Lapse käitumise probleemid 06.04.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mure lapsega vanus 13.aastane poeg tal on määratud keskmine puue. Arsti hinnang
Kasvanud ebastabiilses keskkonnas, kohanemisraskuses,
Emotsionaalne labiilsus, unehäired, tähelepanu ja keskwndumis raskused lühiajalised, võib käituda kohatult distantsitundetult, ei taju kehtestatud piire ja reegleid.
Igapäevane toimetulek häiritud vaimse funktsiooni kõrvalkalde tõttu.
Lapse käitumine läheb aina hullemaks, käitub ettearvamatult.
Ma juba kardan lapse ettearvamatut käitumist,
Kiusab õde on öelnud talle, et ma kiusanud sind nii kaua kuni sa sured, sülitab igale poole isegi toidu sisse ja siis arvab, et meie nüüd hakkame seda toitu sööma.
Laps vehib rusikatega nina all.
Manipuleerib, Valetab, ähvardab, Kiusab,? Enesetapu mõned on ka juba üritanud teha enesetapu jõi 5purki energia jooki korraga ära, käis kiirabi ja oli mõneks tunniks jälgimise all, kuna varasemalt tal oli epilepsia mille tõttu ravimeid tarvitas.
Suitsetab ütles, et enne kooli ei lähe kui suitsu ostan talle, seda ma ei teinud muidugi ja kooli ei saanudki teda.
Ähvardab ka õpetajat ka koolis lubas matemaatika õp politsei kutsuda kui hinde 3 ei pane.
Ma olen kui nurka surutud oma enda lapse poolt ega ei tea mida teha kuskilt abi ei Saa.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Koostöö neuroloogi ja psühhiaatriga.
Neuroloogiga selgitada, et kas epileptoidseid probleeme vaja veel uurida ja sega ka ravida.
Psühhiaater ja laste psühhioloog, et misisiksusehäireid nad leiavad ja mida siis korrigeerida.
Kodus - koosmeel ja koostöö. Lapsele anda enesekindlust, rahulikku koduõhkkonda.
Kerged kehalised harjutused, et sisepingeid maandada.
Millist lahendust kooliõpetajad pakuvad?
Probleem vajab täpsustamist.
Kannatlikkust.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Väärkohtlemine ja sotsiopaatia

Tere. Elasin 5 aastat inimesega, kellel oli kantud karistus vägivalla ja laste väärkohtlemise eest. Põgenesin ära, kui sain aru, et minuga manipuleeriti ja tegu on sotsiopaadist inimesega. Kooselu jooksul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui inimene hakkab lapsega manipuleerima, teile "käru keerama", siis see kindlsti mõjutab ka lapse tervist, psüühikat. Lapsed võtavad seda pingelist õhustikku linnulennult ja nö eksimatult.
Täpsustage ...

Loe edasi

Kas viitab ebastabiilsusele?

Tere! Mul on mure enda lapse isaga. Soovin nimelt teada, kas tema käitumine on märk ebastabiilsusest, et mul oleks põhjust taodelda talle visiiti psühhiaatri juurde, teadmaks kas ta on adekvaatne lapsega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pereprobleeme peab aitama Lastekaitse töötajad.
Ähvardamiste korral tuleb teha kirjalik ettekanne politseile.
Agressiivse inimesega mitte suhelda ja lahutuse korral ei ole tal õigust teid ...

Loe edasi

äkkviha?

Tere,viimasel ajal olen kogenud kontrollimatuid vihahoogusid-umbes paar korda kuu jooksul.Tunnen,kuidas ärritun pisiprobleemide peale mõttetult tõstes häält naise-lapse peale.Rahunen kiiresti,vägivaldseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Stressi jätkub meile kõigile ja jaäb ülegi - ühiskonnaelu on tänapäeval selliste "võimaluste" poolest rikkalik.
Pingeid maandada, et sisemist rahu saada (tabletid ja harjutused, eluviisi muutus) ...

Loe edasi

Depressioon ja ärevushäire

Tere, doktor!
Olen 55a naine, lahutatud 15a eest, 23a tütre ema. Elukutselt projekteerija, FIE, töötan kodus. Vanemad (kes aitasid mind suuresti lapse kavatamisel) 10a eest siit lahkunud, olin nende ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võtate enda õlule liigselt - delegeerige julgemalt mõned toimetused teistele. Ega inimene tunne õigesti ennastki, rääkimata teistest. Õppige teda (Elukaaslast) tundma kooselu käigus ning peamine, toetage ...

Loe edasi

kuhu pöörduda?

Olen 28aastat vana ühe 6aastase lapse ema kes ei saa kuidagi hakkama ise endaga. Olen oma elus väga palju halba üle elanud kuid siiski püüdnud kahe jalaga maapeal püsida ja edasi pürgida...Kuid siiski ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõigepealt korrastage töö- ja puhkerežiim. Siis suurendage veidi kehalist aktiivsust ja siis saate juba rahulikumalt asjade "tuuma" uurida, probleemi sügavuti analüüsida. Üleliigsete pingete maandamisel ...

Loe edasi

cipralex?

Psühhiaater kirjutas minu 16.aastasele pojale cipralex`i.Algul ütles , et on vaja võtta kolm kuud, aga nüüd muutis oma otsust et ühest ravikuurist st.ühest kuust piisab. Poiss oli väga närviline peaaegu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks poiss närviline? Mis põhjusel kahed? Miks käitumine häiritud ja õpetaja kirjutas märkuse?
Lahtisi otsi liigselt palju ehk pojaga tuleb edasi tegeleda. Tallinna Psühhiaatriakliiniku juures on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: