haiguste kontroll 21.08.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Lugesin ühest vastusest: "Pole olemas ühte kompleksset testi, millega saaks selgitada välja kõigi suguhaiguste esinemist või puudumist.......
Kui sooite teha uuringud kõigi ülalnimetatud haiguste suhtes kasutades kõige kiiremaid ja kvaliteetsemaid uuringumeetodeid, siis maksvad uuringud nii 1500 krooni ringis (haigekassa hinnakirja järgi)"

Kas ma saan siis õigesti aru, et kui ma tahan lihtsalt ennast kontrollida enne püsisuhte loomis, siis pean välja käima 1500 kr???

On see tõesti nii!!?? Siiis.... kui palju käib ringi kotrollimata kahtlusega inimesi sellepärast et see on majanduslikult neile kätte saamatu!!!!!

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Tõepoolest - kui Te soovite ennast kontrollida kõigi enamesinevate sugulisel teel levinud haiguste suhtes kasutades kõige täpsemaid uuringumeetodid - siis maksavad need analüüdid haigekassa hinnakirja järgi umbes 1500 krooni.
On võimalik kasutada ka odavamaid uuringumeetodeid, mis ei pruugi aga olla nii tundlikud.
Kui Te olete haigekassa poolt kindlustatud, siis on võimalik, et vajalike uuringute eest maksab Teie eest haigekassa.
Vastav hinnakiri uuringute/analüüside kohta (sõltuvalt kasutatud meetodist) on koostatud haigekassas ja selle alusel töötavad kõik meie riigi laboratooriumid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

Imelik olla

Tervist.
Vahekorra ajal purunes nähtavasti kondoom, ise ei saanud arugi. Järgmisel päeva hommikul tundsin kerget kurguvalu, tekkis ka palavik, kael oli kergelt imelik ja kõht kergelt valutas. Nägu ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kontroll sugulisel teel levivate haiguste suhtes tuleb igal juhul kasuks kui Te olite kaitsmata vahekorras. HIV-le viitavate sümptomid ei teki nii kiiresti (vahekorral järgneval päeval), vaid selleks kulub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi