Mononukleoos 06.01.22 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Põdesid tõenäoliselt augusti lõpus/septembri alguses mononukleoosi, mida kinnitas oktoobris tehtud vereproov. Epsten Barri tiiter oli veres kõrge, kuid aktiivset nakkust enam ei näidnud. Esialgsed sümptomid olid liigesevalu, pearinglus, kurguvalu, minestusetunne, südamepuperdus, väsimus. Perearst mõõtis pulssi - oli 90.
Septembrist praeguseni on iga 3 nädala tagant esinenud kurguvalu, südamepuperdus, iiveldus, liigesevalu, väsimus, mis kestab 3-4 päeva. Olen jälginud ja üles kirjutanud. Olen käinud ka kurguarstil, kes vaatas kurgu üle ja kirjutas saatekirja mandlite eemaldamisele.
Saan aru, et mononukleoosi peamine ravi on sümptomite leevendamine, aga kas tõesti midagi muud teha ei saa?
Kad peaksin pöörduma infektsionisti vastuvõtule?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tõesti, mononukleoosi ravib aeg, ravimitega leevendatakse vaevuseid- valu, südamepekslus. Teie perearst korraldab Teie ravi ja uurimised. Hea võimalus on e konsultatsioon, ka seda korraldab Teie perearst.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Sepsise tüsistus

Tere,
Mu tütar peaaegu kaotas elu meie piirkonna haiglas (Iirimaal) vale diagnoosi tõttu ja oli kodus lõhkenud pimesoolega mitu päeva sest saadeti haiglast peaaegu kohe koju ja ei usutud et ta kõhuvalu ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Tegemist on keerulise haigusjuhtumiga ja lapsega tegelevad arstid, kes on eelnevaga ja praeguse olukorraga paremini kursis kui seda on võimalik kirjaga edasi anda.
Nasogastraalsondiga ...

Loe edasi

Tuberkuloosi vaktsiini süstikoht

Tere!

Lapsel on tuberkuloosi vaktsiini süstikoht läinud põletikuliseks ning ajab mäda välja. Läbimõõt on ca 2cm (pilt lisatud). Viimase ca kuu jooksul on läinud selliseks, eelnevalt oli ka ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

See, et BCG süstekohast tuleb kollast puderjat eritist on ootuspärane, kuid pildil olev süstekoht on märgatavalt põletikuline ja sinna on soovitus määrida bakterivastase toimega kreemi. ...

Loe edasi

tere!

Tahtsin,küsida,et missugusele ravimile allub tripper?
Kas penitsiliini valik on õige?
Tean,et kui sellest soov vabaneda siis tuleb selleks süsti kasutada
Jama on pikaajaline

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Saan soovitada pöördumist veneroloogi vastuvõtule- samal ajal võib esineda mitu suguhaigust, mis kõik vajavad vastavat ravi. Ja mitte ainult Teil vaid ka Teie partneri(te)l.
Loe edasi

Maksanäidud

Tere!
Kirjutan seoses oma 3,5 kuuse lapsega. Käisime andmas vereanalüüse, kus ASAT(107) ja ALAT(157) näidud olid kõrged . Hiljuti sai laps ka hepatiidi vastase vaktsiini esimese doosi. Kas need ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere, mingi põhjus peab ju olema, et need uuringud tehti. Kui perearst need analüüsid määras, siis tegeleb kindlasti ka edasi.
Kjulge

Loe edasi

Hemorroidid

Tere olen 37+1nädalat rase ja juba pikemat aega hemoreidid aga nüüd kahe päevaga on läinud need hullemaks ja jubedad valud....netist uurisin siis öeldi et ainult operatsioon aitab aga kas on midagi mis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, soovitav on apteegist käsimüügi küünlad, salvid, küsige sealt! Kindlasti raseduse ajal neid ei opereerita, kui vaja, siis alles peale seda. Reeglina muidugi need taanduvad, kui ära sünnitate.
Loe edasi

Sügelevad punnid samaaegselt covidiga

Tere. 15a týtrel 13.04 saadud 3.tôhustudoos. 20.04 jalakannasiseküljel paar punni kõrgemat, mis väga sügelesid. Päevadega lisandub punne yle keha eri piirkondadesse. Käepealsed, küünarnukid, põlveôndlad, ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Vähetõenäone, et pildil olev lööve on põhjustatud vaktsiini 3 doosist. COVID 19 ühe võimaliku sümptomina on kirjeldatud erinevaid nahalööbeid. Samas võivad ka mitmed teised viirused ...

Loe edasi

Hiv

Tere kas mul vöib hiv olla kui kõrva lest ühest kohast natuke paistes selline punn kaitsmata sex oli 3,5 nädalat tagasi ja körva lesta all punane selline hernest väiksem punn aeg ajalt selline surin v ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
HIV-i võimalus on väga väike. Koostöö oma perearstiga.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Borrelioos

Tere. Sügisel tekkis väsimus, seljavalu ,valu jalgades. Perearst tegi kõik võimalike uuringuid, aga midagi ei leidnud. Vaevused on siiani, vahel rohkem vahel vähem . Põhiline on väsimus . Hiljuti tehti ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, kindlasti tuleks teha Borrelioosi teste ja otsida põhjuseid edasi. Koostöö oma meedikutega !

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Alapalavik

Tere!

Täna on seitsmes päev, kui mul on alapalavik. Üldiselt 35-35.5, kuid on paaril korral olnud ja alla 35. Just täna 05.04 ka, kraadisin, kuna hakkas külm ja kehatemperatuur on 34.7. Algas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Sellele küsimusele juba vastasin. Põhjuseid palju, koostöö oma perearsti jt spetsialistidega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Alapalavik

Tere!

Täna on seitsmes päev, kui mul on alapalavik. Üldiselt 35-35.5, kuid on paaril korral olnud ja alla 35. Just täna 05.04 ka, kraadisin, kuna hakkas külm ja kehatemperatuur on 34.7. Algas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Probleem on keerukas. Võimalik, et Covid järgne seisund. Saan soovitada head koostööd oma perearsti jt spetsialistidega. Mingeid diagnoosi või raviotsuseid ei saa mina teha.

Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: