Hgc tõus 12.09.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.

10.08 algas menstruatsioon.

21.08 oli kindlalt ovulatsioon. Tehtud mitu testi.

22.08 oli IUI protseduur.

23,24,25 oli vahekord abikaasaga.

08.09 pidid algama päevad. Kuid natuke määris paar päeva ( pruunikat ja helepunast) hästi vähe oli näha.

09.09 tegin kodus testi. Oli teine triip väga hele. Käisin samal päeval ka veretestil. Oli tulemus 72. Täna 12.09 käisin uuesti veretestil oli nait 275,22.

Arstile minek alles 2 nädala pärast. Kas peaksin uuesti veretesti tegema? Vaatasin tabelites ja see vist enam vähem normi piires tõus. Kuna mul peaks olema 4 nädalat peale viimast menstruatsiooni ja 21 päev peale ovulatsiooni. Mina isiklikult arvan, et mul on 2 nädalat maksimum rasedust. Sest pesustumine oli alles 05.09. Kui oli ka väike voolus.

Arst arvab, et peaksin ootama 2 nädalat ja siis minema ultrahelisse.

Kas võin ka varem minna või pole mõtet? Lihtsalt peab ootama? Veel ühe veretesti tegema?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Teie kirjast loen: "10.08 algas menstruatsioon. 22.08 oli IUI protseduur."
Need on olulised andmed, kõik muu on emotsionaalne, mis on mõistetav. Kuna füsioloogiline täiskantud rasedus kestab 37+1 kuni 41+6, siis kiiret ei ole ja asjatud uuringud on mõttetud.
Vaid aeg annab arutust: kui väga soovite, siis tehke apteegi rasedustest hommikusest uriinist üks kord nädalas. Tarvitage foolhapet vanuse tõttu ja vitamiine rasedatele, oluline on ratsionaalne toitumine, lisainfi tai.ee lehelt. Rasedusega arvel peab olema hiljemalt 11+6, siis säilivad kõik toetused.

Soovin palju õnne ja hingerahu, rasedus ongi suur õnnestumine!
G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

HCG tõus

Oleme 3 aastat proovinud rasestuda ja peale laparoskoopiat/hüsteroskoopiat (3k peale oppi) sain esimesed kaks triipu.
Viimane menstruatsioon oli 5.11.
15.12. oli väike pruunikas/punane voolus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kahe päeva vahega kui HCG tõuseb kahekordselt, siis võiks arvata et rasesuega kõik hästi. Teil hormooni tõus tagasihoidlikum. Seega jääb kahtlus peetunud rasedsusele. Absoluutselt kindlalat saab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: