Pole isu 09.03.09 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 22 naine. Olen väga rahul oma välimusega. Olen heade eluviisidega. Ei suitseta. Ole üle 3 aasta kasutanud Jeaninet. Olen elukaaslasega koos elanud 1,5 aastat (enne praegust suhet oli pikim suhe 1 a). Mees on mul väga sportlik, tark, edukas, ülimalt seksikas ja väga hea südamega. Meil on suurepärane suhe kui välja arvata probleemid sugu eluga. Nimelt vaevab mind pidevalt valulikk suguühe. Valu on tupe ava ümber mitte tupes sees. Märgumine on ok. Olen andnud analüüse ja arstile oma mure kurtnud. Kuna analüüsid ok, siis arst ei oska enam aidata. Samuti pole ma kunagi aru saanud mis asi on orgasm. Olen lugenud ja proovinud ise aru saada aga ei õnnestu. Kas see on pigem tunne või mingi füüsiline reaktsioon? Kas on tõesti võimalik, et tunnengi puht füüsiliselt valu kuid tegelik probleemi allikas on peas- mul puudub isu...parem magaksin kallikese kaisus. Isu puudumine on isegi vale väljend, sest ma ju väga tahaksin seksida ja seksingi, aga seda mõnutunnet ei ole. Isegi need korrad kui ma üldse valu ei tunne ei eruta see mind. Mu mõte erutub rohkem kui keha. Mida teha? Oleme kalliga nõus ükskõik mida tegema/ proovima kui sellest vaid kasu oleks!!! Kas viga võib olla pillides? Kas on kuidagi võimalik mõõta seksuaalsuse/ seksi isu taset?

Tänan

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Teie kirjas on korraga väga erinevat informatsiooni. Võimalik, et valu tundmine põhjustab ikkagi seda, et Te ei suuda täielikult lõõgastuda. Siin on väga erinevaid raviviise. Soovitan veel uuesti rääkida seksuaalnõustaja lisakoolituse saanud günekoloogiga. Võimalik, et abi on harjutustest või ka ravimtest (infektsiooni ei pruugi olla). Tallinnas soovitan Seksuaaltervise kliinikut (dr. Kai Haldre), Tartus noorte nõustamiskeskuse arste (näiteks dr. Laanpere), Raplas dr. M. Pruksi.
Tervitan L. Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Pole sexi isu

Tere olen 25 aastane neiu ja küsiks otse miks mul ei teki sexi isu??? Kuidas on see võimalik ja kas on üldse võimalik selline asi.Mis peaksin tegema?Kas müüakse kuskil ravimeid et naistel sexi isu tõsta?

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
See, et inimesel pole teatud eluperioodil seksimiseks huvi, on täiesti normaalne nähtus. Inimene pole masin ja teda mõjutavad paljud asjaolud.
Kahjuks on Teie kirjas liialt vähe informatsiooni. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: