Peale operatsiooni psüühika paigast ära 08.07.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. 65aastasel mehel tehti 20.mail puusaliigese operatsioon (liiges vahetati).Pandi nö.noore inimese liiges ilma tsemendita (nii seletati). Peale operatsiooni on mõistus segamini. Korduvalt viidi psühhiaatriahaiglasse, sealt jälle teise haiglasse liigest tagasi paigaldama. Kuna sellises seisundis ei teadnud ta, kuidas end hoida, on 4 korda liigest uuesti paigaldatud. Nüüd on seisund kriitiline, tekkis rasvemboolia. Kardan, et sellest enam välja ei tule. Tahan ainult teada, millest tekkis mõistuse kadumine. Kas võib olla tegu valestimanustatud narkoosiga? Operatsioon tehti seljasüstiga. Inimene oli täiesti karske, ei suitsetanud, tegeles spordiga. Mis võis juhtuda?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Lõikusejärgselt võib psüühikahäireid tekkida, võib. 65-aastane noorus annab ka selliseid võimalusi. Seljasüst säästab rohkelt aju, seega valik hea. Tpsemat infot annab ikka raviarst.
Embolivärk on parasjagu kehvem lugu, aga ka siin annab konkreetseid selgitusi raviarst.
Koostöö raviarstiga.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kodeerimine

Tere! Abikaasa käis aastaid tagasi kodeerimisel, et vabaneda joomahoogudest. Kõik toimis, kuid nüüd on saanud see kodeerimise alla käiv aeg täis. Nüüd tundub, et ta hingeelu on paigast ära. Palun Teie ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Peale alkoholiprobleemide on ju ka teisi psüühika- ja kehaprobleeme. Nende raviks on ka muid võimalusi. Kodeerimine ei lahenda ära kõiki probleeme.
Mina peaksin nõu oma tohtriga.
Alkoholist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: