadel.

Pöördun teie poole, kuna ise arvan, et on tegemist veresoonkonnaga. Kui ma päeva jooksul palju käin mitu tundi järjest , tekkivad mul jalgade sääre all osas punased laigud- täpid ja kohati suured laigud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Arvan, et tegemist on ilmselt nahasiseste veenilaienditega, mis koormusel tuleb rohkem nähtavale.
Kui see on nii, siis mingit eriravi vaja ei ole.


Veronika ...

Loe edasi

õlavöötme valu/suremine liikumisel

Kolm päeva tagasi käisin südame koronaaruuringul ning arterisse paigaldati 2 stenti. Kirjutati välja ka mitmeid rohtusid. Kõigil järgneval päeval olen olnud sunnitud kasutama migreenitablette lisaks. Nüüd ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei, Teie mõttekäik ei ole õige. Pigem soovitan mõttes tagasi pöörduda nende kaebuste juurde, miks üldse südame pärgarteritega seotud uuringutele sattusite. Palun rääkige oma ...

Loe edasi

Sõrmedes veresooned vahest teevad valu

Tere, olen võrdlemisi noor naine, aga käte veresooned tekitavad ebamugavust ja sellega kaasneb ärevus. Võimalikud seosed enda jälgimisega, et kaebused tekivad kas stressist, valedest toiduvalikutest, dienogesti ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan mitte keskenduda mõttele, et kaebused on tekkinud naha alt läbikumenduvatest veenidest - pildi järgi on tegelikult täiesti normaalsed veresooned. Kui teete füüsilistel rasket ...

Loe edasi

K'elabal veresoones moodustis?

Tere uuesti!
T'nan vastuse eest, vastasite, et see muudatus ei ole ohtlik, kuid, mitte, mis see on selline. N'dala jooksul eiole ta v'iksemaks
l'inud, vaid hoopisnatuke suuremaks ja katsudes ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei oska pakkuda sellisel moel, millega võiks olla tegemist. Arvestades asukohta, ei ole pigem seotud veresoontega - kuna veen on läbi naha näha, siis seetõttu ilmselt seostate ...

Loe edasi

Ma ei tea mis mul viga on_ei ole diagnoosi

Tere! Kõik analüüsid korras ja tehtud, kuid siiani ei ole vastust, miks eriti hommikul kohe peale söömist muutuvad jalad punaseks (loodan, et pildil on näha millised väikesed punased laigud tekivad). Lisaks ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Üks, mida võin Teile kindlalt öelda, on - nendele kaebustele ei ole veresoontekirurgilist operatsiooni, mida saaksin pakkuda.
Ilmselgelt on mure Teie pärast ka Teie perearstil ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: