Mure pea tervise pärast 30.11.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Olen mures oma vaimse tervise pärast. Ilmselt kujutan seda kõike ise endale ette, kuid mõtlesin igaks juhuks nõu küsida.
Nimelt ma ise praktiliselt alkoholi ei tarbi. Küll aga sai seda tarbitud umbes kuu aega tagasi enda sünnipäevapeol ja suuremas koguses. Umbes 2 ja pool (peaaegu 3) pudelit 11% alkoholisisaldusega veini. Sõin ka kõvasti ning pidu toimus mingi 4-5 tundi, kuni tundsin tugevat iiveldust ja läksin tualetti oksendama. Oksendasin tükk aega ja hakkas väga halb. Oksendamine pisut leevendas seda, kuid tundsin end ikka halvasti. Tualetis oksendasin umbes tunnike ning peale seda olin pisut pikali. Ühel hetkel läksin koju ning jäin magama. Vett tarbisin vist seejuures ainult pool klaasi. Päris mäluauku mul tollest päevast ei ole. Küll aga oli mul järgmine päev väga imelik olla ja pea pisut valutas. Mul tekkis hirm, et ega see, et ma ei tarbinud rohket vedelikku peale oksendamist ning alkoholijoove ei tekitanud mulle mingisugust ajukahjustust? Peale seda tunnen end senini kuidagi imelikult, nagu osati segasusseisund on või nii. Arvasin alguses, et see on tekkinud tänu pisut süvenenud lühinägelikkusele (ma prille eriti ei kanna ja siis võib kauge kant veidi udusem tunduda ja äkki see tekitab), aga see võib olla ka tekkinud minu ülemõtlemisest.
Ehk oskate selle täpsustuseks midagi kommenteerida? Kas mul on põhjust muretsemiseks? Peale seda pole alkoholi tarbinud. Kas selline ühekordne tugevam alkoholitarbimine võis mu tervise hävitada?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Õppetund korralik - alkohole (narkootikumidest rääkimata) kindel Ei!
Eilset päeva tagasi ei saa, elame olevikus ja näoga tulevikku.
Keha ja vaimu tugevdamine, puhkuse ja stressi maandamise õppimine.
vt Enneti Palve esimene samm.
Kuna organism on tervik (somaatiline-psüühiline) ja ka psüühika on tervik (Tunnetamine -Tegutsemine) ning psüühika all-struktuurid on terviku osad (teadvus, aistingud-tajud, emotsioonid, mõtlemine, mälu, IQ, instinktid, tahe) siis siit järeldus: tegutsemine hõlmaku kogu psüühika mõjutamist, keha tugevdamist - organismi tervikuna, eluviisi.
Iga indiviid on ainulaadne, seega enda edendamine-tugevdamine arvestagu sellega - leia endale sobilikud harjutused, tegevused.
Tingimata võtta kasutusele ka 3E printsiip: Ennistamine e ravi, Ennetamine e profülaktika ja Edendamine e treening.
Tablette pole vaja.
Kõik saab korda - tegutsedes!
vt varasemaid soovitusi, leia endale sobilikud ja tegutse.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire ja unerohi

Tere !
Minu probleemid hakkasid pihta nov 2015 ,kui diagnoositi ärevushäire ,kuna hakkasin muretsema pidevallt oma tervise üle.Samal ajal käisin läbi palju eriarste ,kus diagnoositi mul reflukshaigus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Refluks:
a) hapuvabam toit ja b) toidu mälumine senisest 2-3 korda kauem.
2) Õige töö- ja puhkerežiim:
a) piisav uneaeg, b) apteegi vabamüügist Melatonin - õhtul võtta, c) õhtul ...

Loe edasi

Pidev pea uimasus - kas psühholoogiline probleem?

Olen 22 aastane noormees, kes on narkootilistest ainestest kokku puutunud vaid kanepiga. Paar kuud tagasi kogesin kanepi suitsetamise tagajärjel väga ebameeldivat enesetunnet - ilmselt tõmbasin nö üle. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kanepi taustal tekkis ärevushäire ja see siis praegu "kollitab".

vt ärevushäire (paanikahoog) valdkonna soovitusi ja rakenda neid igapäevaelus.
Probleem on harjutustega kõrvaldatav. ...

Loe edasi

Vanaemaga pole kõik korras?

Tõsine probleem vanaemaga, ta mõtleb asju välja, halvustab oma perekonda. Lisaks sellele käitub väga absurdselt. Elame maal, viimasel ajal teeb eraldi süüa, metsa ääres lõkkel, sest väidetavalt ei lubavat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vanaema vajab ravi, head ravimid olemas. Ravides saab vaimse tervise paremaks ja siis saab ka terve mõistuse juures need päranduse-kinkimise asjad õiglaselt ära korraldada.
Psühhiaatri jutule!
Loe edasi

"paks tunne paremas peapooles"

Tervist! Mul selline mure.23 aastat tagasi ühelõhtul tekkis imelik tunne peas:nimelt peas oleks nagu mingi veresoon lõhkenud ja veri valgus peas laiali,ise kaotasin ainult hetkeks teadvuse, jalad läksid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oli Teil aastaid tagasi aju verevarustuse häireid. Arvan, et see ongi Teie Achilleuse kand olnud e. oma aju verevarustuse valdkonda oleks vaja korrigeerida:
a) vererõhu küsimused kontrolli alla, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: