Tabletiabort ja taastumine 13.06.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 26 aastane. 2014.aastal olnud konisatsioon (vähieelne seisund, mäletamise mööda väga algne). Käinud kontrollis, siiani terve. 2018.aastal olin tihti hädas tupeseenega, sain ka ravi. Ilmselt oli asi uues partneris. Nüüd seni on tupeseen olnud kontrolli all.
Miks hetkel pöördun on mure seoses tabletiabordiga. Arsti juurde minnes oli rasedus menstruatsiooni järgi 6 nädalat. Arst ise arvas, et 2-3 nädalat. Pika kaalumise, segaduse ja paanika lõpuks otsustasin abordi kasuks. Viimasena lõi pea sassi asjaolu, et läbin hetkel selja skolioosi ravi, mis on hakanud tugevaid valusid põhjustama ning saan ka hormoonravi. Kuna olen ahastuses ning selg ei liigu vabalt, siis tundsin, et hormoonravist ei suuda ma loobuda, pean saama terveks.
Sai siis tehtud abort. I tablett 05.06.2019 ning teine 07.06.2019. 4-5 tunni jooksul hakkas veritsus, meeletu kõhuvalu - kõik möödus. Kõht valutas tugevamalt kuni 10.06.2019. Kõhuvalu allus ibumetinile. Veritsus on nõrgenenud ning halba lõhna ei tunne. Minu mure on see, et kuna võtan päevas 3 korda ibumetini (selja ravile kaasatud), siis olen täheldanud, et tegelikult enne hommikust rohtu on mul õrn kõhuvalu. Samas lõi tabletiabort ka minu kõhu täiesti lahti, mõnikord kõhuvalu just enne tualetti minekut. Kõht on tänaseks enam vähem stabiilne. Lisaks on mul vahest keha temperatuur 37-37,3. Täna hommikul oli aga 36,6, kuid õhtuks tõuseb mõnikord. Lisaks on terve olukord mind tugevalt emotsionaalselt mõjutanud. Nüüdseks näen juba asju ilusamalt.
Minu küsimus, kas peaksin kõhuvalu ja väikse temperatuuri tõusu pärast muretsema? Kontrollvisiit arsti juurde on 21.06.2019. Kui saaksin teilt kiirelt vastuse, läheksin igaks juhuks homme valvearsti juurde. Tunnen end üldiselt hästi, kuid kardan tüsistusi.. tean, et soovin kunagi kindlasti sünnitada.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Teie pikka kirja lugedes päris kurb lugu nii nooore naise kohta, aga nüüd tuleb teha uusim ja parim, et end tulevikus säästa.
Kirjutate, et: "2014.aastal olnud konisatsioon." Kas vaktsineerisite end koheselt HPV kõrgete emaka kaela vähki põhjustavate viiruste vastu?
Lisainfo: http://www.esid.ee/cms/tl_files/failid/failid/HPV%20ohutus%202018.pdf
Papilloomiviiruse (HPV) vaktsiinid on ohutud

Analüüside võtmine ei kaitse emaka kaela vähi eest, vähi eest kaitseb vähivastane vaktsiin.
Kirjutage üles tablettabordi kuupäev 07.06.2019. Kuna abort on munasarjadele šokk, siis kehatemperatuur kuni 37,5 on normaalne. Kuid, kas hakkasite kohe tarvitama KHK kombineeritud hormonaalset kontratseptsiooni? Antibeebipille, EVRA plaastreid või NuvaRingi hoidumaks edaspidi soovimatutest rasedusest? Neil ravimitel on ka valuvastane ning põletikuvastane toime.

Enam muretsema ei pea, EMOsse pöörduma ei pea, valvearstile pöörduma ei pea, 21.06 minge kindlasti kontrollvisiiti, vajate nõustamist ja kaasaegset kontratseptsiooni ning kaasaegset HPV nõustamist.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Abort

Rasedus/abort.
Sai tehtud tabletiabort 11.06.Nüüd 16.06 tehtud rasedustest näitas ikka positiivset,kas võib olla et abort ebaõnnestus.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Test püsib kuu aega positiivsena, seega suure tõenäosusega on teil rasedus katkenud. Menses tuleb 4-5 nädala pärast. Kui teil mingi mure, siis pöörduge 2 nädalat peale aborti günekoloogile.DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: