Väsimus ja energia puudus 27.07.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Viimasel ajal olen jube väsinud ja energiat ei ole. Ma ei tunne asjadest rõõmu ja on nagu veidi masendus. Olen 1,4 a lapsega kodune. Asjad, mida laps teeb, peaks tegema rõõmu, aga viimasel ajal ei tekita see enam rõõmu. Käin trennis ja üritan teha asju, mis mulle meeldivad, aga ei tunne nendest rõõmu. Toitun normaalselt ja teen trenni, aga kehakaal muudkui tõuseb ja see tekitab veel omakorda masendust. Kas mul on depressioon?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Jah, üleväsimus (psüühiline) ja depressioon. Kerge kuur AD-d (antidepressanti), harjutused-trenn olgu, koormust veidi alandada, minu Palve-Meditatsioon. Toitumist ka jälgida.
Lapsega koos mängida, olla siis ka nagu laps (Carl Gustav Jung pidas seda nii tähtsaks, et keskeast (1913) kuni surmani IGA PÄEV mängis NAGU LAPS. Jung 1875-1961).
C.G. Jung rõhutas ühte mängu, mina NELJA. NELI võimast MÄNGU - mis meil sisemist tasakaalu, jõudu, energiat annavad - on meil kasutada, elada-toimetada 1) Lapsemänguliselt, 2) nagu Sportlik mäng, 3) Näitemänguliselt, 4) Rollimäng. Neljaleheline Mängulilleke on meil kasutada. Kasutagem! Õppida on Lastelt, õppida, on Sportlaste mängudest, õppida on Näitlejate harjutamisest-esinemistest, õppida on Rollimängust.
vt. minu raamatust "Väljavalitu".
Mängulusti soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Pöördumatu ajukahjustusega.

Tere! Olen juba vanusest 24 hädas oma psüühikahäiretega , millele pole tänaseni veel mitte ükski psühhiaater osanud diagnoosi anda.Kuna pidev depredsioon vaevab juba aastaid ja ükski ravim pole AD de ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst ja analüüsid,
vererõhk, ja kilpnääre.

Psühhiaater - aktiveeriva toimega rohi võiks olla - Fluanxol veelkord proovida.
Elu stiili muutus ja kehaline aktiivsus.

Loe edasi

pidev väsimus, motivatsiooni puudus ja raske keskenduda.

Tere,
Minu mure on järgmine. Alates 2012 aasta lõpust olen käinud psühhiaateri juures. Hakkasin käima ärevuse ja sotsiaalfoobia tõttu. Määrati raviks sertraliin ja vajadusel rahusti ja samuti une ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aktiveerivad AD-d olemas ja ka kasutatakse. Aga need on ikkagi abivahendid, motivatsiooni jm jaoks on midagi muud oluline - Elusihid ja Väärtuste-skaala paika
(Fr. Nietzsche - vajadusel uued väärtused, ...

Loe edasi

Krooniline unustamine

Tervist.
Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et olen 27a. naisterahvas, kes vaevleb viimased 2 aastat kroonilise unustamise käes. Ütlen kohe ära, et joovastavaid aineid(narkootikumid, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väsimus ja närvilisus vähendavad mälu omadusi. Depressioon eriti. Depressioone mitmeid variante, ka nn varjatud depressioon. Psühhiaatri jutule ja saab diagnostilist täpsustust, sellest tulenevalt ka ravi. ...

Loe edasi

Kust saada prof. abi depressiooni raviks?

Tere.

Alates eelmisest talvest olen olnud depressioonis, oli tugev energia kadumine ning tugev väsimuse tunne, nagu tühjaks imetud kest. Siis ma veel ei teadnud, et olen. Selle talve alguses ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Elukohajärgne psühhiaater aitab. Elulugude lugemine aitab, kindel päevaplaan aitab, kerged kehalised harjutused aitavad. Süsteemselt aitab energiat ja motivatsiooni kergitada minu Tervisemaja 7 korruse ...

Loe edasi

arevushaired

Tere,

tahtsin kysida et kas on voimalik et pidev palavik (3 nadalat) umbes 37,5 voib olla tingitud arevus hairetest. taielik energia puudus, vahest ei saa voodistki valja. pluss rohk ninajuurel, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Põsekoopad, peretohtri juures kontroll, veri, ...
Võimalik on, aga eelnevalt uuriksin ikkagi kehalist tervist. See AD peaks selle ajaga juba toimima, kui see ärevushäirest on.
Muud tervislikud ...

Loe edasi

15 aastat pingeid

Olen 59 aastane naine.15 aastat olen otsinud abi.
Sümtomid:muutustega toimunud sümtomid ja praegune seis - energia puudus,
lihaste värina tekked, iiveldus(oksele ajamise tunne).Tundes toas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD-st annaksid Teile Espritali (ca 1/2 tabl e 15 mg ) õhtul. Mõõdukalt minu harjutust: peavalu vastu, pearingluse vastu, pingetest vabastamiseks, aju verevarustuse paranemine.
Juuste harjamine, ...

Loe edasi

Prozac

Sooviksin teada kui kaua võtab aega organismil ravimiga kohanemine. Olen võtnud 1kapsel/ päevas 10-t päeva ja tulemuseks on siiani iiveldus, söögiisu puudus, väsimus, kerge palavik. Millal võib ootama ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimisega PEAB inimese enesetunne ja tervis paranema. Kõrvaltoimed on
e r a n d ja neid ei tohiks praktiliselt olla. Juhul kui neid on, siis peaksid nad olema talutavad ja mitte kestma üle 3-(4-5) ...

Loe edasi

energia puudus

Olen 40 aastane pealinna naine.Tunnen juba mitu aastat lihtsalt väsimust ja täielikku energia puudust,olen muutunud pigem apaatseks.Mind nagu eriti ei huvitagi miski.Kodus on mul kõik korras.Mees hea ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mari, Teie probleemil võib olla mitu "tekkejuurikat": 1) korrigeerimist vajaks töö & puhkerzhiim, 2) suhteliselt suur osakaal istuval eluviisil e. muuta elu füüsiliselt aktiivsemaks, 3) Teile südamesoojust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: