Imelik moodustis näpul 23.09.21 / Perearst

Külastaja küsib:

Nimelt mingi asi on tekkinud pöidlale ja on seal juba olnud viimased 6 kuud aga viimasel ajal see on valulikuks muutund ja kui sealt torgid siis hakkab verd tulema. Ja tundub, et näpp on väheke paistes kah. Mis asi see on ?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Täpselt ei ole võimalik midagi diagnoosida. See võib olla nt soolatüügas või kr küünevalli põletik. Pöörduge perearsti vastuvõtule, kolleeg hindab kõike lähemalt ja koostab edasise käsitlusplaani.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Lapsel D vitamiini puudus

Tere.
Perearst on hetkel puhkusel.
Laps on vana 2 kuud ja 3 nädalat. 1-l kuul ei andnud talle oma rumalusest igapäevaselt D vitamiini. 2-st kuust hakkasin andma D vitamiini sprayd 400 IU. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ärge muretsege, D vit 52 pole paha. Halb oleks, kui näit alla 25. Andke 600 RÜ D vitamiini 2 kuud, siis edasi 400 RÜ aasta ringi.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Rõhk kõrvas

Juba pikka aega tunnen,et mul on väljastpoolt nagu surve sügavale kõrva aukudesse. Nagu oleks ka samas tihedasti tropid kõrvas. Vahepeal sügelevad. Mingit eritist ei tule ja kõik on puhas. Tegelen iluuisutamise ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan vahetult perearsti poolt kõrvu kontrollida. Kaebused on ikka väga vaigu moodi. NN vaigulahustid alati ei tpimi. Puhastamin, eriti vatitikkudega torkimine teeb asja hullemaks.

Loe edasi

Kopsud, Röntgendiagnostika

Tere. Mida see rönkeni vastus tähendab minu jaoks. Kas ma taastun sellest. Mis on minu väljavaated. Kuidas ma saan ise kaasa aidata.

Üle mõlema kopsuvälja on oluliselt rikastunud, deformeerunud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Jah, koroonakopsupõletik, tundub, et selle jääkleid. Taastumine võtab aega. Jälgida põletikumarkeri, CRV taset, kui vaja siis antibiootikumravi. Hingamisharjutused igapäevaselt, korralik toit, ...

Loe edasi

Koroona vastu vaktsineerimine

Tere, ise hetkel vaktsineerimata koroona vastu ja olnud praktiliselt terve koroona aja kodune.(pea 2 aastat seega) Ma oma arust ei ole vaktsiinivastane, aga samas olen hetkel otsustanud kodus püsimise ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Selle info alusel on vaktsineerimine täiesti ohutu ! Tõesti 40 a eest olid mõned vaktsiinid vastunäidustatud, ka Teie mainitud probleemi korral. Koroonavaktiine tehakse vähihaigetele, rasedatele, ...

Loe edasi

Mure südamega

Tere

Paar nädalat tagasi oli ülakõhus kolmnurgas valu, mis kiirgas rinnaku taha - kestis nii 2-3 päeva ja õrnalt siiani, ka kiirgab.
EKG-s avastati t-saki inversioon. Mis see tähendab?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan perearsti külastust. Perearst saab teha kardioloogi e konsultatsiooni, vastus paari päevaga, eelduseks on muidugi digiEKG ja hoolas anamnees ja läbivaatuse leid. ProBNP on südame ...

Loe edasi

Haige mees

Isa mul 48, 2 doosi pfizerit saanud, viimane doos 22september. Nüüdseks 10 päeva palavikus( norm temp tatuur olnud umbes35,7 palavik on olnud 37.5 ja kasvav, kuni 39) lihasvalus ja köhas. Koroona test ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie perearsti poolt hoolas jälgimine ja edasised uuringud ja ravi.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Vereanalüüsid ja vaktsineerimine

Tere!
Sünnitasin keisrilõikega 04.10.2021. Enne keisrilõiget 03.10.2021 avastati, et vere hüübivus on madal. Varem ei ole sellist probleemi olnud. Analüüsid järgmised:

WBC (4,1..9,7) ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Minu seisukoht on nii nagu naistearstidel: Rinnaga toitmine ei ole vastunäidustuseks Covid-19 vastu vaktsineerimiseks, rinnapiima sattunud vaktsiini jääkide osad ei ole lapsele ohtlikud. Vaktsineerimise ...

Loe edasi

Joodi tablettid

Tervist. Kas joodi tablette saab nagu nii sama ka apteegist kätte või peab perearsti jutule ennem minema ps(kasu ei ole sellest midagi) ja isegi kui ei saa abi siis las ta jääda elu on selline las piinlen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Miks arvate, et vajate joodi tablette. Pöörduge parearsti vastuvõtule, probleemi selgitamine, läbivaatus, uuringud ja ravi.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Mõningte omaduste geneetiline pärilikkus

Tere!
Palun Teilt kommentaari mõningate omaduste emalt-isalt nende järglasele geneetilise pärandumise osas. Eelduseks on see, et järglased ei ole lapsendatud ega muudel viisidel saadud vaid on konkreetsete ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See, millised kromosoomid lapse eostumishetkel kokku trehvavad on suurim juhus. Geenijupikesed võivad pärineda onudelt-tädidelt, vanavanemateltki. Ja teiselt pololt samamoodi. Paljudel väga ...

Loe edasi

Vaktsiin

Pärast vaktsineerimist(pfizer) täpsemalt pärast teist doosi tekkis järgmine päev väga suur paistetus sama käe kaenla alla lümfisõlmedesse. Nüüd on möödas teisest doosist 3kuud, aga tunnen, et see kaenla ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
See võib olla lümfisõlmede reaktsioon vaktsiinist või ka iseseisev haigus, sage noortel naistel- higinäärme põletik.
Perearsti külastus, läbivaatus, uuringud ja ravi.

Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: