PARKINSONI TÕBI JA DEMENTSUS 21.11.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Vanaema (78) oli parkinsoni tõve diagnoosiga rohtusid võttes kodus täiesti normaalne.Kord leiti ta oma voodist aga täiesti teovõimetuna. Ta oli üksi olnud niimoodi juba paar päeva. Algul arvasid arstid, et tegu on insuldiga. Insuldi jälgi aga tomograaf ei leidnud. Nüüd on aga diagnoositi dementsus. Kas temasugust oleks võimalik veel ravida? Ta on kontaktivõimeline, aga väga paljudest asjadest aru ei saa. Jalad, käed liiguvad, aga liigutused ei ole nagu kontrolli all.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Dementsusel mitmeid variante: Alzheimeri tõbi, vaskulaarne dementsus, neuroloogilistest häiretest tingitud jne. Temal Parkinsoni tõbi, ilmselt ka ateroskleroosi parasjagu. Psühhiaater ütleb täpse diagnoosi.
Mõnedele mõjub hästi REMINYL tabl.
Küüslauk on ka väga hea (peaasi, et magu ei ärrita). Jõukonane liikumine, aktiivsus.
Liikumine noorendab, ajuliikumine (liigutamine) ka.
Parimat,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Alzheimeri tõbi

Tere!

Tunnen muret vanaema pärast, kes juba kõrges eas on ning juba tükk aega oleme pannud tähele, et tal võib olla arenemas alzheimer. Vanaema ise seda ei omista, kuid tunnused vastavalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Dementsus võib olla Alzheimeri tõvest (ajus orgaanilised muutused ja sellest tingitud), võib olla tingitud varevarustuse häiretest ajus - Vaskulaarne dementsus, ja võib dementsus olla põhjustatud mitmetest ...

Loe edasi

Käte värisemine

Olen hädas kätevärisemisega. Viimase kuu, paariga on asi halvenenud märgatavalt. Tegemist on minu arust nii lihaste kui närvisüsteemiga.Kui kätega olen midagi füüsilist teinud, värisevad rohkem Nüüd tekitab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Käte värin - tekkevõimalusi mitmeid:
a) käte üle-pingutus füüsilise tööga (ennemuiste käsi-lüpsiga seonduvad häired),
b) närvipingetega seonduvad - liigne stress jms, - lõõgastavad harjutused, ...

Loe edasi

varajase dementsuse kahtlus ja diagnoos

Tere. Otsin abi emale. Ta on 65-aastane. Viimase aasta jooksul on tal tekkinud mäluprobleemid: ta ajab asju segamini, märkab seda ise ja improviseerib, küsib mitu korda iga kümne minuti tagant sama küsimust ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui juba lähedased märkavad,et mälu ja arusaam kõvasti "lonkab", siis asi lonkabki.
Kiire käik neuroloogi või/ja psühhiaatri jutule - selgub mälu halvenemise olemus ning sellest tuleneb ka siis ...

Loe edasi

Psüühikahäired - kas Alzheimeri tõbi?

Tere.

Soovin teavet ALZHEIMERI kohta. Minu emal (76 a.) on juba aastaid probleeme alkoholismiga ja uriinipidamatusega. Nüüd on ta hakanud asju unustama, käitub ebaadekvaatselt.
Vanemate ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimesel võib kops või siis maks haige olla - see meid imestama ei pane. Nii ka Psüühikaga - võib mitu häda korraga olla:
a) alkoholism oma mõjudega organismile, ka alkohoolne amneesia (mäluhäire) ...

Loe edasi

Dementsuse diagnoos

Tere!

Mul on selline küsimus: Mul on nii pea kui võimalik psühhiaatrijuurde aeg, et ta saaks vanaema üle vaadata (87aastane) ja juhul kirjutada talle dementsuse diagnoosi.
Küsimus on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearsti käest saab kõige kiiremini esimese vastuse teada - Dementsus (kui seda on).
Milline konkreetne dementsuse vorm (Alzheimeri tõbi, vakulaarne dementsus, demensus mõne neuroloogilise haiguse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: