cerazette ununemine ja võimalik rasedus 18.06.08 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
olen 26-aastane 3-kuuse lapse ema (esimene laps) ja toidan last ainult rinnaga (öösel jääb vahe mõnikord 6-7 tundi, päeval on vahed tihti 2-tunnised; ööpäevas kokku tuleb vähemalt 7 söögikorda).
Lisaks hakkasin võtma cerazette pille, et rasedust vältida. 7-ndal päeval tekkis menstruatsiooni taoline määrimine, mis kestis umbes 5 päeva (rohkem enam pole määrimist olnud). 24-ndal päeval pillide võtmise algusest ununes 1 pill ning järgmise võtsin samuti 6 tundi hiljem koos selle ununenud pilliga. Seega võtsin ühe pilli 32 tundi hiljem ja järgmise 6 tundi hiljem. Vahekorras olin 25-nda päeva hommikul ehk siis päev peale ununenud pilli. Praegu söön pille edasi.
1) Kui suur on võimalus, et selle ühe ununenud pilli pärast rasestusin?
2) Kas suvalisel ajal cerazettet alustades saab üldse oletada, millal võis olla ohtlik aeg?
3) Kas see veritsus, mis 7-ndal päeval algas, oli menstruatsioon või võib seda nimetada vaheveritsuseks? Kas sellisel juhul võib olla, et ovulatsioonid pole veel taastunud ja veritsus oli põhjustatud cerazette pillidest?
4) Kui kiiresti peale cerazette võtmise lõpetamist selle toime kaob (pean silmas seda enda unustatud ühte pilli)?
5) Juhul, kui olen rase ja otsustan sünitada, siis kas see, et sünnitusest on nii vähe aega möödas ning tegemist oli vaakumsünnitusega (apgar 8/8) võib kuidagi loote tervist ohustada ning kas võiksin rasedana oma 3-kuust last edasi imetada?
Tänan Teid ette vastuse eest!
Väga mures olev noor ema

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetd noor ema!
Vastan küsimuste esitamise järjekorras:
1) rasestumise võimalus on väga väike, aga kunagi mitte olematu
2) "ohtlikku aega" ei saa arvestada, sest puuduvad menstruatsioonid ja suure tõenäosusega ovulatsioonid
3) see oli kindlasti vaheveritsus või läbimurde veritsus
4) ideaalne on tarvitada pille iga 24 tunni järel, kui pill ununeb, tuleb kohe võtta, kui meenub ja järgmine tavapärasel ajal
5) raseduse ajal tuleks imetamine lõpetada; vaakumsünnitus on patoloogiline sünnitus; patoloogiliste sünnituste ideaalne vahe oleks 3 aastat, füsioloogilistel 2 aastat
Võib esineda sagedamini iseeneslikke heidendeid.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: