Eosifiilide arv kõrge 06.07.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Käisin Synlabis tegemas kehvveresuse vereanalüüsi ja tulemused olid järgmised:

Analüüs Tulemus Normväärtus
Hemoglobiin 147 g/l 136 - 163 g/l
Hematokrit 42.4 % 40 - 54 %
Leukotsüüdid 7.0 E9/L 4.5 - 10.4 E9/L
Erütrotsüüdid 4.98 E12/L 4.4 - 5.4 E12/L
MCV 85.1 fl 84 - 98 fl
MCH 29.5 pg 28 - 36 pg
RDW 13.0 % 10 - 15.5 %
Trombotsüüdid 254 E9/L 150 - 450 E9/L
Neutrofiilide suhtarv 39.8 % 40 - 80 %
Eosinofiilide suhtarv 20.8 % 1 - 5 %
Basofiilide suhtarv 0.6 % 0 - 1 %
Monotsüütide suhtarv 8.7 % 1 - 11 %
Lümfotsüütide suhtarv 30.1 % 20 - 45 %
Neutrofiilide arv 2.79 E9/L 1.5 - 6.7 E9/L
Eosinofiilide arv 1.50 E9/L 0.03 - 0.44 E9/L
Basofiilide arv 0.04 E9/L 0 - 0.1 E9/L
Monotsüütide arv 0.61 E9/L 0.2 - 0.8 E9/L
Lümfotsüütide arv 2.11 E9/L 1.3 - 3.6 E9/L
Retikulotsüütide suhtarv 0.91 % 0.5 - 1.8 %
Retikulotsüütide arv 45.3 E9/L 16.4 - 77.6 E9/L
Retikulotsüütide hemoglobiin 33.0 pg 28 - 36 pg
Ferritiin • 95.7 µg/l 28 - 370 µg/l
Folaat • 6.51 nmol/l > 7.64 nmol/l
Vitamiin B12 (aktiivne) / Holotranskobalamiin 102.8 pmol/l > 35 pmol/l
Lahustuvad transferriini retseptorid 0.65 mg/l 0.65 - 1.5 mg/l

Kõrged olid eosinofiilide arv, mis oli 1,5 (norm 0,03-0,49). Eosinofiilide suhtarv oli 20,8% (norm 1-5%). Samal ajal oli madal folaat 6,51 (norm > 7.64).

Mis võib olla põhjuseks sellistele kõrvalekalletele ja mida peaks/võiks edasi tegema? Millal tasuks kordusanalüüs teha eosinofiilide näidu kontrollimiseks/jälgimiseks?

Otseselt ei tunne, et oleks millegi suhtes allergiline. Probleeme on viimasel ajal olnud kõhuga. Umbes 3 nädalat tagasi hakkas kõht valutama. Esimesel päeval oli ühel korral ka kõht lahti. Kõhuvalu oli esimestel päevadel tugevam, siis taandus ja kestab tänaseni aga enam mitte nii tugevalt ja ei häiri otseselt igapäevaelu. Kõhuvalu ei ole pidev vaid võib päeva jooksul mõned korrad tunda anda. Vahest aitab söömine ja vahest ka kui lihtsalt vedelen ja ei liiguta, siis läheb üle. Samas on olnud ka nii, et teen mingit füüsilist tegevust ja kaob ära. Raske on seda kõhuvalu siduda millegi konkreetsega. Arvasin, et tegu oli mingi kõhuviirusega vms. Üldiselt, aga ei jää pärast viirust kõht valutama edasi.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Ärge ehmuge, kui soovitan teha ussimunade analüüsi väljaheites, seda oleks õige teha 3 erinevas proovis, 1 proov ei pruugi trehvata õigele kohale.
Perearstilt tops ja saatekiri, info võtmiseks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Eosinofiilide arv kõrge

Eosinofiilide arv

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Peaks mõtlema mitmes suunas. Toiduallergia, kontaktnahapõletik nt mõnest pesuainest, pesupulbrist, vahest süllle võetavast kassist jpm.Ja vana tõde- eosinofiilide arv kõrge- peaks ära tegema ...

Loe edasi

Kõrge bilirubiini tase

Tere
Pöördun Teie poole küsimusega, millest võib olla tingitud lubatust normist kõrgem bilirubiini tase. Nimelt, minu abikaasal (35 a., kasv 192, 90 kg kaal jätis suitsetamise maha ca 7-8 aastat ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Põhjusi on väga palju. Kui "maksaproovid" on korras, siis võib olla tegemist healoomulise bilirubiinitaeme tõusuga, seda nimetatakse Gilberti sündroomiks. Selle korral esineb just hommikune ...

Loe edasi

Trombotsütopeenia

Minu tütar põdes 2 kuu vanuselt neeruvaagna põletikku, peale mida avastati tal parema neeruvaagna väärareng ( parem neeruvaagen on suurem ja laseb tagasi uriini, refluksi ei ole). Kaks kuud hiljem sattusime ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Katsun veidi selgust tuua. Neeruvaagna põletik, neeruvaagna väärareng ja trombotsütopeenia ehk trombotsütide vähesus veres on erinevad seisund. Neeruvagna väärareng võib olla eelsoodumuseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: