Kahel järjestikkusel kuul on raseduse katkemine 06.11.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

Ma olen 38 a, mul on 2 last – sündinud 2009a ( rasedus kulges normaalselt, tavasünnitus), 2014 a oli preklampsia ja sündis keisrilõikega laps enneaegsena 31 nädalal. Nüüd soovime 3 last. September 2018 lõpus tegin testi mis näitas positiivset tulemust, siis köisin ka hcg vereanalüüsi andmas mis oli 15,6 ( see katkes vist, sest 4 oktoobril hakkasid päevad). Siis nüüd tegin oktoobri lõpus testid ja käisin veretesti tegemas, ning 2 nov oli HCG näit 290,6 ( kuid täna öösel 6 nov siis hakkasid päevad) … kas taas on raseduse katkemine ja milles võib asi olla? Kas päevad võivad edasi käia ka raseduse ajal? Praegu hetkel kaebusi ei ole muud kuid kas peaksin minema EMOsse ja laskma UH teha, kas on mingi muu häda emakal?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija

Tegemist on nn biokeemiliste rasedustega ja raseduste katkemisega väga varajases staadiumis, mida esineb sageli. Kuna tähtsaim tegur on munaraku vanus, siis kahjuks raseduspatoloogia juhtumid sagenevad naise vanuse tõusuga nagu ka keiserlõigete arv. Ka on koormatud sünnitusabi anamnees, preeklampsia ja enneaegsus on eluohtlik nii emale kui ka vastsündinule. Ka see patoloogia tõuseb vanuse tõustes.
EMOsse ei pea minema kui ei ole günekoloogilist verejooksu, mis on 1 side või 1 tampoon tunnis enam kui 3-5 tunni jooksul, kõrge palavik üle 38,5 kraadi, käsimüügi ravimitele allumatu väljakannatamatu alakõhuvalu, kahtlus emakavälisele rasedusele, munajuha lõhkemisele vms.

Meile saab aegu broneerida ööpäev läbi veebiregistratuur.ee kaudu. Uus ja hea valik on Inofolic pulbrid. Peale 3. sünnitust tuleks kaaluda munajuhade sulgemist või vasektoomiat elukvaliteedi lihtsustamiseks ja ette ära hoidmaks uusi võimalikke raseduspatoloogiaid.

G.Litter M.D.
naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Katkemine

Minul küsimus toimus raseduse katkemine
Kuna emaka limaskest oli liiga õhuke
Kas see oli ühekordne juhus või see jääbki niii kui uuesti proovida mingi aeg????
2 last olen sünnitanud

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raseduse katkemise põhjuseid väga palju, reeglina kui limaskest on õhuke, siis ei tekigi rasedust, seega usun et see pole teie puhul antud raseduse katkemisega seotud kui teil mnestruaaltsükkle regulaarne. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: