postinor+beebipillid 27.02.09 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Tahaksin teada sellist asja, et kui vahekorra ajal kondoom purunes ning võtsin sisse postinori, kas siis vereerituse alates võin hakata tarvitama kohe beebipille? Või pean ootama, kuni postinori võtmise tõttu alanud vereeritus lõpeb ning uus menses hakkab? Beebipille hakkan esmakordselt kasutama, sellepärast selline küsimus. Muidu vist lubatakse postinori tarvitamisel beebipille edasi kasutada? Ja kui tõenäoline on, et beebipillid annavad siis kohese kaitse?

Aitäh!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!

Unustasite kirjutada oma vanuse.

Kirjutage üles viimase menstruatsiooni 1. päev.
Reeglina tekib SOS antibeebipillide tarvitamise järgselt tsükliväline veritsus nende kõrge hormoonsisaldiuse tõttu. See ei ole menstruatsioon.
Soovitan oodata nn. normaalset menstruatsiooni ja siis alustada kombineeritud tsükliliste antibeebipillidega skeemi 21+7 järgi. Edaspidi märkige kalendrisse 7- pillivaba päeva. Seni kasutage hoidumiseks soovimatust rasedusest kondoome ja Pharmatex sarja tooteid.
Kombineeritud antibeebipille võivad tarvitada need, kes ei suitseta ja on täiesti terved alla 35-aastased.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Beebipillid ja SOS-pill

Neiul selgus, et beebipillid on vastunàidustatud, kuna need tekitasid talle trombi. Kui beebipillid on vastunäidustatud, kas siis ka SOS-pilli ei tohi võtta?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
tubli, et küsite

Kui on anamneesis tromboosid või on risk trombooside tekkeks, siis on vastunäidustatud kombineeritud antibeebipillid, EVRA plaastrid ja NuvaRing.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: