Ravimid raseduse alguses 05.08.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.
Minu tsüklid on umbes 28-30 päeva pikkused tavaliselt.
Minu viimane menstruatsioon algas 06.07. Tegin 04.08 rasedustesti ja see oli positiivne. 05.08 tegin verest HCG ja see oli 138 iu/I.
Teadmata, et võin rase olla võtsin 2 loperamidi tabletti ja sain tuimestusega hambaravi 26.07. Lisaks olen paari viimase nädala jooksul mõnel korral otrivin spreid kasutanud kuna nina oli liiga kinni, et magada.
Kas need ravimid sel ajal võisid loodet kahjustada? Kui suur on see risk?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Liigne muretsemine ei ole hea, selles oleks oma ema parim nõustaja, sest varasematel aegadel ei olnud isegi ultraheliuuringuid, need võimalused tulid Tallinna peale 1984a.
Kogenud arstide arvamus on ikka olnud, et kui on soodsad tingimused, siis loode areneb ja kasvab. Loodet kaitsevad ema organid, hormoonid jms, alates 12n platsentaarbarjäär.
Raseduse ajal on ette nähtud kuni 13+6n nn kuklavoldi uuring väärarendite võimalikuks avastamiseks ja 20+-1 on loote anatoomia uuring, nõustuge kindlasti nende uuringutega, et saada rahu.
Ja teadmiseks, et Eestis võib konsiiliumi otsusega teatud juhtudel katkestada rasedust kuni 21+6, aga kindlasti ei lähe seda vaja.
Hammaste ravimine on tunduvalt kasulikum kui (kaariese, mikroobide) ravimata jätmine. Ka rasedatele tehakse vajadusel operatsioone, ravitakse jne, kuid lubatud ravimitega. Igale arstile, kuhu pöördute, öelge, et olete rase ja soovite sünnitada, siis valitakse õiged ravimid.
Soovin kaunist rasedusaega.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Raseduse katkemine

Tere,
Tegin rasedustesti 18.8(positiivne). Kahjuks hakkas aga määrima kahtlaselt ja läksin 30.8 kontrolli ning avastati, et rasedus on katkenud. Lootel ei olnud vereringet (raseduse pikkuseks oli ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Katkenud rasedus, iseeneslik abort, on alati põhjus pöörduda erakorraliselt naistearsti vastuvõtule. Ilma günekoloogilise ultraheliuuringuta ...

Loe edasi

Keelatud ravimid raseduse alguses.

Tere! Olen sain rõõmsa uudise, et olen 7ndat nädalat rase. Mul on olnud juba mitmeid aastaid krooniline põiepõletik, mida olen püüdnud leevendada erinevate loodusravi rohtudega kui ka antibiootikumidega. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere , loomulikult oleks parem, kui e poleks neid preparaate võtnud, kuid siiski see ravi oli lühiajaline ja seega pole see raseduse katkestamise põhjus. Soovitan minna rasesusega arvele ja läbima kõik ...

Loe edasi

Olen nohus raseduse ajal.

Milliseid nohutilku võin kasutada raseduse ajal olen looduslike nohutilku kasutanud aga ikka on Nina kinni soolavesi hoiab nina lahti ainuld 2 min.olen 34 nädalat rase.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Unustasite kirjutada oma raseduse suuruse. Enamik ravimeid on lubatud üle 12 nädala ja üle 20 kõik ravimid.
Pöörduge apteeki, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: