pärast pikka haigust... 24.02.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olin pikalt haige ning ootasin kannatamatult aega, millal jälle terveks saan, et taas nautida "normaalset" elu. Sellist nagu enne...Aga mul on väga suuri raskusi, et jälle "normaalset" elu jätkata. Olin väga õnnelik, enda ning oma eluga rahul, oskasin rõõmu tunda ka pisiasjadest..Aga nüüd on mul pidev hirm, et mind võib tabada veel mingi haigus...ja kõik igapäevased probleemid tunduvad tühistena, mõttetutena...ka rõõmud! Arvasin, et pärast haigust suudan igat hetke elust veel rohkem nautida, aga see pole nii..nüüd ei suuda ma enam ühtegi hetke nautida, kogu aeg on mingi ebamäärane tunne, hirm!

Oskaksite te mulle mingit nõu anda, midagi soovitada! Kuidas selliste tunnetega edasi elada? Oleks psühhiaatri või psühholoogi juurde pöördumisest abi, oskaks mind üldse keegi aidata?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mis haigus see Teil oli? Saite tast jagu - olete tubli. Friedrich Nietzsche jt. targad on öelnud, et mis ei hävita, see teeb meid tugevamaks. Seega ka Teid. Tugevam juba olete, aga rõõmsam veel ei ole. Küll see elurõõmgi tuleb.
Kas Teil koduloomi on? Kass ja koer on suureks "entsüklopeediaks" elutarkuste küsimuses. Jälgige nende tegemist ja käitumist, õppide nendelt.
Kas Teil lähikonnas väikelapsi on? Ka nemad on "etsüklopeediline varamu."
Kas Te õhtul tähistaevast vaatate? Suure Vankriga mööda Linnuteed sõidate?
Kas Te lilli kasvatate? Kaktused on ilusad, okkalised, elulised, õrnad, karmid - nagu elu. Ja kui kaunilt nad õitsevad. Mulle kaktused kohutavalt meeldivad ja aitavad "okkalises elus" ilu näha.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Buliimia.

Põdesin buliimiat (oksendamisega) 6-7 aastat raskekujulisemas vormis.
Õnneks oksendasin "viimase buliimiapisiku" välja 3 aastat tagasi.Oleks selline küsimus,et kas on selliseid buliimia tüsistusi,mis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

No ei teki hiljem küll enam midagi. Oled v.tubli. Jätka tervislike eluviisidega, kerge spordiga ja - OLE ISE. Iga inimene elab ju oma elu ja mida rohkem inimlaps on oma-nägu, iskupärane, seda õnnelikum ...

Loe edasi

Punastan kogu aeg.

tere, ma tahaks teada et kuidas punastamist ravida? ma ei julge järgmine nädal üksi klassi ette minna ja ühte pikka juttu rääkima sest juba tean te punastan, ise teised on mulle öelnud ja tunnen ka et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Klassi ees tuleb rääkida seda "pikka juttu" ja sellest pika jutu rääkimisest rõõmu tunda. Punastamine ei ole esmatähtis.
Punastamise kohta ma juba kirjutasin. Kirjutasin kuidas kodus õppida. vt. ...

Loe edasi

Ravimisõltuvus.

Olen 48 aastane naine ja ravimisõltlane, täpsemalt rahustitesõltlane. Alguse sai tablettide neelamine 20 aastasena, kui mul pärast isa surma hakkasid käima paanikahood. Nõukogude ajal sellist haigust nagu ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Loomulikult pikaajaline bensodiasepiinide rühma kuuluvate
ainete tarvitamine on tekitanud sõltuvuse.Organism on harjunud ja
ärajäämanähud on küllatki piinavad ja ka pikka aega võtab uus
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: