Armumine ja pupillid 15.09.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Sooviks teada, et kui keegi on Sinusse armunud, siis tema pupillid suurenevad väidetavalt kuni 55%, AGA kui selle inimesega (töökaaslasest sõber, kellega on vastastikune flirt) igapäevaselt terve tööpäev koos veeta (ja mõnikord vaba aega ka), siis selle inimese pupillid pole ju terve päeva vältel laienenud, sest see on vist eelkõige seotud füüsilise erutusega, närvilisuse ja rõõmuga - ja seetõttu peaks erutuse tase langema mõne aja jooksul pärast jällenägemist, kui hakatakse end mugavamalt tundma?


Suured tänud vastuse eest!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Armumise küsimus ei ole pupilli, südame löögisageduse jne küsimus - see on suhtlemise ja suhete küsimus ning selgub Suhtlemisega.
- Sa meeldid mulle! Kas sa minuga kinno ,jalutama, jne....tahad tulla? Kas täna kutsud või lähipäevil?
=.... vastab tema...
- Kas mina sulle ka meeldin?
= Tore, meeldid!
= või ...Päris veel ei meeldi!
- Aga kutsuda võiksid ikkagi...
Nii palju sõnadest, aga kehakeel ja pilk (olenemata pupilli suurusest) annab ju kogu vajaliku info.
Suhtle julgelt ja suhted arenevad. Suhtlusjulgus ja -kogemus tekib ikka ainul suheldes. Mehed on arglikud - ole ise julge suhtlema.
Edu soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Mure 13 aastase poisi pärast

Tere. Mure on 13 aastase poisi pärast. Ta on viimase poolaasta jooksul muutunud väga kinniseks (valetab ja salgab), puudub tihti põhjuseta koolist (probleemid klassikaaslatega?). Kodust on hakanud kaduma ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhoaktiivsed ained - keelu alla, mitte tilkagi. Kui mõni sportlik huvi, siis trenni. Treeneri ja kaaslaste sportlik eeskuju tuleb suuresti kasuks. Sport aitab järjepidavust koolitada, õpetab raskusi ...

Loe edasi

Armumine

Kuidas lahti seletada pikaajalist armumistunnet? Kas see on ka psühholoogiline seisund, mis pisut psüühikat vaevab? Kas see võib ka olla üks põhjusi, miks haigestutakse skisofreeniasse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Armumistunne on vägagi hea ja sellest ei ole vaja lahti saada. Sellise seisundi puhul on haigestumise oht palju-palju väiksem, kui muidu. Ka skisofreeniasse.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

narkomaania


Hr.Jaanus Mumma

Mida teha oma 17 a. pojaga olen viimasel ajal tähele pannud paaril korral, et ta oleks nagu napsi võtnud aga lõhnu ei ole. Liigutused on passiivsed(pupillid korras s.t. ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Raske vastata.Äkki on tegemist olnud vaid üleväsimusega.
Ega noored tavaliselt akuutses joobes koju end näitama ei tule.
Narkootikumid lahtuvad päris kiiresti ära ja kergeid jääknähte
ei ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: