Määrimine ja duphaston 18.08.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Ma ei ole rasestumisvastaseid tablette võtnud 2 aastat. Enda vanust arvestades olen otsustanud, et kui neljas laps tahab tulla, siis tuleb. Aga rasedaks pole jäänud, viimasest sünnitusest möödas 7 aastat. Eelnevate rasestumistega ei ole probleeme olnud. Tsükkel endiselt enam-vähem korrapärane, 26 päeva, kuid veritsuse hulk siiski väiksem kui vanasti. Nüüd hilines menstruatsioon mitu päeva ja kui hakkas imelikult hästi õrnalt määrima, siis võtsin enda rumalusest duphastoni, mida oli veel alles eelmise raseduse ajast. Õrn määrimine kestis poolteist päeva kui sedagi. Võtsin duphastoni ikkagi edasi lootuses, et äkki olen rase ja aitab säilitada. 5 päeva hiljem rasedustest ikkagi negatiivne ja enam tablette ei võta. Millal võiks siiski menstruatasioon alata või keerasin enda tsükli nüüd täiesti untsu?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 43-aastane

Äsja vastasin selle küsimuse, aga siis veelkord.
Vastab tõele: " Enda vanust arvestades olen otsustanud, et kui neljas laps tahab tulla, siis tuleb. Aga rasedaks pole jäänud, ..."
45. eluaastast algab üleminekuiga kõikide muutuste ja kaebustega. Östrogeenide langusega on seotud emaka limaskesta õhenemine ja seetõttu menstruaalvere vähenemine füsioloogiliselt. Mitterasestumise põhjustest vanuse tõustes on esikohal ovulatsioonide puudumine -anovulatsioonid. Saate apteegist osta ovulatsioonitestid ja teha neid vastavalt õpetusele hommikusest uriinist. Uusim on viljakusmonitor. Kui ei ole ovulatsioone, siis ei ole võimalik ka rasestuda.
Duphastoni toimel muutub emaka limaskest õhemaks, kasutame seda verejooksude ennetavaks raviks. Menstruaaltsükli häire võib tekkida, siis tuleb teha rasedusteste hommikusest uriinist kord nädalas.
Alati võite tulla vastuvõtule, oluline on günekoloogilise ultraheliuuringu ajal mõõta emaka limaskesta paksust ja hinnata folliikleid.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Määrimine ja duphaston

Ma ei ole rasestumisvastaseid tablette võtnud 2 aastat. Enda vanust arvestades olen otsustanud, et kui neljas laps tahab tulla, siis tuleb. Aga rasedaks pole jäänud, viimasest sünnitusest möödas 7 aastat. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 43-aastane

Vastab tõele: "Enda vanust arvestades olen otsustanud, et kui neljas laps tahab tulla, siis tuleb. Aga rasedaks pole jäänud, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: