Psüühikahäire 25.05.13 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen mures oma 16aastase poja tuleviku pärast. Tema käitumine hooti on mõistetamatu, ta valetab, varastab, aga oma olemuselt tal puudub vägivaldsus, kaklemine, ärandamine, ta ei kuulu sinna gruppi, kes peaksid kandma vanglakaristust. Ta määrati erikooli, kust ta põgenes, olen veendunud, et tal on psüühikahäire ja vajab hoopis teistsugust keskkonda, mitte karistust, vaid ravi. Käisime varem ka pidevalt psühholoogi ning ka psühhiaari juures, kuid nemad ei leidnud midagi, terve laps, kirjutati küll mingeid tablette, aga ei abi kuskilt. Olen murest murtud ning ei tea, mida edasi teha ja kuhu pöörduda, erikool ei ole lahendus, vaid karistus, mis ei vii kuhugi, soovin pojale erialast abi ja ravi. Oleksin tänulik kui annaksite diagnoosi ja soovitaksite, kuhu pöörduma peaks, et abi saada?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Erikoolis on (või selle kooliga tegeleb) psühhiaater ja selle kaudu asju korraldada.

Kui koolilaps ei tule tavakooli ja tavalise koolirežiimi käitumise-suhtlemise vallas toime, siis on tal isisksuse tasandil kindlasti midagi, mida psühhiaater saab nõustada ja teatud määral abistada.

Aga peale isisksusehäirete on veel suur hulk teisi käitumishäreid, mis psühhiaatri abi ja ravi vajavad.

Ennemuiste oli erikooli suunamisel range arstlik-psühhiaatri uuring vajalik.
Diagnoosi saab isikut nähes panna.

Kannatlikkust tegutsemisel, bürokraatiasüsteem on olemas.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Psüühikahäire

Tere
Olen teillt varem ka küsinud aga probleem on selles et varem tarvitasin uimasteid, mida ma enam ei tee aga nüüd on vahel niimoodi olnud et tekib paanikahoog , süda hakkab kloppima ja muutun ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt varasemad soovitused ärevushäirete puhul. leia endale sobilikud harjutused ja harjuta!
Mõõdukas kehaline aktiivsus,
harjutused,
Enneti Palve esimene samm.
Ärevushäirete üks ...

Loe edasi

Antipsühhootikumid ja lapse saamine

Tere
Mul on selline küsimus, et mu mees kasutab Rispolepti ja Mirzateni aga meil oleks soov saada last. Kas neid rohte kasutades ei juhtu midagi/mõjuta last vs lapse saamist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks ta neid ravimeid võtab? Milline häire või vajadus? Sellest tuleneb järgmine samm ja tegevused.
Rispolepti saab kasutada üldise rahustina, pingetre maandajana ja seetõttu ei psuugi psüühikahäiret.haigust ...

Loe edasi

Diagnoosi täpsustus

Vajasite minu diagnoosi täpsustust - diagnoosiks ongi lihtsalt skisofreenia ilma mingi lisata.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koos raviarsti-psühhiaatriga saab psüühikahäire olemust-diagnoosi täpsustada.
Koos raviarstiga on vaja mõelda sellele, et need arstirohud, mida võtate ja võtma peab, et kuidas need lootele-rasedusele ...

Loe edasi

Prühiaatria

Mida teha vanainimesega, kes arvab, et teised soovivad talle halba. sugulased on ta kõik politseisse andnud, sest need vahetavad tal kodus asju. Võtavad tema omad ära ja toovad võõrad asemele, mis ei ole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eaka inimese elu võib kulgeda ilma tervisehäireteta, aga paraku on nii, et vanuse edenedes edeneb ka tervisehäirete register. Seda ka psüühika valdkonnas.
Kiusu ja halb-soovlikkust on eraelus piisavalt. ...

Loe edasi

sooviksin teada

Kuhu ja kelle vastuvõtule peaks pöörduma pci diagnoosiga täiskasvanu? Kas pci psüühikahäire või kesknärvisüsteemi haigus? Kas pci diagnoosiga täiskasvanutele on võimalik teha ka peaaju uuringuid?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst, neuroloog, psühhiaater - selline on tohtrite rada.
Vajalikud uuringud määrab arst ja need ka tehakse.
Kannalikkust!
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

psühhoos

Tere.Minu naisel võib olla psühhoos kas seda on võimalik ravida ka mingil ajal kodusel teel.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhoos - inimene ei saa asjaoludest psüühikahäire tõttu õigesti aru ja seetõttu käitub ebaadekvaatselt (valesti).
Psühhoosi diagnoosi paneb ikkagi psühhiaater, muidu võib ju olukorda valesti hinnata. ...

Loe edasi

Paranoia

Ma tunnen, et ma olen paranoiline....mitte et ma kedagi ohustaksin v oleksin ohustanud, aga ma kujutan ette, et mu naisel on keegi teine....Oskate öelda, kas ma peaksin pöörduma psühholoogi v psühhiaatri ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millele tugineb see kahtlustus? Mida abikaasa selles küsimuses räägib?

Paranoia on reaalsusele mittevastav mõtlemine, on ravitav psühhiaatri juures. Reaalse elu suhteid-usaldust saavad partnerid ...

Loe edasi

psühhoos

seoses ägeda pankrease põletikuga inimene viibis 10 päeva narkoosis,peale selle tekkis psühhoos-ebaadekvaatne käitumine,seosetu jutt,hallutsinatsioonid.Kas antud seisund on jääv või taastub ajapikku nn.normaalne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Somaatilisest (kehalisest) probleemist tingitud psüühikahäire on ajutise iseloomuga, rohtudega kõrvaldatav ja psüühika taastub täieliselt.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

kroomi tabletid

Mul on niisugune küsimus, et kas liigne kroomi tablettide tarbimine ja sellest tulenev isutus võivad inimesel esile kutsuda skisofreenilisi sümptomeid?

Vastas dr Jaanus Mumma

Päris mitmed ained võivad mürgituse korral ka ägedaid
psühhoose põhjustada või ka kergemaid psüühikamuutusi tekitada.
Ei ole aga kohanud materjale, et kroomi mürgistus põhjustaks
skisofreeniataolise ...

Loe edasi

kuidas saada arstile?

kuidas saada arstile psüühikahäire kahtlusega inimest, kui ta ise minna ei taha?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas tegu noore, keskealise või vanuriga?
Probleemile mõistlik lahendust leida koos peretohtriga ja läheneda asjale kaugemalt lähemale e üldprobleemid eelnevalt päevakorda koos tohtriga tõsta ning ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: