Tere! Psühhiaater määras Asetra ravi. Olid mäluhäired , ise kahtlesin bipolaarset häiret. Nüüd peres tragöödia mis lõppes sugulase surmaga.. Tõusis vererõhk ja mäluhäired taastunud! Palun soovitusi. 31.03.21 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Psühhiaater määras Asetra ravi. Olid mäluhäired , ise kahtlesin bipolaarset häiret. Nüüd peres tragöödia mis lõppes sugulase surmaga.. Tõusis vererõhk ja mäluhäired taastunud! Palun soovitusi.
Mäluhäired lühiajalised taastusid,seoses sugulase surmaga. Millist ravi soovitate?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Asentra on antidepressant ja korrigeerib meeleolu, kõrvaldab depressiooni.
Depressiooni korral halveneb ka mälu, aga mäluhäired hakkavad tekkima ka selles nooruses - 75+, seega psühhiaater vajadusel lisab ka ravimeid Dementsuse ravireast.
Peale tabletiravi on vajalikud ka muud tegemised: jalutamine, käeline tegevus, sirutus-painutus toolil istudes:
a) istudes toolil - sirutus-ringutus lae-taeva suunas,
b) siis painutus ette, küünarvarres reitel , lõdvestad kaela, õlad, kogu keha. See on nn "tukkuva voorimehe asend" - kõik lõõgastub.
c) rahulikult "rullida" käte abil uuesti end istuvass asendise. Rahu-puhkus, hea tuju.
Nii 3...5 korda rahuliult, vajaliku puhkusega 30sek. kuni minut iga harjutuse vahel.
Head harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ravimite võtmine

Tere!

Küsimus puudutab minu abikaasat(33 a). Sellest aastast hakkas käima psühhiaatri juures ja tal kahtlustatakse bipolaarset häiret ( täpset diagnoosi vist ei ole veel pandud ja ta peab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Naistel on ikka õigus, Teil eriti!
Kas ravi ja täieline alkoholi keeld või napsitamine ning vaimuhäire "õrritamine".
Sellel teemal pikka juttu enam vaja ei ole.
Mida me siis diagnoosime? ...

Loe edasi

Bipolaarsus ?

Tere!
Minu mure on selles, et inimesed mu ümber on märganud minus poole aasta jooksul muutusi. Mu tujud pidavat tõusma ja langema nii, kuidas juhtub. Algul ma sellele tähelepanu ei pööranud. Nüüd, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

IGAL inimesel on meeleolukõikumisi, kõigil on ja see ei tähenda veel bipolaarset häiret. Meeleolu liigsete kõikumiste vastu on oluline: korralik puhkus, mõõdukas kehaline aktiivsus, kerged psühhoregulatsiooni ...

Loe edasi

Mäluhäired

Tere. Mul on selline probleem, et mul ei ole kunagi probleeme olnud mäluga: ma olen alati kõike meeles pidanud ja vajaduse korral asju teistele meelde tuletanud, aga nüüd viimase poole aastaga on kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Korralik puhkus olgu nr.1 Õigel ajal magama.
2. Minu Palve-Meditatsiooni harjutus parandab aju verevarustust ja aitab paremini õppida.
3. Ei kahjusta, vaid tugevdan end. Seega Alkole kategooriline ...

Loe edasi

biobolaarne

Tere. Olen juba neljandat aastat hädas oma kõige lähedasema inimesega,
kes suviti on hyperaktiivne ja talviti ei jõua midagi muud peale voodis olemise, selle all kannatavad kõik, tal on 4 aastane ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ise diagnoosida ei maksa - selleks tohtrid. Bipolaarset häiret diagnoosib psühhiaater ja ka ravib. Head rohud olemas.
Mis meid vaevab? Talvepimeduseväsimust paljudel, töid ja tegemisi ning Valitsuse ...

Loe edasi

Võib-olla ei olegi uuring vajalik?

Tere!
Olen 13.dets 2006 registreerunud Meremeeste Haiglasse magnetresonantstomograafia(?) uuringule. Palusin sellist uuringut, kuna mul tekkis kutsetöös raskusi(olen õpetaja). Olen olnud kogu aeg-niipalju, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui tohter soovitas ja aeg planeeritud, siis loomulikult tehke see ära. Informatsioon tuleb ikka kasuks.
Ja veel - teadmine hea, tegutsemine selle teadmise järgi - parim.
Rohud on terviserajale ...

Loe edasi

Kas psüühikahäire?

Tere,küsiksin nõu oma lähedase vanainimese tervise kohta. Ta on 78.aastane naine.mõnikuu tagasi sattus ta haiglasse,kuna vererõhk oli liiga kõrge ja palavik oli ka. haiglas avastati veel sapikivid ka,aga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aidata saab psühhiaater.
Rohtudega saab neid nägemusi ja mitmeid muid häireid kõrvaldada. Psühhiaatri juurest alustagegi. Käige esialgi ise Tema küsimuses.
Tervitustega,
Jüri O.-M. ...

Loe edasi

terminoloogia

Mis haigused on need, mida inglisekeelses kirjanduses nimetatakse axis I comorbidity ja axis II comorbidity? Kas esimene tähendab depressiooni ja teine bipolaarset häiret? Olen üks hädas tõlk, kes peab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Palun võtke minuga ühendust, vaatame teksti tervikuna. Võimalik USA DSM-IV-R või ka psühholoogiste testide kontekstis.
tel 056 463 830
Parimate tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

depressioon

Tere! Suvel läks tervis halvaks - pea hakkas ringi käima, tekkisid koordinatsioonihäired, mäluhäired, aeg-ajalt oli nagu vibra terves kehas sees, vahel jaksasin ainult lamada. Neuroloog pani diagnoosiks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Peapöörituse (-ringluse) asjatundjad on neuroloogid. Peapöörituse tekkevõimalusi on mitmeid: vertiigo- ümbrus keerleb-pöörleb, selline on tunne; sünkoop- nõrkustunne ja teadvuskao tunne; vererõhuhäired; ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: