Kopsu röntgen 11.01.21 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Oli paar kuud tagasi tugev köha ja nohu. Nüüd jäänud röga ja kõrisev hingamine,vahepeal kärisev hääl. Tehti röntgen. Mida teie sellest arvate?
Kirjeldus: RÖ - GRAMM KOPSUDEST: KL.ANDMED:pikka aega väldanud köha LEID: Diafr. kontuurid on kaarjad, selgepiirilised, asetsevad VI-VII roide eesmise otsa kõrgusel; pleurasiinused vabad. Hiilused tavalise laiusega, struktuursed.
Kopsude õhustatus on tavaline, paremal alaväljas esineb peribronhiaalset infiltratsiooni, jälgitavad bronhide valendikud. Kopsudes koldeleidu esile ei tule. Süda ristimõõdus normi piires. Rindkere luuline skelett iseärasusteta. Järeldus: Rö-lt kopsujoonis rõhutatud.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Leid on omane alumiste hingamisteede infektsiooni ja võimaliku kopsupõletiku järgsele seisundile. Erirai see ei vaja, läheb aega, kui kõik normaliseerub. Ega ei suitseta ?? Vahest peab Teie arst vajalikuks spirograafiat ??
Teie perearst otsustab edasise käsitluse.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

valus rindkeres

minul mure...olen 35 a naine. aasta aega tagasi hakkasid mul sees kummalised valud,algul nagu tundus,et lihasevalu moodi,siis jälle nagu seest poolt midagi.vahel nagu matab hinge ka tekivad kõrvetised,kõris ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kahtlustaks mao-söögitoru tagasivoolu ehk reflukstõbe. Seisu leevendab ravi omeprazol toimeainega, see kinnitaks ka diagnoosi hüpoteesi. Kui asi kahtlane aitab täpsustada gastroskoopia ehk mõõganeelamine. ...

Loe edasi

peavalud/täiendatud

lisan teema 42726 juurde, ligi kuu aega on olnud kurk pidevalt haige, aeg ajalt on kurguvalu koguni kõrva löönud.


Tänan ette vastamast!


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Umbes selliste vaevustega avaldub krooniline mandlipõletik. Asja saab täpsustada AOS tiitriga, kui see on üle 200 on tulemus halb. Soovitav on ka kõrva-nina-kurguarsti konsultatsioon. Kuidas ...

Loe edasi

peavalud

Tere!
Olen 31 aastane naine.
Olen u kolm nädalat mures järgmiste nähtuste pärast. Kael on veidi kange, valutab ja tundub paistes, aeg ajalt on torkeid kaela-näo ja pea piirkonnas. Nädal tagasi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Umbes selliste vaevustega avaldub krooniline mandlipõletik. Asja saab täpsustada AOS tiitriga, kui see on üle 200 on tulemus halb. Soovitav on ka kõrva-nina-kurguarsti konsultatsioon. Kuidas ...

Loe edasi

Mis on põhjus?

Tere,dr Veskimägi

Minu 72-aastane mees on täbaras olukorras:mitu aastat on ta kannatanud südamepuudulikkuse ja kõrgvererõhutõve all,lisaks ll tüüpi diabeet (seda hoiab metforminiga kontrolli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Tänan pika kirja ja mure usaldamise eest. Mõned mõtted mis tekivad: kuidas on lugu tavalise vereprooviga. Võib juhtuda et mingil põhjusel tekkiv kehvveresus on hingelduse põhjuseks. Kui kõik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: