Kuna vōtsin rasestuda ? 29.12.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere , mure selles et viimased päevad olid 12 november , päevad käisid nii nagu alati , 10ndal detsembril pidid uued päevad hakkama aga ei alganud . 15 dets sai test tehtud ja sain 2 triipu , käisin ka täna arsti juures ja loote suurus oli 6,3 mm ning raseduse pikkus nädalates olevat 6+1 vōi siis 6+5 , palun aidake mul mōista kas ma vōisin siis lapseootele jääda juba enne viimast menstruatsioonitsüklit , kuna 1 päeva enne 12 novembrit olin ka vahekorras enda soovimatul tahtel ... siis olen mures Nyyd kas vōisin rasestuda tollest korrast :(


Suured tänud juba ette .

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kuna ei ole ikka alati kindel millal ovulatsioon toimub, siis on võimalik rasestuda ka mitte tavapärastel päevadel nagu arvata võiks. Võimalik on rasestuda ka enne mensest, seda juhtub küll harva. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Dyphaston ja rasestumine

Tere
Oleme proovinud planeerida rasedust 2 aastat.
Aasta tagasi jäin rasedaks ja katkes ise ära. Nüüd aasta proovinud ja ei midagi. Pöördusin viljatusravi keskusesse kus võeti mul vereanalüüse ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Tegemist on infertiilsusega, raseduse lõpuni kandmatusega, mitte viljatusega. Kuna olete noor, siis võib proovida rasestuda, ...

Loe edasi

A- ja B-hepatiidi kompleksvaktsiin ja rasedus.

Tere
Vaktsineerisin ennast A- ja B-hepatiidi kompleksvaktsiiniga TWINRIX ADULT. Vaktsineerimispäeval ning ka järgneval päeval oli vahekord ning nüüd on triibud testil (rasedus planeeritud, kuid ei ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 35-aastane

Vastab tõele, kuna rasedaid ei ole uuritud eetilistel põhjustel, siis manustatakse vaktsiine rasedatele vaid elulistel või tõestatud ...

Loe edasi

Valud alakõhus emmal-kummal pool

Tere.

Olen 27a neiu. Mul juba üle aasta olnud aeg-ajalt valud alakõhus emmal-kummal pool, puusaluu juures. Kunagi pole korraga samal poolel valud, vaid vaheldumisi. Viimastel kuudel valu on ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!

Kirjelduse järgi võiks olla tegemist ovulatsioonisündroomiga, mida enamik tunnevad, eriti saledamad.
Kui on plaanis rasestuda ja sünnitada, siis tuleks kindlasti üles ...

Loe edasi

Reesuskonflikt

Tere!

Olin rase aga katkes 19 nädalal. Varasemalt tehti ka koorionibiopsia. Kuna olen rh neg ja samuti partner, siis biopsia ajal resonatiivi ei olnud vaja, arst nõustus. Peale katkestamist ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Kurb lugu. Seisukohti on kaks, kindlasti tuleks teostada Rhesonatiiv siis, kui ema on Rh-negatiivne, loode Rh-positiivne ja raseda ...

Loe edasi

Ülakõhus valu

Tere
Lgp. Doktor!

Minul on viimasel ajal tohtu hirm ja mure tekkinud. Olen hetkel 36 nädalat rase ja viimase kuu vaevused on suurenud ja tekitavad minus ärevust. Nimelt on mul tekkinud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raseduse lõpus ongi suurem raskustunne ja võib olla ka ülakõhus surumistunne. Kui kõik näitajad on korras, siis see on norm. Võimalik, et aitab kaasa halvale enesetundele ka teie maoprobleem . Soovitaks ...

Loe edasi

Raseduse katkestamine med. Meetodiga põhjusels Trisoomia 18

Tere.

Olin esmarase ja 30.07.2018 tehti mulle 13+3 raseduse katkestamine medikamentoosse meetodiga, põhjuseks Trisoomia 18.
31.07 tehti kerge puhastus. Esimene menstruatsioon hakkas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Olete tubli, et küsite ja tegutsete. Kuna olete noor, siis kindlasti läheb järgmisel korral hästi.
Normaalsed menstruaaltsüklid ...

Loe edasi

Rasedus!

Tere!Olin kaitsmata vahekorras 10.07.2017 peale mida võtsin sos pilli(sama juhtus ka 11.07 siis pilli enam ei võtnud) 17.07 algas veritsemine mis kestis 2 päeva,tsükli pikkus peaks olema 24 p.Endale tundus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere väga kindlat ei saa öelda, aga arvestades teie UH tulemust ja teie vahekorrapäevi, siisi rasestumine toimus pigem24 juuli vahekorrast. DRKadastk

Loe edasi

SOS-pilli kasutamine ja edaspidine soov rasestuda.

Tere!

Sooviksin küsida natukene lisainfot, kuna sellekohast informatsiooni kahjuks ei leia, kui siis vaid foorumitest, kuid neid ei pea pädevaks infoallikaks. Eelmise aasta 3-ndal novembril ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud B!

Andmetest selgub, et olete 30-aastane. Kuna olete sünnitanud, olete olnud korduvalt rase ja olete noor, siis tõesti mureks põhjust ei veel ole. Kunagi tarvitatud SOS pillid tänast ...

Loe edasi

Kahel järjestikkusel kuul on raseduse katkemine

Tere,

Ma olen 38 a, mul on 2 last – sündinud 2009a ( rasedus kulges normaalselt, tavasünnitus), 2014 a oli preklampsia ja sündis keisrilõikega laps enneaegsena 31 nädalal. Nüüd soovime 3 ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Tegemist on nn biokeemiliste rasedustega ja raseduste katkemisega väga varajases staadiumis, mida esineb sageli. Kuna tähtsaim tegur on munaraku vanus, siis kahjuks raseduspatoloogia ...

Loe edasi

Rasestumine peale müoomi lõikust

28.09.18 eemaldati Lap umbes 6cm suurun müoom. Arst käskis hoiduda rasestumisest 6kuud. Oma teise lapse sain 3a tagasi peale mitmeastast proovimist ja meile tehti ka mitmeid uuringuid ja protseduure..Poisi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, operatsioonist möödas 2 kuud ja seda tõesti natuke vähe. Kõik muidugi oleneb ka kui sügaval müoomisõlm oli, kas õmmeldi lihast jne. Kui sõlm pindmine, siis haav on paranenudj kõik korras. Kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: