Põial tuim 16.01.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Millest võib olla põial ja esimene sõrm tuim olla. Vahest lööb närvi valu ka ja ranne raksub igat pidi. Käe peale toetada ei saa siis on valus. 15.01 käis käest läbi raksakas mis oli valus.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Paistab nii, et neid sõrmi juhtiv närviharu on saanud kuidagi viga. Mõni löök randme piirkonda, suur käeline koormus vms. Isegi rasedus võib põhjustada öist kätesuremist ja tuimust, see on osa randmekanali sündroomist, siis on enam tabatud pool nimetissõrmest, pikk Peeter ja nimeta Mats. Aga variante on erinevaid. Abiks on uuring- elektroneuromüograafia, seda saab perearst kenasti määrata, ja siis otsustada edasise. Valu ja põletikuravi, TENS ravi, fonoforees, süsteravi vms. Kui vaja, saab korraldada neuroloogi e konsultatsiooni.
Aga paistab, et praegu tuleb oodata närviarsti aeg ära ja siis aeg uuringuks ka ja siis saab asuda ravima.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

mure

olen hetkel valismaal ja arsti poole ei ole voimalik poorduda.
nimelt seisneb mu mure selles,et kui kaela painutan ja alla vaatan algab tuim surin kaelast kuni tallani.seda eriti vasakul pool.vahel ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et see on kaela sundasendist lähtunud lihaspinge sündroom, mida arstid ka müofastsialgiaks nimetavad. Soovitan kaela kerget massaazi, lihasvenitusharjutusi, võimalusel ujumist.
Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: