Rasestumine 27.09.15 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,olen 40-aastane,3 lapse ema ja sooviksime mehega veel ühte last.Olen käinud arsti juures kontrollis ja kõik pidi korras olema.Vahepeal jäin rasedaks ja 1,5 kuud hiljem raseduskatkes ja siis ei olnud 2 kuud päevi,hiljem jäin uuesti rasedaks ja jälle 1,5 kuud hiljem katkes.Nüüd sooviksin teada,millest tingitud,et rasedaks jään,aga rasedus ei jää kestma?Kas on olemas selliseid ravimeid,mis vähendaksid kukkumise ohte jakui suured võimalused onrasedus lõpuni kanda või oskate anda nõu,mida teha?kas peaksime mehega mõlemad uuringud tegema,et teada saada,milles asi?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!

Olen teiega nõus, kuna olete juba 40-aastane, siis ka sünnihetkel kaasasündinud munarakud on juba 40. Naise munarakkude vanuse tõustes suureneb väärarendite arv, oluliselt raseduspatoloogiate arv, iseeneslike raseduste katkemiste arv, raseduste peetumise arv, sest enamik neist loodetest on kas kromosoom- või geenmutasioonidega.
Kui olete nõus riskima, siis ei ole keelatud proovida rasestuda, foolhape maksimaalses annuses pideval tarvitamisel, ka praegu, võib vähendada lootel väärarendeid. Kõik riskid võtate enda kanda.
Veel sünnitamata naistele saaks soovitada ka doonormunarakke, kunstlikku viljastamist IVF, mis on täimahus tasulised alates 41. Arvan, et teil ehk poleks vaja.
Soovitan keskenduda oma kolmele lapsele ja jääda ootama lapselapsi, keda samuti tuleks aidata kasvada headeks inimesteks. Kõik otsused teete ise.

Galina Litter naistearst.ee
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Kuna rasestusin

Tere!
Mul olid viimane menstruatsioon 07.02-13.02.
Täna 14.03 päevad alanud ei ole. Tegin rasesustesti mis osutus positiivseks. Küsimua oleks kas rasestumine toimus veebruari kuu jooksul või ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui teie viimane menses oli tavaverega, siis ilmselt rasestusite ikka veebruari II pooles, kui viimane menses oli vähema verega või oli tavapärasest teistmoodi, siis võis rasestumine toimuda ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: