seks 15.02.04 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere!
Elan oma mehega neli aastat koos ja meil on viimasel ajal päris tõsiseks läinud arutelu, miks me nii vähe seksime. Probleem on nagu temas, temal on kadunud igasugune huvi asja vastu ja igakord kui ma sellest rääkima hakkan, hakkab ka tema mind süüdistama, et ma pole ise ka aktiivne jne. Me ei ole elanud koos 25 aastat et sellised küsdimused peaksid üldse päevakorras olema. Tema vastab et ega ta enam 16 aastane poiss pole ise on 27, et kogu-aeg peaks tegema, et ta näeb mind igapäeav jne. Mina pole ise mingi seksmaniakk ja mind ei häiri et mina ei saa mind häirib see, kuidas teda üldse häiri et tema nii vähe saab. Tema jaoks ei ole see probleem, ütleb tema . Olen täiesti abitu ei oska enam midagi teha, ootan teie nõuannet.

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Teie kirjast ei selgu, mis tähendab "me nii vähe seksime". Erinevate inimeste puhul on see muutuv mõiste. Mõne jaoks on korra või paar kuus - palju ja teise jaoks neli korda päevas - vähe. Kõik oleneb ikka inimeste endi rahulolust. Kui paar ise rahul ja õnnelik on, siis võib korra aastas ka seksida. Mingit normi pole olemas. Teie kirjast aga tundub, et rahulolematus on siiski olemas.
Sageli (aga mitte alati) on ebakõlad seksuaalelus seotud üldise suhte jahenemisega. Teie kirjast ei selgu, kas on Teie kooselus ka teisi pingeid või laabub kõik hästi.
Abikaasa soovimatus intensiivsemaks seksuaaleluks võib olla seotud üldise stressi fooniga. Seetõttu soovitan üle vaadata Teie suhted iga kandi pealt. Ehk ootab Teie abikaasa suhetest eelkõige rohkem mõistmist ja toetust?
Mees on Teile ette heitnud, et Te pole enam nii atraktiivne. See on koht, kus esitada endale küsimus... oli see lause mehe enesekaitse või olen äkki tõesti end hooletusse jätnud?
Vahekorrad paari elus on ainult üks osa suhetest ja emotsionaalse fooni paranedes muutuvad ka seksuaalsuhted enamasti paremuse suunas.
Seetõttu soovin edu ja rahulikku kõnelust mehega, kus poleks kohta süüdistustel, aga seletaksite välja oma tõelised ootused suhetele.
Alati võib pöörduda ka psühholoogi poole, kes tegeleb perenõustamisega.
Tervitades L. Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Seks peale poeratsiooni...

Kui kaua ei tohi olla vahekorras peale oppi?(Laparoskoopiline sterilisatsioon)

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Üldjuhul esimese kuu jooksul vahekorrad ei ole soovitav. Vladimir

Loe edasi

anaalseks

Kas hemorroidide korral on anaalseks keelatud, st kahjulik?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Kindlasti keelatud, kuna seks võib provotseeruda verejookse. Vladimir

Loe edasi

valu seksimisel

tere, olen 23 a, naisterahvas. Mure järgmine-uue sekspartneriga on seks valus, sellist kogemust pole varem olnud ja see küllaltki ebameeldiv. Peenis on keskmise suurusega, ei usu et asi selles. Kui mees ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Arvan et teil võib olla migi günekoloogiline probleem. Tasub pöörduda naisarsti juurde ja küsida nõu. Kui tema ei leia mingi põhjust (põletikke) siis see on seksuoloogiline probleem. Kirjutate ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: