masturbatsioon 21.03.04 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Elame abikaasaga juba 11-nendat aastat koos. Mulle tundub et temal ei seisa minu peale vahest on kõik korras aga enamus ajast kui eelmängu ajal läheb kõvaks siis pärast vajub ära ja ma pean ootama millal jälle kõvaks läheb kas see on normaalne minul kaob igasugune erutus ära ja ma nagu rahuldaksin ainult teda. Siis ma tahaksin veel teada kas masturbatsioon mõjutab mingil määral seda olukorda sest temale tundub see meeldivat ja kui on üksi voodis siis harrastab seda kuni erektsioonini välja,minule mõjub see kuidagi solvavalt sest tema saab rahulolu mina aga mitte. Nii ongi vahel tunne ,et vajan armukest kes mind rahuldaks. Mida teha , et olukord ei viiks lahutuseni ei usu et pole väljapääsu?

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Teie kirjast ei selgu kui vanad Te abikaasaga olete, mistõttu konkreetseid soovitusi on raske anda.
Kirjelduse põhjal on Teie abikaasal tegemist peenise erektsiooni nõrkusega. Põhjused võivad siin olla väga erinevad. Üheks viisiks, kuidas proovida olukorda lahendada, on kasutada ravimeid (võetakse umbes 1-0,5 tundi enne vahekorda). Tänapäeval on olemas mitmeid medikamente (näit. Viagra), mille abil mehed oma erektsiooni probleemidele leevendust (või lahendust) saavad. Küsite, et kas masturbeerimine võiks mõjutada Teie abikaasa peenise erektsiooni tugevust? Arvan, et siin ei ole antud hetkel mingit seost.
Kuna erektsiooniraskuse põhjused võivad olla ka psühholoogilist laadi, siis võiks abiks olla ka seksuaalnõustamine. Psühholoogilist laadi põhjustele viitavad kirjas Teie mõtted lahutusest ja viited haiget saamisele. Ilmselt olete tõsiselt solvunud, sest tunnete, et abikaasa on masturbeerimise teel olukorra enda jaoks lahendanud.
Soovitan abikaasaga tekkinud olukorda arutada. Rääkige ka sellest, mida tunnete kui abikaasa Teie juuresolekul masturbeerib jättes Teid "vaeslapse" rolli. Arutage abikaasaga võimalust pöördumiseks seksuaalnõustamisele. Abikaasa võib pöörduda ka üksinda seksuaalnõustaja või meestearsti poole.
Nimetatud spetsialistid võtavad vastu Tartus Elite kliinikus või Tallinnas Seksuaaltervise Kliinikus.
Võite tulla ka minu vastuvõtule.
Tervitades L. Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

raske juhus

Tere!

Probleem algas ca 6 kuud peale meie kohtumist. Seni oli olnud meil väga hea seksuaalelu, kuid siis äkki hakkas mu noormehe hüperaktiivsus hoopis ahistamisena tunduma. Algul ei saanudki ...

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
Nimetate oma lapsest naiseks kasvamist konservatiivseks. Teie kirjas tundub olevat mitmeid tabusid, mis Teil paarisuhet ja seksi nautida ei lase.
Samas on loomulik, et kahe inimese seksuaalvajadus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: