DALACIN V 100mg ja imetamine 24.07.12 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere. Minul selline mure, et mul on hpv viirus. Tüve ma ei oska õelda, tean et see oli üsna kõrge. Mure seisneb selles, et kuu aega tagasi määras mulle arst Dalacin V tupeküünlad. Lugesin infolehest, et info ravi toime mõju kohta imetamisele puudub. Helistasin siis nõuandlasse ja konsulteerisin ämmaemandaga, tema arvas, et ma siiski ei paneks neid küünlaid. Nii ma siis tegingi, kuna arst mainis et see põletik ei ole nagu selle HPVga seotud, pigem on tavaline põletik. Jäingi siis lootma, et organism saab ise sellest põletikust võitu. Kuid nüüd kaks päeva tagasi tekkis selline valulik ja natuke ka paistetav tunne. Voolus on täitsa tükkis. Ei ütleks, et selline kohupiimane, vaid veel hullem. Mure ka seisneb selles, et ei saa lapsele rinnapiima asendajat anda ravi ajal, kuna laps on kogu aeg keeldunud lutipudelist ja sööb ainult rinda. Laps on mul 6kuune. Kas ma siis peaksin ikkagi küünlad ära kasutama imetamise ajal?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 23-aastane.
Teil on diagnoositud papiloomiviirusinfektsioon.
Dalaciniga saab ravida emaka kaela põletikke. Lokaalne ehk paikne ravi ei mõju kahjulikult rinnapiimale. Arukas oleks need tupekuulikesed siiski ära kasutada. Kuna need sisladavad antibiootikume, siis võib ägeneda tupeseene voolus.
Vooluse raviks ostke apteegi käsimüügist intiimpesugeel või vaht, Klotrimasool kreem, FloraPlus aplikaatorid vms.
Toitke vähemalt 10 kuud.
Vaktsineerige end kõrge riski genitaalkondüloomide ja emaka kaela vähi viirustevastu.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

abort ja imetamine

Kui imetamise ajal aborti teha, kas rinnapiim kaob ära, kuna seda tehakse ju narkoosi all.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Terte. Ei kao piim ära kui tehakse narkoosi abort. Dr kadastik

Loe edasi

Dalacin/klotrimazol ja rasedus

Tere!
Planeerin rasedust. Käisin igaks juhuks enne naistearsti juures ja ta leidis vist mingi häda (kuna ta eesti keelt eriti ei oska, siis ma ei saanud aru, mis häda see on) ja kirjutas Dalacin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Peale ravi võite kohe mõelda rasestumisele. Nendel preparaatixel pole kahjulikku mõju rasedusele. Dr Kadastik

Loe edasi

imetamine ja vitamiinid

Tere! Ostsin apteegist suht kallid vitamiinid (ženšenn Spektrum) ja nüüd tekkis küsimus,et kas imetamise ajal võib neid üldse tarvitada,sest pakil on kirjas,et raseduse ajal ei sobi kasutada?

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Arvan, et imetamise ajal võite neid vitamiine kasutada.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

Dalacin oovulid

Tere! Mind huvitab kui kaua peale Dalacin oovulite (3 tk) kasutamist ei ole soovitav rasestuda? Lugupidamisega Terje

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Rasestuda võite kohe. Mingit vahet ei pea tegema.Dr.Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: