Menstruatsiooni ärajäämine ja seljavalu, rasedustest negatiivne 13.03.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Olin 14.01. kaitsmata vahekorras, kaks päeva hiljem algas menstruatsioon. Nüüd aga pole uus menstruatsioon siiani hakanud, hetkel on viimaste "päevade" algusest möödas 57 päeva. Olen teinud selle aja jooksul 5 rasedustesti, viimati 08.03 hommikul, kõik on olnud negatiivsed. Veebruari alguses oli üks päev, mil hommikul tundsin kerget iiveldust, kuid see möödus ruttu. Muid rasedusele viidata võivaid sümptomeid ei ole tundnud.

01.03 hommikul aga tekkis ootamatult tugev alaseljavalu, mis kiirgas ka jalgade ülaossa. Lihtsalt ühel hetkel, selga "ära ei tõmmanud." Istudes valu otseselt ei seganud, aga pärast mõnda aega istumist püsti tõustes ei saanud alguses korralikult liikuda. Juba mõnda aega liikudes valu siiski pisut leevenes. Praeguseks on seljavalu vaevutuntav ja otseselt ei sega.

Käisin viimati naistearsti juures jaanuari alguses, siis tundus ülevaatusel kõik korras olevat. Mingeid teste tookord ei tehtud.
Mul on üks laps (3a) ja menstruatsioonid pärast rinnaga toitmise lõpetamist on olnud väikeste kõikumistega enam-vähem regulaarsed, 30 päeva kandis.

Kas peaksin uuesti günekoloogi vastuvõtule pöörduma või veel ootama?
Muret teevad just esinenud seljavalu ja menstruatsiooni ärajäämine, st kas võib ikkagi tegemist olla nt emakavälise rasedusega või millegi muuga, mis vajaks ülevaatamist?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere,kui rasedustestid olnud kõik negatiivsed, siis rasedust suure tõenäosusega olla ei saa.Vaatamata sellele soovitan siiski teha veelkord test, kuna viimane oli märtsi algul . Kui see ikkagi negatiivne, siis tegemist tsüklihäirega. Günekoloogile ikka võiksite minna, selleks et täpsustada olukord. DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Võimalik rasedus

Viimane vahekord oli 22 päeva tagasi, päevad algasid 8 päeva tagasi (kuid poole väiksema veritsusega, kui tavaliselt ning 3-4 päeva asemel 2 päeva). Peale päevi on alakõhus olnud krambilaadsed valud terve ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Raseduse esimene tunnus on menstruatsiooni ära jäämine ehk menstruatsiooni peetus, mida kindlasti saab arvestada alates 36. päevast. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: