Elontril ja krambihood 08.07.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Põen terve oma elu OKH-d ja olen proovinud erinevaid ravimeid. Nüüd aga jõudsin Elontril’ini. Ravim on hea, depressiivse poole jaoks, aga ärevust teeb ainult hullemaks ja sundmõtted muutuvad tugevamaks.
Hakkasin hiljuti Elontril’i pealt maha minema (150mg) ja kui ma lugesin ärajätunähte jja avastasin, et on oht ka krambihoo tekkeks, siis hakkas alarm peas tööle. Ütlesin “Tere tulemast!” oma uuele sundmõttele – krambihood. Peres seda ei liigu ja peakahjustust, traumat pole ka justkui olnud, aga ikka hirm. Täiesti õudne, magada ka ei saa hirmust.
Kui tõenäoline on Elontril’ilt mahaminemisel põdeda krambihooge?


Lugupidamisega ja tänud vastuse eest

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Krambihaige ei ole olnud, siiani rohi mõjus hästi, siis annuse vähendamine ja ravimi ärajätmine kindlasti mingit pahategu ei tee.
Ravi ja ravimiga peab seisund paranema ja sümptomid ei tohi ägeneda.
Põhireegel - harjutused on vajalikud, ainult arstirohuga piirdudes jääb ravi poolikuks.
vt varasemaid, leia endale sobilik harjutus ja praktiseeri.

Head harjutamist,
Jüri O.-M. Enne t

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Depressioon?

Tere! Kunagi aastate eest kirjutasin Teile küsimuse seoses depressiooniga. Te vastasite et ühegi vahendiga pole võimalik inimesel tekitada huvi (või hobi). Selgus aga et see ei vasta päris tõele. Mul nimelt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ikkagi - tabletiga huvi ei tekita, ravim võtab depressiivse pidurduse maha ja siis pääseb aktiivne tegevus (ka huvide vallas) jälle esiplaanile. (Teatud tabletiga võib tekitada vaid sõltuvus-huvi, aga ...

Loe edasi

Voxra (Elontril) kasutamise lõpetamine

Kirjutan Teile, et saada nõu ravimi tarvitamise lõpetamise kohta.

Tarvitan mulle Soomes välja kirjutatud ravimit nimega Voxra (150 mg). 1 tablett sisaldab 150 mg bupropioonvesinikkloriidi. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kaks nädalat pool senisest annusest, siis kaks nädalat eelnevast pool ehk seega veerand. Kui kerge kõhklus, siis veel nädalapäevad veerand tabl.
2) Küsimus ei ole tabletis! Küsimus on harjutustes, ...

Loe edasi

BROMAZEPAM

Olen pärit Järvamaalt.Käisin oma maakonna psühhiaatri pool vastuvõtul ja ta määras mulle kaks rohtu üks on Elontril ja teine Bromazepam Lannacher.Elontrili võtan,aga Bromazepami ei võta,kuna perearst ütles,et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Seda ta teeb. Seda kasutada VAID vajadusel, nagu kiirabirohtu. Kui saab ilma, siis ei võta.
Teist rohtu võtta reeglipäraselt.
Kehalised harjutused - terves kehas terve vaim!
Mis on ...

Loe edasi

Citalex krambihoogude korra

Tere.

Lähedasel avastati aasta tagasi ajuvähk. Operatsiooni tagajärjel on keha vasak pool halvatud (jalg kuigipalju liigub, käsi üldse mitte). Aeg-ajalt tabavad teda krambihood. Seoses selle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Krambi mõiste on väga lai - väikesest äraolekust kuni suure (grand mal) krambihoogudeni. Ka krambi sagedus on väga erinev. Seda krambi poolt vaadatuna.
Meeleolu muutustel on samuti väga palju põhusi ...

Loe edasi

Antidepressant Elontrili võtmise lõpetamine

Tere! Olen võtnud antidepressanti Elontril 1 tbl (300mg) päevas umbes pool aastat. Soovin tablettide võtmise lõpetada. Kuidas oleks seda kõige õigem teha?
PS. Kuuri ajal ei ole olnud mingeid kõrvalmõjusid

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sujuvalt kahe-kolme nädalaga annust vähendada.
Tehke alul 3-4 päeva minu Palve-Meditatsiooni harjutust ja võtke ka oma rohtu, siis harjutus iga päev ja rohu annust vähendada. pärast jääb ainult ...

Loe edasi

Wellbutrin ja alkohoolne epilepsia

Tere. On selline mure. Mees on aastaid võidelnud alkoholismiga. Suvel tekkis tal öösel krambihoog ja hiljem diagnoositi alkohoolne epilepsia. Peale seda ta viis kuud ei võtnud tilkagi alkoholi, nüüd viimastel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Mees on aastaid võidelnud alkoholismiga. Suvel tekkis tal öösel krambihoog ja hiljem diagnoositi alkohoolne epilepsia.
- Selline see alkoholismi-aju reageering ongi ja maksakahjustus ei tule ...

Loe edasi

krambihood - kas võimalik depressioon, ülepinge?

Tere!
Olen 34 aastane naine, kahe lapse ema. Noorem laps 2 kuune (vanem 11a). Umbes kuu peale sünnitust oli mul kaks krambihoogu (teadvusekaotusega, kestvusega u 1-2 min, õhtul vahetult enne uinumist.). ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Krambid on kas omaette haigusena või siis mõne(de) probleemi(de) tulem e sümptomaatilised. Teie variant on nagu see teine.
Mida naistearst asjast arvab? Mida soovitab?
Rahustavad meetmed ...

Loe edasi

alkohoolne epilepsia

Milises seisus on inimene epilepsia hoogude ajal, millised kahjustused võivad need hood tekitada, milliste arstide poole oleks vaja pöörduda, kas need võivad olla ka päitavad ja edasiantavad (kui hood ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Alkohoolne epilepsia on küllaltki sage nähtus ja tekib tavaliselt
peale kestva joomise lõpetamist.Tavaliselt pohmeluse ajal.Aga võib
ka joobe ajal vallanduda.On olemas erinevat tüüpi krambihooge.
Loe edasi

Paanikahäire

Olen võtnud Saroten Retard 50mg kapsleid 1xõhtul juba 3 aastat. Varem kasutasin Cipramili ja Prozacit, kuid kumbki neist ei aidanud minu seisundit parandada ning pidin neile Lorasepami kõrvale võtma.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jutt öige,organism kohaneb.Ravimit tuleks vahetada.Valik söltub kaebuste iseloomust.On ergutava toimega,rahustava toimega,und soodustava toimega antidepressante.Valik suur.Mis puutub Haloperidooli,siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: