Mandlipõletik ja rasedus 30.08.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Minul järgmine mure. 12. augustil diagnoositi mul krooniline mandlipõletik. Probleeme on olnud ka kilpnäärmega, alustasin just äsja L-türoksiiniga. 29. augustil tegin rasedustesti, mis osutus positiivseks. Arvutuste kohaselt on hetkel rasedust u. 5 nädalat. Nüüd ongi mure selles, et kuidas see kõik rasedust mõjutab.. Oma günekoloogi juurde pole veel jõudnud.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere kui võtate L-türoksiini , siis see ei ole vastunäidustus raseduse kandmiseks.Soovitan minna oma günekoloogile et rasedusega arvele minna.

DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Võimalik rasedus

Tere!
Sünnitasin oma esimese lapse 9 kuud tagasi. Peale sünnitusjärgset kontrolli hakkasin tarvitama Delamonie minipille. Lõpetasin imetamise 3 kuud tagasi, kuid otsustasin jätkata samade pillide ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Minipille võib tarvitada ka peale imetamise lõpetamist. Küll aga tuleb arvestada, et minipillidega esineb sageli määrimisi. Kui ...

Loe edasi

Pruun voolus

Tere!
Olen 26 aastane naine ja sünnitasin 2 kuud tagasi. Veritsus peale sünnitamist lõppes peale 5ndat nädalat aga kuskil 7 nädalal hakkas erituma pruuni voolust, pidasin seda algul menstruatsiooniks, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Tegemist on lohhia-voolusega, mis on reeglina 2-3 kuud peale sünnitust normaalne. Unustasite kirjutada, kas toidate rinnaga? Kui imetate, siis taastuvad menstruatsioonid ...

Loe edasi

Rasedus ja koroona

Tervist , Sooviks teada kui väga koroona mõjutab rasedust?
Nimelt oli hiljuti raseduse peetus. Nûûdseks aga 5+1 nädalat rase uuesti…Täna tekkis aga kõrge palavik ja meeletu lihasvalu- tegin covid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kui covid test on positiivne, siis esmalt teatage sellest ekirja teel oma perearsti ja küsige täpseid tegutsemisjuhiseid, broneerige ...

Loe edasi

Lahkliha rebend

Tere

Sünnitasin 2 nädalat tagasi beebi kaaliga 4135 g ja sain 2 astme lahkliha rebendi.Kas on normaalne et 2 nädala möödudes veel valus seista ja vahepeal valutab ? Pesen end peale iga wc ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui on sellised kaebused, siis vajalik naistearsti visiit. Voimalik hematoom ? Dr Kadastik

Loe edasi

Rasedustest

Tervist, nimelt olen viimased 3 nädalat olnud kerges palavikus 37-37,5. Käisin ka Tartu emos 12.06 kõhuvaluga . Ei leitud midagi ( hcg oli 1.3 ) , hemoglobiin olevat kõrge olnud ja leukotsûûdid ka . Aga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kas soovisite hoiduda või soovisite rasestuda ja sünnitada? Suure tõenäosusega on tegemist 1. rasedusega/oodatava sünnitusega, ...

Loe edasi

Abort

Rasedus/abort.
Sai tehtud tabletiabort 11.06.Nüüd 16.06 tehtud rasedustest näitas ikka positiivset,kas võib olla et abort ebaõnnestus.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Test püsib kuu aega positiivsena, seega suure tõenäosusega on teil rasedus katkenud. Menses tuleb 4-5 nädala pärast. Kui teil mingi mure, siis pöörduge 2 nädalat peale aborti günekoloogile.DRKadastik

Loe edasi

õrnad triibud

Tere
Minul selline küsimus: tegin 14.06 ja 15.06 rasedustesti 10mlU/ml ja sain mõlemale õrnad triibud. Tean, et testi tegin vara. Sest viimased päevad algasid 31.05 ja kestsid 5 päeva olid normaalsed. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, võimalus on siiski et teil oli väga väike rasedus mis katkes,. teine võimalus et teil siiski rasedust polnudki , õhkõrn triip võib olla ka petlik. Kindel on ikka see,kui on eristatav kindel triip. ...

Loe edasi

Rasedustest positiivne

Tere,
Mul on viimased nädal aega alakõhus kerge valu olnud. Pigem hooti ja krampidena ja ka kerge iiveldus tunne hooti.
Eelviimases päevad olid vaid kaks päeva kerget määrimist. Viimased päevad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Tähtis on otsus: kas soovisite rasestuda või soovisite hoiduda? Korrake rasedusteste hommikusest uriinist üks kord nädalas. Mõned ...

Loe edasi

Rasedus ja saun

Tere. Olen 8 nädalat rase ning võtan raseduse säilitamiseks progesterooni. Samuti avastati mul lootemuna kõrval hematoom.
Küsimus on saunas käimise kohta. Olen eluaeg olnud pigem suur saunataja (Soome ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Kas tegemist on esimese oodatava sünnitusega?
Eesti Naistearstide Seltsi uues ravijuhendis on toodud soovitused, mida saab ...

Loe edasi

Lindynette 20 7-päevane paus

Tere
Sattusin arsti juurde, kes minuga eriti Eesti keeles rääkida ei osanud ja kirjutas mulle lihtsalt ravimid välja.
Tekkis küsimus, kui olen nüüd Lindynette 20 kasutanud 21päeva ja teen ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui te võtate pille skeemi järgi tehes 7 päevase pausi ja nii korrapäraselt, siis lisakaitset te ei vaja. Te ei jää rasedaks. Juhul kui tablett ununeb ja võtate selle nt järgmisel päeval, siis igaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: