Paanika. 21.11.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mul on vist paanika hood või midagi selle taolist.Tarvitasin amfetamiini ja nüüd nädal tagasi olin voodis pikali,täiesti hullumas.Mõtlesin,et mis asi see elu on jne...Täiesti ebaloogiline mõtlemine oli,aga nüüd nagu kõik ok...Vahepeal on nagu tunne,et kuhu maailma ma sattunud olen,aga olen need tunnetused üle elanud.Kestnud on see nädal aega ja järjest vähemaks jääb,aga kardan,et midagi kindlasti jääb.On need paanika hood?Süda taob,uimane on olla,ärevus.
Loodan,et oskad täpsemalt öelda mis mul viga on?Tänud.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mis mul viga on?
Tarvitasin amfetamiini ja nüüd nädal tagasi olin voodis pikali,täiesti hullumas.Mõtlesin,et mis asi see elu on jne...Täiesti ebaloogiline mõtlemine oli..
vt. eelmist vastust.
Tervislikud eluviisid ja kõik jääbki normi piiridesse.
Ja jäta igavesti meelde - meil Eestimaal on neid narkotsi-tõbiseid niigi juba üle-mõistuse palju. Ühiskond neid praktiliselt ei aita ja seega on see neile - aeglane e n e s e t a p p ehk suitsiid. Aga aeglane on vaevaline.
Oleme sündinud siis Ilmamaale selleks, et elada, õnnelik olla.
Ka Sina ja Sinu sõbrad-tuttavad.
Suuna neidki õigele elurajale.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Paanika

Tere
Juba tükk aega tagasi tekkis mul paanikahoog.Süda läks pahaks ja külm higi voolas mööda keha alla siis tekkis meeletu surumis tunne peas ja süda kloppis kutsusin kiirabi anti rahustav tablett ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanika on psüühikas kinni - surma ja kehaliselt ohtlikku ei teki. Ebamugavused ja kehalised sümptomid viitavad suhteliselt tundlikumale organile-organi funktsioonile: süda - järelikult jalutuskäigud, ...

Loe edasi

2 aastasel saab varsti 3 on suur kartus ja paanika hood-

Sooviksin nõu saada mida teha mul on 2aasta ja 10 kuu vanune laps tall on paanika hood siis kui ma eemal olen ja võõras inimene tuleb kuskilt. Autosid ka kohati kardab. Mida ette võtta kuhu minna.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eelkõige Teie Rahu ja Rahulik käitumine. Enda sisemine rahu kiirgab ka Lapsele.
Kehaline kontakt-kallistamine rahustab (kohati individuaalne, jälgi, et Lapsele ikka meeldib).
Väikelaste ...

Loe edasi

närvid läbi

siuke asi et olen pidevalt närvis , on ka paanika hood .
mida ometi teha ? kas närvilisust saab ravida kuidagi ?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Närvipingeid annab kõrvaldada, neid saab vältida.
Ravida? 1) Korralik puhkus, 2) jõukohane kehaline aktiivsus, 3) vajadusel õpi/töökoormust reguleerida, 4) rahustavad teed.
Ja kui sellest ...

Loe edasi

õhupuudus

tere umbes nädal aega on mind vaevanud õhupuudus ,sisse ega väljahingata pole raske aga nagu rõhuks sees miski ja kõndides ajab hingeldama mul on ka paanika ja ärevushäire kas võib see närvidest olla või ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõigepealt suitsu-pläru ära, siis sportlik-korralik eluviis. Korralik puhkus. Minu harjutus. Alles siis räägime edasi.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

paanikahäired

Tervist, sooviksin teada kas on kuskil võimalus grupiteraapiast osa võtta. Paanika- ja ärevushäiretega inimestel oleks minu arvates väga kasulik omavahel muljeid vahetada.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jutt õige, rühmateraapial on palju plusse selle häire kõrvaldamisel.
Vaadake-küsige erapsühhiaatreilt internetist. Hetkel mul rühmateraapia tegijate kohta andmed puuduvad.
Tervitades,
Loe edasi

kui kaua võib võtta paroxetini

paanika häired

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Proxetin (Seroxat, Rexetin) on paanikahäirete ravis tõhusad. Tarvitamine võib kesta kuid. Kui ainult tohtrirohu peale loodate ja teisi mõjutegureid ei kasuta, siis jääte kauaks rohtu võtma.
Kui ...

Loe edasi

paanika

kas paanika häirete puhul aitavad ka naistepunakapslid palun vastake

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanikahäireid ravib arst.
Kui ta peab vajalikuks seda kasutada, siis tuleb ka kasutada.
Tervitdes,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

paanika hoog-arevushaire

Tere. Olen lapsega kodus olev ema 27 aastane. Elan rahulikku elu ja ei ole narviline inimene. Kolm paeva tagasi olid sobra matused. Paar viimast paeva olen tundnud vasimust ja syda on kuidagi raske. Tana ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pärast tõsiseid elamusi - matused - selliseid asju ikkagi juhtub. Rahustavad teed ja apteegi vabamüügi rahustid sobivad. Jalutuskäigud ja lapsega tegelemine on v.hea.
Kui kõhkluse-ussike ikkagi ...

Loe edasi

ei allu ravile

Olen 30-ne aastane.Olen võtnud antidepresiante viimased neli aastat, rohte vahetades aga ei tunne ennast ikka hästi.Praegu võtan paroxetin hexalit 4 kuud, paremaks on läinud aga terve ei ole.Põhjus miks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

tohtriga üheskoos arutledes saate ka õige annuse määrata. Mina praegu telepaatiliselt ei näe Teie korpulentsust/kõhnust e. kehakaalu ja seega annuse osas jutelda ei saa. Annuse määrab ikkagi arst.
Loe edasi

paanikahäire

Kas paanika ja ärevushäirest on võimalik täiesti lahti saada?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanika ja ärevushäire mõiste on lai: on kergemaid ja tösisemaid häireid (kergest hirmust, kartusest tõsise surmahirmuni). Oluline on ka "loo kestvus", kaua juba olnud. Eelnevast sõltub tervenemise "keerukus" ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: