Pearinglus 09.01.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Seoses viimase paari reisiga (kaks korda laevareis ja korra lennukireis) olen tähele pannud, et "kõigun" pärast reisi veel nädal-kaks, kuigi olen siis juba maismaa peal ja elu taas tavarutiinis. Ei mäleta, et mul oleks enne (nooremana) olnud sellist asja.
Laevaga sõites talun kõikumist üsna hästi, aga kui pärast maismaal muudkui tasakaal kõigub, pea käib ringi pärast reisi, siis on see vägagi häiriv.
Küsimus, et kas see on mingi minu eripära (tundlik tasakaaluelund), millega pean harjuma või peaksin pöörduma antud kaebusega oma perearsti poole?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tõenäoliselt on tegu kinetoosiga, ehk tasakaalusüsteemi liigtundlikkusega. Sellest saab ülevaate siit: http://maakodu.delfi.ee/news/maakodu/teeme-ise/soiduhaigus-voib-rikkuda-reisi?id=55551848
Kindlasti tasub nõu pidada perearstiga, kuna põhjuseid on mitmeid, kaaluksin ka Borrelioosiproove, hoolsat neurologilist läbivaatust. Kui esineb kindel seos laeva või lennureisiga ja muul ajal vaevusi ei teki, siis on hästi. Arst püüab otsida Teie vaevuste taga mõnda alarmsümptomit ja vajdusel kõike täpsustada.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kõrv joostes plõksub

Tere,

Mul on selline küsimus, et eelmise aasta keskpaigast avastasin, et kui ma jooksen siis hakkab parem kõrv plõksuma. Nagu oleks kõrvakile aga ei saa ka täpselt aru, midagi nagu ei aita. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Patsienti nägemata ei oska diagnoosi panna. Soovitan kõrva näidata oma perearstile.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Punnid kätel

Tere,
Mul on viimase kuu aja jooksul tekkinud väikesed punnid kätele. Pisikesed kõvad punnid, mõni natukene sügeleb katsudes, mõni on ka natukene valus või pigem nagu torkiv tunne katsudes seda punni. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui ma vastan ausalt, siis mõtlen sügelistele, leebem vorm. Ravi üksikasjad otsustab arst, kasutusel on peamiselt väävli, bensüülbensoaadi ja permetriini salv. Ravida tuleb kõiki kontaktseid ...

Loe edasi

Raskustunne kõhus

Tere,
Probleeme on palju kuid kirjeldan kõiki , sest ehk on need omavahel seotud.
Aasta tagasi sünnitasin / rinda andsin 1 kuu / kasutan beebipillet Yarina , mitu kuud hiljem tekkis päraku ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kirjutate, et olete hiljuti sünnitanud. Rasedus võib soodustada teatud pärakuprobleemide sh. hemorroidid teket. Hemorroidid võivad olla nii sisemised kui välimised. Mõistlik oleks esmalt diagnoosi ...

Loe edasi

hemorroidid

Tere ! Nimelt vaevavad hemorroidid peale rasedust vahel ka kerget veritsust ning valu on see normaalne ?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Valu ja veritsus pärakust ei ole normaalne. Hemorroidide puhul on väga oluline vältida soodustavaid tegureid, esmajoones kõhukinnisust ja istuvat eluviisi. Kõhukinnisuse vältimiseks on oluline ...

Loe edasi

Perioodilise sügelemine

Mul on viimasel ajal selline asi, et perioodiliselt on hakanud kindlad kohad sügelema. Mõnes kindlas kohas (parem nibu, peal kindel piirkond, suguelundil) on sügelus. Aga see ei ole kogu aeg. Mõni päev ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Ennetada ja ravida saab siis kui diagnoos on selge. Esmalt oleks vaja teada, kas sügeleva koha peal esineb ka mingit nahamuutust, näiteks löövet, naha kuivust. Kui on sügelemine ilma nahamuutusteta, ...

Loe edasi

VÕIMALIK ARÜTMIA?

Tere lp. Dr. Veskimägi
Olen siiamaani kimpus oma ekstrasüstolitega. Olen tarvitanud vahepeal magneesiumi, palderjani, kalamaksaõli ja tuleb tõdeda, et mõni päev on tõesti neid vähem umb 50-100tk. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan murekoormat. Saan aru, et olete üks paljudest, kellest on saanud dr.Google ohver. Loete midagi, võrdlete seda oma vaevustega ja tekib kindel veendumus ja pljud hirmud, et nüüd ongi ...

Loe edasi

ärritunud soolestiku sündroom

Tere,
Suur aitäh eelmise põhjaliku vastuse eest seoses ärritund soolestiku sündoomiga. Küsin veel paar lisaküsimust.
Kas mustika-tammekoore-ingveri tablette võiks kasutada selle tee asemel? ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ingver, mustikas ja tammekoor on süütute taimsete vahenditena raseduse puhul lubatud. Ingverit kasutatakse isegi rasedate iivelduse, toidulõhnade talumatuse korral. Kui tegemist on tabletiga, ...

Loe edasi

Allergiatestid

Tere!
Tean, et nahaarst tegi mulle mingeid allergiateste paar aastat tagasi, aga ma ei tea, milliseid täpselt. Hetkel oleks mul vaja infot, mis testid on mul juba tehtud, seetõttu saadan väljavõtte ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Antud dokumendi põhjal ei ole Teile teste toiduallergeenide suhtes tehtud või ei ole nende testide tulemusi digilukku saadetud. Aeg-ajalt tuleb ette, et mingil põhjusel ei saadeta kõikide tehtud ...

Loe edasi

rütmihäired

Rütmihäired.
Kasutan Betaloc Zok-i 25 mg hommikul ja 25 mg õhtul. Viirpuutilkasid. Olen ka varem Teie poole pöördunud.
Millal kaebused algasid?: Peale Lorista kasutamist, mil vererõhk hakkas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vaatasin Teie 24 tunni EKG-d. See on igati normis. Üksikuid vahelööke esineb kõigil, kui neid on alla 2% kogu löökidest, siis on hästi. SR normaalses vahemikus, keskmine fr 70x'. 431 üksikut ...

Loe edasi

ärritunud soole sündroom

Tere,
Mul on aastaid tagasi diagnoositud ärritatud soolestiku sündroom (kõhulahtisusega). Ainus, mis mind aidanud on, on Loperamidi kasutamine, kui kõht lahti on.
Nüüd planeerin ma rasedust ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kuna uuringud on tehtud ja diagnoositud on ärritunud soole sündroomi, siis nii ongi. See on välistamise diagnoos, st kõik kõhulahtisust põhjustavad teised haigused on välistatud. Mida julgen ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: