anomaalia 04.12.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

TERE. läksin täna arstile s.o.04.12.03 rasedusega arvele võtma, viimane menstruatsioon oli 23.09.03.a. arst vaatas ja katsus ning ütles et, siin on tita,aga kui ta ultraheliga vaatas,siis ütles ta , et mul on kurb teile öelda ,et rase te olete, lootekott on ka olemas ,aga titat eiole seal sees. Siit küsimus, kas on võimali et loodet pölnud näha veel või on tegemist tõesti anomaaliaga, olen selles riskigrupis küll, kuna olen 41 a . Aga mul on veel 5 last kõik on normaalsed rasedused kulgesid hästi ja ka sünnitused.viimanae laps on mul 1.2 aastane kõik on hästi ja nüüd ootas mind selline pettumus, millest on väga raske üle saada, kas see tuleb vanusest või äkki olen ma midagi valesti teinud. Arst soovitas mul aborti teha ja tegema lähen 08.12.03.a. kui võimalik äkki saate mulle enne seda teatada et äkki on mõtet vee kontrollida. Ja palun öelge veel seda ,kui on ikkagi anomaalia, kas on mõtet vel proovida rasedaks jääda. Ahjaa ma unustasin veel küsida, et kas on äkki midagi muud viga näiteks emakaväline rasedus, sest munasaijade kohapealt mul on ka kunis tugevad valud , olen väga nõrk. Palun vastake nii kiiresti kui võimalik. ette tänades jään ootama. HIIE.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere Hiie.
Sellise raseduse suuruse juures peab kindlasti ultraheli uuringul olema näha ka loode. Kui Teie raviarst loodet ei näinud võib olla tegemist nn tühja lootemunaga. Loomulikult võite paluda enne abrasiooni veelkordset kinnitust, et loodet emakaõõnes ei ole. Olete 41 aastane , raseduspatoloogiate võimalus on Teil tõusnud, see aga ei tähenda , et ka Teie järgmise rasedusega peaks midagi juhtuma. Ultraheli uuringul arst kindlasti vaatas ka munasarju ja munajuhade piirkonda, et täpsustada ka nende seisundit. Kui valu alakõhus on tugev soovitan pöörduda juba enne 8. 12 valvearsti poole.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

CSP kuju anomaalia

Tere. Käisin täna LA ultraheli uuringul . Sain sellise vastuse ja öeldi ka seda , et saadavad gineetiku juurde . Olen nüüd beebi pärast väga mures . Mis see vastust tähendada võiks?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Loote anatoomia uuring teostatakse vastavalt ravijuhendile 20+-1 nädalat. Kuna UH uuring on osaliselt subjektiivne, siis olukorra ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: