Ebaregulaarne tsükkel ja rasestumine 15.03.13 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere
Viimased päevad algasid 30.01.2013, tsükkel on ebaregulaarne, kindlasti mitte 28 päeva, pigem kisub 35päeva kanti. 05.03 tegin rasedustesti, mis osutus positiivseks. 14.03 käisin ultrahelis, seal oli olemas rebukott ja väike täpike. Kas see võib olla normaalne areng sellise tsükli puhul või peaksin muretsema? Millal peaks olema loote südamelöögid tuvastavad? Kas raseduse peetumisel kaovad ära raseduse tunnused (rindade valulikkus, sage urineerimine, väsimus), kas rasedustest on positiivne ka peale peetumist?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 35-aastane. Loodetavasti oli lootepõis emaka õõnes. Esialgu ei pea muretsema, sest kui soovite sünnitada, siis kestab täiskantud rasedus 40+-2 nädalat. Loote süda areneb ~5 n paiku, südamelöögid on jälgitavad alates 6.-7.-8. nädalast, sooviga sünnitada ju kiiret pole. Rasedustest jääb positiivseks isegi siis teatud aja jooksul, kui rasedus katkeb. Raseduse "tunnused" on igal naisel erinevad, mõni ei tundvat midagi, mõni peab olema haiglas raskete toksikoosinähtude tõttu.
Ärge asjatult muretsege: hakake kohe tarvitama foolhapet maksimaalses lubatud annuses väärarendite profülaktikaks vanuse tõttu, tarvitage vitamiine rasedatele, ostke omale uue sarja Gyntima intiimpesugeel, intiimpesuvaht raseerimiseks ja tupekuulikesed vooluse kaebuse puhul ja tupeseene kahtluse korral.
Kindlasti aitaks teid vajalik informatsioon. Meil on vastuvõtud rasedatele teisipäeviti. Kui soovite tulla teisesele nõustamisele, siis broneerige aeg online teel, meilil teel või telefoni 6014331 teel. Vajalik isikukood.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt - Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

PCOS peale pille ja rasestumine

Tere, Galina!
Soovime kaaslasega last. Loobusin pillide võtmisest (6a) aastavahetusega ning nüüd on tsükkel väga ebaregulaarne.
Tsüklid: 34pv, 97pv, 43pv, 113pv, Duphastoni kuur 10pv (toimis) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane

Tubli, et tegelete murega ja pöördute. Olen teiega nõus, selleks, et diagnoosida PCOS, oleks ehk vaja rohkem aega ja uuringuid. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: