suguiha ja sugutungi täielik puudumine? 28.11.05 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

tere,
ma olen noor !9 aastane naine ja olen elanud väga aktiivset suguelu oma partneritega see ei ole kunagi probleeme tekitanud ja kõik on olnud viimasepeal ja partenereid on olnud ka igast vanusest, kuid praeguses suhtes oleva mehega on mul tekkinud sellised probleemid mis ajavad mu täiesti hüsteeriasse nii et pean rahustitega magama jääma.Ja päeval olen tige ja pahur.
Suhte alguses oli kõik super ei mingieid probleeme olime vahekorras öösel ja päeval ja olenemata olukorrast.Pakkusime üskteisele kõike mida võimalik ja tahtsime.
Kuid siis äkki hakkas mu partner mingeid imelikke vabandusi välja mõtlema, ja vahekorrad jäid järjest harvemaks ja järjest absurdsematel põhjustel. Ta väidab et tal on tunded mu vastu ja selles ei ole midagi aga alati ta teeskleb mingeid probleeme.Ma olen olnud väga kannatlik ja proovinud ennast mitte peale sundida kuid viimase 3 kuu jooksul oleme me vahekorras olnud umbes 4 korda. Iga kord kui ma tunnen iha või tahan teda puudutada siis ta tõrjub mu ära kui ma ütlen välja sõna seks siis ta läheb näost siniseks ja ütleb et ma räägin ebasündsatel teemadel. Ma ei saa aru milles probleem me varem seksisime igalpool ja ilma probleemideta nüüd ta isegi räägib sellist juttu et seks on patt ja et mungad ei seksi ja veel hullemaid jaburdusi.Ta ei ole pööranud mingisse usku vaid lihtsalt väldib seksi. Kas see on mehe puhul normaalne ja kas meestel on mingis eas(ta on 31) selline periood kus libiido langeb täielikult? Ma olen aktraktiivne naine ja ma olen proovinud kõike et teda erutada kuid asjata ta leiab alati et ta on liiga väsinud(isegi kui ta on maganud mitu päeva ja hommikul ärgates jne)Ta on hakanud mind vist juba kartma et ma pressin talt seksi välja kuigi ma ei pressi- see on ju loomulik et ma ihaldan oma meest ja tahan temaga intiimsust ja lähedust. Kedagi teist tal ei ole selles ma olen täiesti kindel. Millest selline muutus võib olla tingitud, ma olen andnud talle ruumi ja viibinud eemal üle nädalate. See probleem on kestnud 3 kuud ja mina noore naisena hakkan hulluks minema niimoodi.Mitte et ma ei saaks ilma seksita olla kuid mind häirib tema ära põlgamine ja kui ma sellest midagi ei räägi ja midagi välja ei tee ei tundu see asi muutuvat. Tema jaoks on see väga hell teema, sest eelmine naine oli talle viagra tablette öökapile asetanud.
Millest selline muutus ja kas see on loomulik, naine vajab ju rahuldamist ja ma tahan temale ka ainult head teha.
Kas meestel võib tekkida selline kliiniline seisund et nad muutuvad suguvõimetuks ja neil kaob täielik seksi vajadus ära?Või huvi seksi vastu? Kui kaua see võib kesta? Kas see arstliku pilgu läbi vaadatuna mingi haigus või on seal äkki midagi psüholoogilist( ta on võtnud kaalus juurde--kuigi mind see ei häiri, et äkki see häirib teda ennast?)
Varem oli ta väga rahuldatud ja ei olnud pingeid nüüd on ta täis pingeid ma teen talle üle keha massaazi et ta lõdvestuks aga kohe kui ma katsun ta peenist siis ta kargab püsti ja hakkab ogarat juttu rääkima? Kas on võimalik et tal on tekkinud hirm seksi vastu kuidas ma saaksin seda vältida ja teda selles aidata?
Ma ei taha tema jaoks olla selline hüsteeriline naine kes nõuab seksi kuid ma olen olnud kannatlik ja olen pidanud ennast nii palju alla suruma et kardan hulluks minemist. Äkki ma saaksin saata ta (ja vajadusel enda) seksuaalnõustaja juurde kuigi seda oleks talle väga raske teatada sest iga kord kui ma räägin midagi seksist läheb ta näost siniseks ja valju häälega teavitab et ma niimoodi ei räägiks.Ehk saate soovitada mida ma peaksin tegema või kuidas seda talle serveerida? Varem oli kõik täiesti avameelne ja ma ei saa aru kuidas saab olla tekkinud täielik muutus? ta joob alkoholi ja on võtnud rahusteid see ka kindlalt nõrgendab ta suguvõimet ja et tal on ehk probleeme mis häirivad teda kuid mis lahendust siin oleks, ma olen oodanud nii kaua ja proovinud kõike teha.Ma tõesti palun nõu. Sesk ei ole minu jaoks suhtest kõige olulisem aga kui seda praktiliselt ei esine siis on tekkinud mingi probleem? Ta kinnitab et tal on tunded mu vastu ja kõike et ma olen ilus ja nii aga tal on lihtsalt seksi vastu huvi täielikult kadunud, kui telekas mingis filmis naine mehe ära võrgutab siis ta läheb täiesti endast välja- ma ei ole seda ühegi mehe puhul kohanud et isegi kui ma alasti tantsin või ükskõik mida muud proovin et sellele on täielik vastupidine reaktsioon. Palun palun aidake mind ja andke nõu mida teha või kuidas ma saaksin teda nõustaja juurde meelitada nii et see temale liiga ei teeks.
Ma tänan teid südamest.










Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere. Väga asjalik ja huvitav kiri. Kahjuks teie ei ole üksi. Sama probleemiga pöörduvad tihti nii mehi, kui ka naisi. Esimene tunne et teie partneril on erektsiooni häired, selle pärast tema on nii murelik ja tundlik, kui teie katsute tema sugutist. Sellel põhjusel temal olemas ebaõnnestumise oodatus või neuroos ja hirm suguühe eest. Kõik pakkumised ja jutud, isegi mõtted seksuaal valdkonnast teda kõvasti ärritavad. Arvan et siin on mitte ainult psühholoogilised probleemid, aga puht meditsiinilised ka. Parem, kui tema üksi või koos teiega pöördub arsti poole (seksuoloogi või androloogi juurde).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Enneaegne seemnepurse

Tere

Probleem on järgnev: seksuaaleluga on viimasel ajal olnud palju raskusi. Kui alustan naisega eelmängu, siis enne sugutungi olen mina saavutanud juba suhteliselt tipu, vahel tuleb mul ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Teie probleem nimetakse enneaegne seemnepurse ja see on päris palju levinud. Mõnikord see on seotud partneri vahetusega või mõni sugulisel teel haigusi sooritamisega. Kuna Teie kirjutate et ennem ...

Loe edasi

Küsimus

Tere doktor, kas on olemas käsimüügis ravimeid või taime ekstrakte, mis tõstaksid suguiha nii meestel kui naistel?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Ja olemas. Parem kui teie küsite nende kohta otse aptegis. Need on kõik looduslik preraraadid ja müügil ilma retsepti. Meestele tavaliselt soovitan X-potentsi 1 kapsel x 2 korda päevas 1-2 kuu ...

Loe edasi

suguiha tõstmine

Juba mõnda aega (paar kuud) pole mul olnud erilist iha oma partneriga vahekorda astuda. See teeb minu kurvaks ning tekitab pisut stressi ning mu noormees on täiesti tusane selle üle.
Sooviksin teada ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Võib olla teil on lihtsalt üleväsimus ja stress, tasub korralikult puhkata ja kõik läheb üle. Või on kerge depressioon. Tavaliselt kasutakse mingi vitamineid ja tooniseruvaid preparaadid - igasuguseid ...

Loe edasi

kuhu minna?

Tervist selline kusimus et kelle juurde minna kui sugutungi pole voi on seksuaalhaired nt unistused, fantaasia jne selleks meestearst voi seksuoloog voi seksuoloog noustab aga mis teemadel?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Kui sugutung on madal, või väike siis pöörduge meestearsti juurde (võib ka seksoloogi juurde), kui puht unistused või fantaasiad siis parem seksuoloogi juurde

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: