Peetunud rasedus ja uus rasedus 18.03.18 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 31-aastane, elukaaslane 30-ne. Meil on ühine laps, kes sündis aastal 2014. Sünnitasin ise. Esimesel trimestril jõin Duphastoni, kuna määris.
Soovime teist last. Oleme proovinud juba kaks aastat, aga lootusetult.
Viimased korrad on lõppenud sellega, et augustis 2017 rasestusin, aga see oli emakaväline.
Tehti laporoskoopiat.
Detsembrikuus rasestusin jälle. Kõik oli igati korras. Määrisimist polnud. Valutas küll alaselg. Uh-d tehti 7.n+1p. Lapse
südamelöögid olid olemas. Kuu aja pärast tehtis uus UH, kuna hakkas määrima. Selgus, et rasedus peetus juba 7.n+2p. Avastati alles 12n. Tehti puhastust.
Küsimusele , miks see juhtus, arst pakkus, et kas viirus või mõni põletik, kuigi pärast emakavälist olen külastanud arsti pea iga kuu ja midagi ta polnud avastanud. Kõik analüüsid olid alati korras.
Samuti viimase raseduse ajal tehti analüüse ja kõik oli alati normis.
Küsimused:
1. Arst , kes tegi operatsiooni ütles, et uue rasedusega võime prooida 3 kuu pärast. Minu arst ütles alles 6 kuu pärast.
Keda kuulata? Internetis olen lugenud, et kui on toimunud esimene mentruatsioon, siis organism on taastunud ja võib proovida. Viimane UH näitas, et emakas on korras, servad siledad ja põletikku pole avastatud. Määrib veidikene( opist on möödas 2 nädalat).
2. Millist toetavat ravikuuri tuleks ette võtta-minul ja mehel?Kas nõuda hormonaalravi nt Duphastoni?
3. Kas katekmine või toimuda ebakvaliteetse sperma tõttu? Kuidas kontrollida?
4. Mul endal on üle 35 päeva pikad tsüklid, kas ka need võivad mõjutada? Arst määras rasestumisvastaseid tablette, kuigi hormoonid olid jällegi korras. Neid ei jõudnud võtta, rasestusin.
5. Kuidas käitud ja mida teha, mida kontrollida, et olukorrad ei korduks?
Pärast mitmendat ebaõnnestumist peaks mõtlema viljatusravi peale?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, rasestuda võiks uuesti 2-3 kuu möödudes, kindlasti ei pea ootama pool aastat. Kuna teil niipalju ebaõnnestumisi olnud, siis seetõttu võiks paar kuud puhata. Muidu tõesti võiks rasestuda kohe peale esimest menstrutatsiooni ki rasedus eelnevalt katkenud.. Kindlasti võiks mehe sperma proov teada olema. Lisaks oluline kontroll ka infektsiooni osas ka mehel. Raseduste peetumine võib olla seotud mehe probleemiga ka. Muidugi sageli jääbki põhjus ebaselgeks. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Röntgeni mõju lootele ja hematoom

Tere Lp.Doktor,
Kõigepealt tänan Teie töö ja konsultatsioonide eest!
Olen 33.a.vana, neljas rasedus (6näd.) - kaks last, kolmas rasedus peetunud. Mul on seoses rasedusega kaks küsimust:

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kuna teile otsest kiiritust ei langenud, siis ei tohiks küll sellest midagi olla. Jalgrattaga sõita ja vahekorras võite olla. Rasedus pole haigus. Edu teile. drKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: