Xanaxi sõltuvus. 21.12.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Minu tuttav naisterahvas tarbib juba pikemat aega Xanaxit ja tal on tekkinud sõltuvus.Kas sellele probleemile on mingi lahendus?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Miks tarvitab? Millised annused? Kui tihti?
Miks Seroxat. Mis kogu "probleem-seltskonna" põhipõhjus?
Tunat ja üks korda olen korranud: 1/10 on tabletike toime, 9/10 (ja rohkemgi veel) on harjutuste tähtsus ja nn "uued prillid" e. uus eluhoiak e. uus väärtuste skaala-prioriteedid.
Võõrutus Xanax´ist - alu vaja väikeses annuses neuroleptikumi.
Tervist ei anta - tervis tuleb kätte võidelda, endast võitu saada!
Kaunist aastavahetust,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kes ravib eestis xanaxi sõltuvust?

Olen xanaxit tarvitanud praeguseks 3 aastat.alustasin 0,25 mg praeguseks on doos tõusnud 2,5 mg päevas.soovin ravimi võtmist lõpetada aga enesetunne läheb jube halvaks kui jätan rohu võtmatta.Mulle kirjutati ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Xanax´it hakkasite võtma ju minitel põhjustel - nende põhjuste ja põhjuste mõjuga tuleb tegeleda. See ju murede baas e vundament.
2) Tekkinud sõltuvus ravimist, see juba sekundaarne.
Seda ...

Loe edasi

Ravimite sõltuvus

Tere. Kasutan juba aastaid Valocordini tilkasid ja Xanaxit, nüüdseks annan endale aru, et olen neist sõltuvuses ja ei tea enam mida teha. Paanikahood on igapäevased, käed värisevad, süda klopib, iiveldab, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tilkade ja Xanaxi asemele annab psühhiaater väikeses (optimaalses) annuses neuroleptikumi. Alustaksin Risperidooni rühmast 0,5 mg-st (oleneb teie kehakaalust, rohu tundlikkusest).
Harjutused (vt. ...

Loe edasi

Xanax ja Imovane

Xanaxi annused on tõusnud pea 5 mg päevas ja õhtuti, et magam jääda, pean veel 2 korda75 mg Imovane võtma. Olen lugenud palju ja järsk nende rohtude loobumine pidi tugevad kõrvalnähud jätma. Ega ma ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sõltuvus. Neuroleptikumiga saab neid välja tõrjuda. Psühhiaater annab õige rohu ja õiges annuses.
Üldrahustavad harjutsed kindlasti päevakorda. Tervisemaja soovitused annavad uue motivatsiooni. ...

Loe edasi

Küsin ka xanaxi kohta

Tere!

Mul ka ärevus ja kui võtan 0,25 Xanaxist hommikul poole, siis on parem. Isegi mitte iga päev, vast nädalas kord või kaks. Kas nii võib ka sõltuvus tulla? ma ei tahaks muud keemiat katsetama ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mul ka ärevus ja kui võtan 0,25 Xanaxist hommikul poole, siis on parem. Isegi mitte iga päev, vast nädalas kord või kaks.
- Võtke, sellest sõltuvust ei teki. Aga - ilma harjutusi tegemata jäätegi ...

Loe edasi

xanaxi pikajaline kasutamine

mulle määrati diagnoosi järi neurasteenia xanaxi o,5 ravi 2002.a. ja see on kestnud siiani,vahepeal olen tarvitanud 1 ja 1,5 ni välja.käisin ka psühhiaatri vastuvõtul et xanaxist vabaneda ja määrati remeroni ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sõltuvus ilmselt veidi on. Asendus mõne neuroleptikumiga - väikesed annused. Kindlasti harjutused (psühhoregulatsioon), kindlasti kehalised harjutused. Kindlasti kasutada hulgi neid "nippe", mis und soodustavad: ...

Loe edasi

Xanaxi järelmõju

Tere. Väga pingelisel perioodil tööl (puutusin pidevalt kokku kriisiolukordadega) hakkasin võtma rahustina aeg ajalt ebaregulaarselt (vahel kord nädalas, siis ca kuu vahet, siis 2-3 korda kuus, siis ca ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohust samm-sammult loobuda; harjutused tegevuskavasse (viis rühma, alustada minu Palve-Meditatsiooni harjutusest); uued hoiakud. (vt. minu ristkülik diagonaaliga ja..., vt. varasemaid).
Korralik ...

Loe edasi

Xanaxi sõltuvus

Olen 22 aastane naine ja ka enne teile kirjutanud.Olen viimaste aastate jooxul palju läbi elanud:lapse sünd,paari nädala pärast suri mu isa(47.a)väga ootamatult,elu koos ämmaga,muretsemine lapse pärast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Efexor (Venlafaksiin) toimib nii serotoniini, dopamiini kui ka noradrenaliini tagasihaarde pidurdamise kaudu. Selle annus peaks aga olema veidi suurem - 37,5 x 2 (hommikul ja õhtul, söögi ajal ja tabl. ...

Loe edasi

segav hirmutunne

Olen keskealine naine ,töötan meditsiinisfääris,pikaajalises abielus kuid mitte eriti õnnelikus. Elus on päris palju endast mitte olenevat stressi. Töökoht asub elukohast kaugemal ja selleks on vaja autoga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Refluks "ergutab" ka hingamishäiret. Kui kõrvetised (hapet ajab ülesse), siis Esomeprazolum hea, aga eks peretohter ütleb. Müokardiidi osas ka terapeudi soovitused.
Ettevaatlik sõidumaneer tuleb ...

Loe edasi

Abipalve!

TERE!
5. aastat tagasi kirjutati mulle seoses paanikahäiretega Cipramili, Imovanet ja Xanaxit. Cipramili ja Imaovanet ei võta ma juba ammu, kuid Xanaxit võtan igal õhtul ühe tableti. Ei pea vist ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Xanax muidu hea ravim,kuid paljudele kipub külge jääma.
Selline väike annus pole just suur patt.Olulin,et doos ei kasvaks.
Tüütu ka teda igavesti süüa ja retsepti järel käia.
Võimalused:
Loe edasi

unerohud?

Tere!
Soovixin teda kui ohtlikud on ikkagi unerohud,eriti nende regulaarne tarvitamine.Kuna examite ajal(kevadel ja naca ka suvel) tarvitasin amfetamiini(tihedalt),efedriini,koffeinitablette on mul ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Tere Klaudia!
Tahaks kohe alustada noomimisega.Esiteks stimulaatorietega
õppimine tuleks kiirelt ära unustada.Muidugi kohvi vastu pole midagi.
Larpisin seda isegi ülikoolis eksamite ajal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: