Kahin vasakus küljes 14.06.19 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere. Juba selle aasta talvest olen kimpus tiheda , lahtise köhaga. Perearst on pidanud seda infektsiooniks ja kirjutanud mulle antibiootikume. Kuulates kuuleb ta kahinaid vasakus küljes täpselt rinnahoidja all, täiesti külje peal. Seetõttu olen teinud sel aastal juba 3 kopsuröntgenit kopsupõletiku kahtlusega. Röntgenid pole midagi näidanud ja põletikku ei näita ka vereanalüüs. Ometi on 3-l korral hakanud hinge matma ja tekkinud tugevam köha, mis antibiootikumidega taandub.
Soovin teada, miks need kahinad kuulates on aga röntgen ei näita midagi ja kas peaksin neid kuskil uurida laskma. Olen suitsetaja. Perearstilt ma tõenäoliselt lisauuringuid ega saatekirja ei saaks, ta on väga kitsi uuringutega:) Peaksin vast omal käel erameditsiini poole pöörduma.

Arst vastas:

Karmen Joller

dr Karmen Joller

Perearst

Kivimäe Perearstikeskus

Tere!
Pikaajaliseks köhaks loetakse köha, mis on järjest kestnud kauem kui 4 nädalat. Ja selle köha puhul on käsitlus hoopis teistsugune. Kindlasti on vaja teha lisauuringud: vereanalüüsid võimaliku nakkuse kahtlusel, teie puhul võib-olla ka spirograafia jms. Kui perearst tõesti ise ei taha neid teha, paluge talt saatekirja kopsuarstile: see ei maksa perearstile midagi.

Ja kui teile tundub, et perearst ei käitu teie huvides, siis kindlasti teatage sellest tema kliiniku juhtidele või terviseametile.

Tervitades
Karmen Joller

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Laps teeb püksi

Meil on juba väga pikalt probleem olnud sellega, et minu 6 aastane poeg teeb püksi. Kas pissib või isegi kakab. Ta ei tee seda öösel, vaid päevasel ajal. Kõige hullem on see, et teda ennast ise see ei ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Teie antud infost kahjuks ei piisa, et probleemi lahendada.
Esimesena tekib küsimus: kas see on alati nii olnud või on tekkinud mingil ajal?
Pöörduge kindlasti oma perearsti ...

Loe edasi

Sääreluumurd.

Tere.
Kuidas on sääreluumurru korral jalg kipsis.
Kas põlve peab kaasama??

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

See oleneb, millise murruga oli tegemist. Üldiselt põlveliigest kipsi ei panda.
Teie kirjeldusest selgub väga vähe - vaid see, et kusagil (kus täpselt?) on valu, ja see, et oli ...

Loe edasi

B12 vitamiin beebil

Tere!

Meie 2-kuune beebi magab päeval ainult lühikesi unesid, u 30 min ning tahab tihti rinda, oleneb päevast, u 40-60 min tagant. Kui rinnale ei saa, on rahutu ja nutab. Öösel magab u 10–12h, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

B12 saab inimene ainult loomsetest toiduainetest. Harva võib tegemist olla päriliku probleemiga, kuid sünnitusmajas tehakse skriiningtest B12 päriliku puudulikkuse välistamiseks. Kui ...

Loe edasi

Suurenenud lümfisõlmed ja pidevalt haige kurk

Tere!

Juuni lõpus/juuli alguses olin hädas suurenenud ja valuliku lümfisõlmega kaelal. Sain Augmentini 7. päevaks peale ning kuuri lõpus see allus ravile, läks väiksemaks ja valutuks. Päris ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Teile on väga keeruline nõu anda, kuna ma ei näe kõiki analüüse. Kuna kaebused on kaua kestnud, siis oleks vaja teha täpsustavad analüüsid. Kui leukotsüüte on endiselt palju, tuleks ...

Loe edasi

Maksahaigused

Olen viimasel ajal väga väsinud. Magaks ainult. Raske silmi lahti hoida. Suht tihti ajab ka iiveldama. Ning söögiisu on väiksem. Magusad nagu enam ei taha ja ülfse söön vähem. (Olen koguaeg olnud suure ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Ilma teid läbi vaatamata ei ole võimalik öelda, milkega on tegu.
Kui need kaebused kestavad kauem kui 14 päeva, pöörduge oma perearstile.
Kui kaebustele lisandub palavik ...

Loe edasi

Vere analüüs

Tere, siin 10 aastase(varsti 11) lapse vereanalüüsi tulemused.
Kas on muretsemiseks põhjust ning kas peaks lisa uuringuid tegema?
Laps ei ole viimased 5 kuud haige olnud

Aitäh

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Saan aru, et tegemist on terve, kaebusteta lapsega. Tervet last ei ole mina iialgi nõus vereanalüüsiga traumeerima, sest vereanalüüs ei näita meile ei haigust ega tervist. Igaks juhuks ...

Loe edasi

Haigustekitajate levik ristimisel

Tere!

Mul on aasta ja viie kuune laps. Käisime teda ristimas ning seal toimus samaaegselt ka teise lapse ristimine, ehk et igasugused protseduurid nagu õlise pintsliga suu puudutamine ning ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Ülalkirjeldatud viisil on ehk väga väike võimalus nakatud herpesinfektsiooni, kuid HIV ja C-hepatiit ei levi sellisel viisil.

Loe edasi

Püsiv iiveldus ja peapööritus

Minu mured algasid tegelikult juba juulikuu alguses, mil mitu nädalat järjest iiveldas ning püstitõusmisel ja liikumisel käis pea niivõrd ringi, et tundsin, et minestan. Siis arvasin, et see tuleneb sapikividest. ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Kirjeldus meenutab veidi vertiigot. Kas kõrvus ka kumiseb, viliseb või kohiseb?
Kui pearinglus ja iiveldus koos oksendamisega on nii kaua kestnud, ei ole kidlasti tegemist viirusega. ...

Loe edasi

Psoriaas ja kannavalu

Tere!
Kuna mu enda perearst on lapsepuhkusel ja naaseb tööposti alles novembris ning asendusarst ei selgita ega aita, siis sooviksin infot kas teen tühjast asjast kära või mitte.
Olen ülekaaluline ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Teil võib olla psoriaasi tüsistusena tekkinud liigeste põletik e. psoriaatiline artriit. Kui te selle 2 aasta jooksul pole reumatoloogi juures käinud, oleks hea, kui te vähemalt korra ...

Loe edasi

Lapsel madal temperatuur

Tere.Lapsel tehti 3 kuu vaktsiin-kuuevalentne ja rota.Kaks päeva hiljem muutis lapse kehatemperatuur madalamaks.Kui tavaliselt lapse temperatuur 36,9 -37,2 siis 2 päeva peale vaktsiini (vaktsiin reedel ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui laps on seejuures täiesti terve, ei ole vaja muret tunda.
Ikka parimate soovidega,
Kjulge

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi