probleem põsega 21.11.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.Minu mure on järgmine.Tunnen midagi vasaku põsesarna piirkonnas,mida ei saa nimetada valuks.Põsesarn õhetab,punetab.
Kõige rohkem õhetab põsk kuuma pliidi ääres süüa tehes.Kui asetan
põsele midagi jahedat,siis on see meeldiv.Õhtuti,vahel juba peale lõunat on palavik 37,1-37,3C.Mõni päev valutab selle poole peal ka
kõrv ja kurgumandel(valu on pigem nõrk).Kurgumandel(vasak) on
suurem ja punetab.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Paistab, et Teil on mitu erinevat probleemi. Põsepunetus, tekib eriti kuumas on omane nahahaigusele nimega rosacea. Põse "sisemised"vaevused võibad olla seotud hoopis hammaste probleemiga., nt juuretipu põletik vm. Saan aru, et kõrva-ninaarst välistas oma piirkonna haiguse. Soovitan hambaarsti külastust, panoraamülesvõtet hammastest ja küllap saab nii liikuda lähemale lahendusele.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

valud rinnus

Tere,
Mure selline, et on olnud juba umbes 2-3 nädalat valud rinnus ja paremal pool rinnas ja kaenlaall ja kiirgunud kätte ka. Käisin antud murega valveperearstil, aga sealt visuaalselt öeldi (ilma ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui 35-aastasel naisel, kes on olnud varasemalt terve ja ka antud hetkel ei ole muid sümptomeid, esineb valu paremal pool rindkeres, on kõige tõenäolisem, et vaevus on põhjustatud roietevahelistest ...

Loe edasi

Täpid silma all

Tere. Mõned päevad tagasi tekkis vasaku silma alla puntras täpikesed. Punetab, kuid pole valulik ega ei sügele. Millega võib tegu olla? Varem sellist asja olnud pole.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei oska foto järgi öelda, millega tegu. Soovitav on küsimus adresseerida naha- või silmaarstile.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Õhupuudus ja pearinglus

Tere
Mure selles et viimase aasta jooksul esineb pearinglust/minestustunnet ja ohupuudust.
Natuke kirjelduseks:Mul on palju stressi,söön ebaregulaarselt ja töö tõttu ka kiirustan süües. Istuv ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Orgaanilise haiguse, nt südame või kopsude haiguse võimalus on väga väike. Miks ma nii arvan. Sest kirjutate, et vaevus ei ole seotud füüsilise koormusega. Orgaanilised haigused avalduvad ...

Loe edasi

Pearinglus

Pidev pearinglus, tugev peavalu rahulikult olles.Kõrvus viliseb ja kohiseb. Veel suurem tasakaaluhäire ja peavalu pingutades. On ka eelnevalt olnud nädalas korra või veidi rohkem peavalu ja pingutades ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Pearinglus ehk vertigo on kõige sagedamini põhjustatud sisekõrvast lähtunud probleemist, kuid teatud juhtudel võib pearinglus olla ka ajuhaiguse tunnuseks. Perearst peaks küsitluse ja läbivaatuse ...

Loe edasi

Kui kiiresti peaks toimima mebendazole-grindeks?

Tere!
Nimelt avastasin oma 9 kuusel lapsel naaskelsabad. Arst soovitas anda pool mebendazole-grindeksi tabletti ja nii mulle, kui lapse isale ennetuseks 1 tablet.. Sai esmaspäeva õhtul lapsele antud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Üldiselt peaks naaskelsaba hukkuma 3-4 päeva jooksul. Taasnakatumise vältimiseks antakse kordusannus 14 p möödudes. Võib juhtuda, et see ravimikogus ei ole jõudnud lapse organismi. Soovitan ...

Loe edasi

Vererõhk ja arvatav südamepuudulikkus.

Arst määras Betaloc Zok-i. Algul, kui võtsin pool tabletti, ei kogenud ma halba enesetunnet, kuid selle aasta kevadel oli viirus. Peale selle olin ma jõuetu, paha olla, tuju langenud, hirm. Arst soovitas ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Väsimus, jõuetus ja koormustaluvuse langus võivad tõepoolest viidata südamepuudulikkusele. Südamepuudulikkus ei ole iseseisev haigus, vaid alati mingi haiguse tagajärg. Kirjast ei selgu, kas ...

Loe edasi

Pidevad suu ja kurgu probleemid

Tere,
Viimaste kuude jooksul on järjest sagedasemaks muutunud probleemid suu ja kurguga. Algselt oli mõned nädalad kurgus/kõris selline tunne nagu oleks kurk paistes ja hingamine natukene raskendatud, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teid on kenasti uuritud, tehtud analüüsid on korras, mingit rasket haigust ei ole leitud. See on ju tore ! Tõeline aft suulimaskestal on väga valulik, kuid kui on tõesti haavand kraatriga ...

Loe edasi

Silmaalused

Tere. Mul on selline probleem et juba väga pikka aega mu silmaalused no kuidas öelda kisuvad ja ma koguaeg tõmban neid alla poole. Need padjad mis silma all ääres on kisuvad üles nii et vahest lihtsalt ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Valulik sõlmeke silmalaul on tavaliselt nn. rahetera. Rahetera on silmalau põletik, mis on tingitud näärme ummistusest. Rahetera on sage kõikides eagruppides. Seda soodustab lauserva põletiku ...

Loe edasi

Seedimine

Sooviksin küsida nõu oma tervise osas. Murekohti on mitu ja võimalik, et nende vahel on ka seos. Probleemid on kestnud pikalt ja sooviks saada leevendust.

1. Seedeprobleemid. Enamasti vaevab ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõte liigub soole ärritussündroomile ( irritable bowel syndrome), kuid see on diagnoos, mis jääb alles, kui välistatud on rida haiguseid, mis annavad sarnaseid vaevusi. Saan soovitada oma ...

Loe edasi

Neerud

Tere.Nädal tagasi tekkisid valud selga alumistest roietest allapoole valud(mõlemale poole).Valu ei ole pidev,rohkem nagu suruv,tuikav.Tegin neeru analüüsid.Lisan foto.Kas analüüside vastuste põhjal on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Veri ega uriin ei näita põletikku kuseteedes. Uriinis pole ka verd, see muudab neerukivi võimaluse väikeseks. Neerude talitlus on normaalne. 95% seljavalusid on seotud lülisamba-lihaste probleemiga. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: