Valud peas, kaelas ja kães. 29.09.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Detsembris saab 4 aastat kui olen võidelnud ãrevushãire ja paanikahoogudega. Mul on tehtud vereanalüûs et vãlistada kasvajad. Tehtud veel kilpnäãrme uuring. EMO-s olen kãinud paanikahoogudega lugematu arv kordi. Viimati selle aasta jaanuaris kui rinnus õrnad valud. Tehti ekg mis oli korras. Mitu kuud juba kõrvetised piinavad. Algasid viimase rasedusega (mul 4 last). Olen tarvitanud Omep 40mg. Varsti lähen sondi neelama. Ãrevushãire jaoks kirjutatud mulle valocordin. Ei tarbi seda igapãevaselt. Antidepressante kasutasin aastaid tagasi kui see kõik algas. Praegune mure on et vasak käsi ja pea ning kael valutavad juba 1.5nädalat. Millest see olla võiks? Perearst arvas et pingetest. Kuid sooviks teie arvamust.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teid vahetult nägeval ja uurival arstil on võimalus kõike täpselt hinnata, küsitleda. Kui kolleeg nii ütles, siis ta tugineb ikka faktidele. Pinge võib olla ka näiteks päevi kestev leheriisumine, aiatööd, laste tõstmine jm.
Ravi osas annab ikka oma arst soovitusi.
Ja valocordin on ilmselt diazepamiga tilgad. Seda tuleks vältida. Ehk õnnestub õppida oma emotsioone ja ärevust juhtima, seda nimettakse kognitiiv-käitumuslikuks raviks. Seda õpetavad vastavad spetsialistid.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Infektsioon?

Tere. Küsimus selline. Mul mõnikord esinenud südamevalu, kuigi süda on korras, mõnikord tundsin valu sapipõies ja kõht lahti (päris nagu vedelik, mis haises, nagu ammiaak) ja ka oli tunne, et ei piisa ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Kokkuvõtvalt võib õelda, et infektiooni ma antud juhul ei otsiks ega kindlasti mitte ka ei raviks (sest pole mida ravida). Pigem on probleem selles, et olete erakordselt ergu ja terava kehatunnetusega ...

Loe edasi

Valud kaelas, peas,käes ja käte suremine.

Tere!
Olen hädasi peavaludega ja nüüd ka valuga küünarnukis.
Käsi muutub vahest jõuetuks ja ei suuda tõsta ka kerget asja.
See on küll lühiajaline, aga häirib ikka, sest käeline tegevus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Mõistan Teie muret ja proovin vastata niipalju kui see kirjavahendusel on võimalik.
Lugedes Teie vaevusi ja seost tööga on need vägagi omased müofastsialgiale, ehk lihasvaludele. Selle ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: