Süda ja pulss 09.05.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tete! Tahaksin teada kas randmelt pulsikkella.pulssi mõõtev ning teisel juhul kui pulsivööga mõõtev kellal pulsiil on erinevused.Küsin sellepärast,et randmelt pulss on kõrgem kui pulsivöölt võetud pulss

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Pulsivööga mõõdetav tulemus on täpsem. Randmel töötav seade võib püüda kinni erinevaid häireid, mida ta registreerib pulsiks. Isiklikult soovitan juhinduda koormuse ajal enesetundest, kui suudate vabalt rääkida, nahk on kergelt soe, siis on koormus paras. Võib kasutada ka valemit 180-vanus= koormuspuhune pulsi ülemmäär. Pulsi saab edukalt lugeda randme või unearterilt.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kiire pulss

Tere!

Soovin teie arvamust.
Olen terve elu olnud hädas madala vererõhuga, viimati veel pool aastat tagasi mõõdeti taas madal vererõhk. Samuti on mul olnud aeglane, arstide sõnul tippsportlase ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitaksin natuke pikemalt uurida, kui seda on ühekordne pulsi ja vererõhu kontroll. On olemas head võimalused, ööpäevane vererõhu ja EKG monitooring vastavate seadmetega. Vajalik on ka vereproov ...

Loe edasi

Väga kiire pulss puhkeasendis

Tere!
Viimasel kuul on ette tulnud hetki, kus täiesti normaalselt puhkeasendis muutub enesetunne järsult halvaks ja süda hakkab kloppima. Vererõhku mõõtes saab reeglina tulemuseks 105/68 ja pulss ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Teie kirjast kahjuks ei selgu väga täpsed asjaolud, millal enesetunne kehvaks läheb, kas istuvast või lamavast asendist ja kas see juhtub siis, kui Te alles selle asendi sisse võtate või ...

Loe edasi

TERE!


..Kuidas on seotud omavahel madal vererõhk 50/100 ja kiire pulss ca 110(see mitte terve päev, aga siiski pulss kiire pidevalt!) Külastasin perearst ja tegtud EKG, mis oli korras, kilpnäärme analüüsid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie perearst on teinud tublit tööd vaevuse tagamaa selgitamisel. Õnneks on analüüsid, ka kilpnäärme teatid ja TSH korras. See annab alust oletada nn vegetatiivset labiilsust, see on talitlushäire ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: