Antipsühhootikumid ja lapse saamine 28.12.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere
Mul on selline küsimus, et mu mees kasutab Rispolepti ja Mirzateni aga meil oleks soov saada last. Kas neid rohte kasutades ei juhtu midagi/mõjuta last vs lapse saamist?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Miks ta neid ravimeid võtab? Milline häire või vajadus? Sellest tuleneb järgmine samm ja tegevused.
Rispolepti saab kasutada üldise rahustina, pingetre maandajana ja seetõttu ei psuugi psüühikahäiret.haigust ollagi. Psüühikahäire korral on annused 3-4 korda suuremad.
Mirtazapiin on hea uinuti, loomulikult ka AD. Seega jälle laiale seltskonnale sobilik.
Seega - täpsemat infot oma küsimusele saate abikaasa Psühhiaatrilt.
Psühhiaatri jutule ja üheskoos.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antipsühhootikumid

Tere. Kas antipsühhootikum on peaaegu sama asi, mis narkootikum (koostis, mõju)? Kui inimene hakkab tarbima (arsti soovitus) antipsühhootikume, kas ta siis enam ei saa loobuda nendest, pigem kogust suurendatakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkootikumid ja antipsühhootikumid on erinevad. Mõnedel psühhoaktiivsetel ainetel on mõningaid narkootilisele sõltuvusele iseloomulikke tunnuseid. Raviarst selgitab alati patsiendile ravimi toime ja võtmise ...

Loe edasi

Paroxetine

Tere

Olen kuue kuu jooksul ravinud paanikahäiret Paroxetinega. Praeguseks on ravi lõppemas. Paanis on võimalik lapse saamine. Unustasin raviarstilt küsida kas üldse ja kui kaua aega peab olema ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paroxetin, Rexetin, Seroxat jt. - raseduse ajal -ei tohiks, sünnituse järgselt kohe - ei tohiks, raseduse eeslelt - nädala-kaks ja siis on ta organismist igati väljunud.
Plaanige, olge kehaliselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: