veresoonte lõhkemine 03.10.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, olen 29 a naine 170 cm pikk ja 65kg sünnitanud 2last. Jalgadel esineb üksikuid veenilaiendeid, kuid probleemiks on veresoonte lõhkemine jalgades. Enne lõhkemist tunnen tugevat survetunnet ja valu 12h möödudes on alles vaid suur verevalum sinika näol. Selliseid lõhkemisi juhtub nädalas 1-2korda eelmine sinikas ei jõua kadudagi, kui juba uus platsis. Võtan ka venuruton tablette apteekri soovitusel, kuid paraku abi pole olnud. Teinekord olen märganud ka silmas ja kätel samuti pisikesi verevalumeid põhjus sama. Kas on põhjust muretsemiseks, sest ausalt juba tekib väike hirm endal, kuna need liigagi sagedased minu arvates.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Kergesti tekkivate verevalumite puhul oleks mõistlik teha ära esmased hüübimissüsteemi uuringud. Selleks peaksite pöörduma oma perearstile. Veenilaiendite puhul on abiks kompressioonsukkade kandmine.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Veresoonte lõhkemine

Tere! Juba aastaid lõhkevad mu sõrmedel veresooned. Vahetevahel ka talla all või varvastel ning viimasel ajal ka kätel randmest pisut ülevalpool. Äkki algab mingis punktis valu ja kui seda kohta vaatan, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan taas nõu pidada perearstiga. 63 a patsiendil on palju asju mida ennetavalt uurida ja juba seepärast tasub võtta ette käik vastuvõtule. Täisvereproov, liigespõletiku näitajad, vere ...

Loe edasi

Veresoonte lõhkemine silmas

Olen juba üle aasta tarvitanud askorutiini tablette üks tablett päevas.kuna tihti lõhkesid silmades veresooned.Selle tarvitamise ajal enem ei lõhkenud, kuni eilseni.Kas peaksin doosi suurendama ja kui ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Kahjuks on askorutiini tabletid veresoonte lõhkemise vastu täiesti kasutud. Diabeetikuna peaks kindlasti käima silmaarsti juures vähemalt 1 kord aastas silmapõhju näitamas, selleks on olemas ...

Loe edasi

veresoonte lõhkemine

Olen 58 aastane naisterahvas ja mulle on probleemiks, et väga tihti lõhkevad mul kätel, jalgadel, sõrmedel veresooned, sest jäävad alles sellest sinikad. Kas see on normaalne? Kas ei ole oht, et lõhkeb ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ei hakka oletama vaid soovitan perearsti ja esmaseid veeteste, ka trombotsüütide arvu. Teinekord võib olla vaevuse taga nt aspiriini või teiste ravimite usin tarvitamine. Nahaveresoonte lõhkemine ...

Loe edasi

veresooned silmades

Millega võib olla seotud veresoonte lõhkemine silmades? Silmaarst ütles, et see ei ole iseenesest silmahaigus, vaid seotud üldise tervisega. Ma ei kaeba küll millegi üle. Millest võib veresoonte haprus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie vanuses mõtlen eelkõige ülepingele töös arvutiga, õppimisel, telekavaatamisel. Veresooned võivad muutuda õrnemaks ka viirusinfektsioonide ajal, ja usina aspiriini tarvitamise kõrvalnähuna. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: