rasedus ja sünnitus 15.02.07 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
sooviksin teada kas ravimi duphaston võtmine võib mõjutada triple testi tulemusi? Duphastoni võtan oma arsti ettekirjutusel 2X päevas alates 8 nädalast, hetkel jookseb 16 nädal. Minu arusaamade kohaselt määratakse triple testiga hormoonide olemasolu ema veres ja kuna duphston sisaldab östrogeeni siis tekkis selline mure. Tegemiste on teise rasedusega esimene laps on 8 aastat vana ja nüüd omal vanust 35. Katkemisi pole olnud ja aborte pole teinud. Mure hirmus suur, sest varem oli see ka riskirühma vanus.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Duphaston on sünteetiline gestageen ehk kollakehahormoon. Toimeaine Düdrogesteroon on progestageen.
Vajadusel kasutatakse ravimit ka ähvardava raseduse katkemise ohu korral, mis on seotud TÕESTATUD progesterooni puudulikkusega.
Triple test ehk kolmiktest on 3-le hormoonile: a-fetoproteiin ehk AFP, koorion-gonadotropiin ehk hCG, konjugeerimata östriool ehk uE3.
Asjatu mure ei tule rasedusele kasuks. Kolmiktesti tehakse kõigile rasedatele 15.-17. nädalal (14-18). Oodake ära testi tulemus. Suure tõenäosusega võiks see korras olla.
Risikirasedus on vanuse tõttu alates 37, siis on näidustatud lootevee geneetiline uuring.
Kui Teil ei ole enam ähvardava raseduse katkemise tunnuseid ja ei ole tõestatud progesterooni puudulikkust, siis tuleks kaaluda ravimi vähendamist ja ära jätmist. On andmeid, kus liigne hormoonpreparaatide manustamine on erineva toimega erineva soo loodetele. Arutage oma raviarstiga seda küsimust.
Püüdke asjatult mitte muretseda, külastage rasedate loenguid, rasedate võimlemist ja rasedate ujumist.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Sünnitus( platsenta madal asetus)

Tere!

Naistearst ütles raseduse 37 nädalal, et sünnitusel on suur oht verejooksuks, kuna platsenta on emakasuudmest 1 cm kaugusel.Rasedust hetkel on 39 nädalat. Rasedus on kulgenud normaalselt. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ei pea tegema keisrit. Sageli sünnitamise käigus kui emakakael avaneb, saab avada varakult loote veepõis millega komprimeeritakse platsenta serva ja saate ise sünnitada. Muidugi välistatud siiski ...

Loe edasi

Raseduse katkemine

Tere!


Olen 37aastane naine. 6 aastat tagasi sündis laps, rasedus ja sünnitus kulges probleemideta. Aasta tagasi peale pillide ära jätmist rasestusin kohe teisel kuul ja rasedus katkes ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Väikesed sõlmed tõesti ei ole raseduse katkemise põhjuseks. Kindlasti on ka teie vanus, mis suurendab raseduse katkemise riski. Soovitaks teha uuringud hormoonidele ja ka teatud antikehadele uuringud.(neid ...

Loe edasi

Rinnaga toitmine ja uus rasedus

Tere. Olen 7. nädalat rase, aga eelmine laps on 8-kuune ja saab endiselt rinda. Kas ja kui ruttu pean lõpetama rinnaga toitmise?
Eelmised neli rasedust on kulgenud rahuldavalt ilma suuremate probleemideta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud küsija!
Kas saan kirjast õigesti aru, et käesolev on teie viies rasedus ja oodatav sünnitus ning te olete 29-aastane?
Kui soovite sünnitada, siis tuleb koheselt lõpetada rinnaga ...

Loe edasi

uus rasedus peale keisrit

Tere! Olen 36 aastane ja olen 6,5 kuuse poja ema.Minu sünnitus lõppes erakorralise keisriga.Sooviksin võimalikult ruttu(vanuse tõttu) ka teist last.Kas on tervisele kindlasti ohtlik kui rasestuksin varsti? ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Enne poolt aastat ikkagi ei soovitaks rasestuda. Parim aeg oleks 8-9 kuud PEALE KEISRIT,.dr Kadastik

Loe edasi

kahesarveline emakas

Tere.
Käisin täna ultrahelis ja rasedus on 18 nädalat. Kuid arst ütles sellise lause , et teil on kahesarveline emakas. Kas teid on uuritud? Sünnitate ära siis vaatame.
Mida see peaks tähendama? ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Teesi!
Kahesarveline emakas on arenguanomaalia.
Kui eelnev sünnitus läks hästi, võib ka see hästi minna.
Kui rasedus on tekkinud ja arenenud normaalselt, ei ole praegu põhjust ...

Loe edasi

rasedus ja sünnitus

Tere !
Mul on selline mure. Oleme mõelnud lapse saamise peale. Lõpetasin pillide võtmise novembrikuu alguses, ja kogu rõhk ongi pandud lapse saamisele. Kuni tänaseni ei ole midagi juhtunud. Kas on ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere1 Arvan, et aeg on lühike ja enne 6 kuud ei peaks muretsema. Dr Kadastik

Loe edasi

Rasedus ja sünnitus

Tere. Olen kolme tütre isa. Muretseksime abikaasaga kindlasti ka neljanda lapse , kui oleks võimalus kindlasti saada poiss. Millised on eestis võimalused selleks? Tänan.

Vastas dr Andrei Sõritsa

Tere. Kahjuks Eestis soo valik lubatud ainult meditsiinilistel näidustustel mida Teil pole (need on juhtumid kui sooga on seotud teatud tüüpi haigused). Seoses sellega see valkond ei arene ja puudub ka ...

Loe edasi

Kas võin sünnitada ise

Minu esimene laps sündis erakorralise keisriga ja kuig arm kõhul on horisontaalne, lõigati emakat tagurpidi T-kujuliselt.Kas on tõenäoline, et teise lapse sünnitan ise. Esimesest keisrist saab selleks ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Kui Teie rasedus kulgeb kenasti , Teie lapse suurus on Teie vaagnale sobiv ja Teie sünnitus kulgeb normipäraselt, võite kindlasti proovida ise sünnitada.

Tervitades Aire ...

Loe edasi

allavajunud neer

Tere! Minu mureks on parema neeru vaje. Probleem tekkis kevadel, kui pidin väga sageli WC-s käima hakkama, ka öösel mitu korda. Uroloog laskis teha röntgenipildid ja selgus, et parem neer (mis on juba ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Rasedus küll neeru õigele kohale ei pane. Kuidas neer rasedusele reageerib on raske ennustada. Tõesti on neerudel sel ajal suurem koormus ja tuleks selles suhtes teid korralikult jälgida. Raseduse ajal ...

Loe edasi

rasedus ja sünnitus

lähen kuu aja pärast sünnitama. Praegust mõõdeti mul veres trombotsüüdide tasemeks 54 ning tahetakse panna haiglasse hormoonravile. Ta on mul raseduse ajal kõikunud. Kui esimest korda mõõdeti ,siis oli ...

Vastas dr Aire Sekavin

Te peaksite kindlasti saama ravi, sest kui trombotsüütide arv on alla

50 x 10 9 , on suur oht veritsusele sünnituse ajal. Ravi muutubki aktiivsemaks just enne sünnitust ( s.o. umbes 36 nädalast ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: