beebipillid 11.09.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tervist!
Mu naine on vôtnud 4 aastat beebipille. Ta arst soovitas tal 1-2 aasta pärast synnitada, kuna liiga kaua ei tohtivat beebipille vôtta.
Kysimus olekski selline, et kas need pillid on siis kahjulikud? Kas see, et ta neid vôtab vôib hiljem pôhjustada komplikatsioone rasedusega vôi yldiseid terviserikkeid?
Yhesônaga, kas nad on ikka ohutud?

Murelik mees

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Murelik Mees!
Tunnustan Teie abivalmidust oma naisele ja informatsiooni kogumise vajalikkusest arusaamist.
Antibeebipillid on süsteemse toimega. Kuna nad on ravimid, on neil ka rida vastunäidustusi ja kõrvaltoimeid. Vastunäidustusi selgitamata ei tohiks hormoonpreparaate ordineerida. Jään oma seisukoha juurde, et hormoonpreparaate tarvitavad naised peaksid külastama naistearsti 2 korda aastas: neid nõustatakse, uuritakse ja kontrollitakse nende tervist ning väljastatakse retsept 6 kuuks.
Pikaks loetakse 5 aastat järjestikust tarvitamist sünnitamata naisel. Ülipikk aeg on 10 aastat, mis tõstvat riski emakakaela vähile ja pisut ka rinnanäärme vähile. Teatavasti antibeebipillidega ei toimu ovulatsioone, mille taastumine on erinevatel naistel erinev. Ka sageneb pillide tarvitajatel tupeseene infektsioonide esinemine. Mõningatel juhtudel tõuseb vererõhk ja tromboosi oht ehk infarktide risk.
Üle 35-aastaselt võib antibeebipille tarvitada vaid väga terve, mittesuitsetav naine.
Kõige kahjulikum on soovimatu raseduse katkestamine. Kõik soovimatust raseduset hoidumise meetodid on ohutumad.
Naistearst G.Litter

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Beebipillid ja SOS-pill

Neiul selgus, et beebipillid on vastunàidustatud, kuna need tekitasid talle trombi. Kui beebipillid on vastunäidustatud, kas siis ka SOS-pilli ei tohi võtta?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
tubli, et küsite

Kui on anamneesis tromboosid või on risk trombooside tekkeks, siis on vastunäidustatud kombineeritud antibeebipillid, EVRA plaastrid ja NuvaRing.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: