Jalg on paistes 23.07.15 / Perearst

Külastaja küsib:

Minu emal on üks jalg paistes. Seda juba üle aasta. Paistetus ei lähe alla ka. Naljakas just see, et ainult üks jalg on.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Kindlasti tasub uurida. Ühe jala turse põhjus võib olla venoosse vere ja lümfiringluse häire. Seda võib põhjustada nt veresoone enda haigus, nt veenilaiend, veenipuudulikkus, harjumuslik jala ebasoodus asend, vana trauma või midagi mis takistab normaalset vedelikuringlust, tavaliselt võib see paikneda hoopis väikevaagnas. Soovitan korraldada ultraheliuuring jala veenidest-arteritest ja kõhukoopast, eriti väikevaagnast. Kui vaja, tehakse ka CT uuring.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südame mure

Tere!
2019 aasta juunis tekkis mul kiire südamepulss 90-130 lööki minutis ning sellega kaasnesid pearinglused ja virvendused silme ees.
Pandi mulle 24 tunniks südameholter, kus ei olnud vaheleööke ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kõige tähtsam, tehtud uuringute alusel on Teie süda anatoomiliselt terve. Vahelöögid, kiirenenud rütm võib olla seotud väikse häirega vitamiinide-mineraalainete ainevahetuses ja stressiga. ...

Loe edasi

Kestev kurguvalu

Tere

Pöördun Teie poole järgneva teemaga: märtsi esimesel nädalal tundsin kurguvalu, mida üritasin ravida taruvaigu tinktuuriga. 07.03 jäi laps haigeks, 08.03 diagnoositi tal A gripp. Laps ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kõik märgid näitava,d et äge haigus on möödumas, jäänud on jääknähud, mis alati ei möödugi nii kiiresti. PAranemiseks võib kuluda nädalaid.
Saan soovitada jätkamist vevusi leevendava ...

Loe edasi

Sügeleb lööve suunurgas ning täpid näos

Tere! On juba mitmendat nädalat pidevalt suunurgas lööve ning kohati ka suunurk valus ja katki. Vahepeal on lööve veidi paremaks läinud ja samas järgmisel päeval on kohe uuesti sügeleb ja punetav.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Saan soovitada hüpoallergeenset näohooldust. Näo loputus leige puhta veega. Üle õhtu Neutral v Sebamed näohooldusvahend.
Ägedamale lööbele nt Fucidin H ja klotrimazol ...

Loe edasi

Tere, mu abikaasal on tekkinud selline lööve,mis sügeleb ja paljuneb

Mu abikaasal on tekkinud selline lööve jalgadele ja ka natuke kätel.Kreemid ei aita.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Haiguspilt, niipalju kui paistab, meenutab sõlmelist e nodoosset erüteemi. Siin on selle kohta pikemalt: https://www.skinsight.com/skin-conditions/adult/erythema-nodosum

Teeksin ...

Loe edasi

Kaebus kurgus

Mure seisneb selles, et tunnen kurgus nagu oleks mingi tükk ees, mis surub, tekitab ebamugavust ja valu. Tihti esineb ka valget värvi röga ja hääle kähedust. Hingamisraskused tekivad just õhtuti mille ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui muud haigused ( kilpnäärme, kurgu jt haigused) on uuringutega välistatud, siis selline vevus noorel naisel on omane somatoformsele häirele. Oma osa on siin stressil. Saan soovitada pöördumist ...

Loe edasi

tühistatud neuroloogia weg koos uuringuga

Tere!
Olen endiselt hädas parema käega,tühistati neuroloogi aeg koos uuringuga. Ikka endiselt sama paremaks pole läinud. Süste ei ole tehtud jne. Isegi 1220 nõuande ehk perearsti abiliinist pole ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saan soovitada taas pöördumist perearsti vastuvõtule. Kolleeg saab määrata vajalikud uuringud, nt ENMG, veresoonte doppleruuring, radiogrammid. Neid uuringuid tehakse ka eriolukorras ja valu ...

Loe edasi

Kõht valutab

Tere!
Alates detsembrist peale Diclofenaci võtmist hakkasid mul kõhuvalud. Alguses olid mul valud rohkem maopiirkonnas ja määrati maokaitserohtusid. Käisin ultrahelis, mis oli korras ja gastroskoopias, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tundub, et tegemist on teise haigusega mis detsembris. Igasugune uus vaevus, eriti kõhuvalu vajab nobedat uurimist. Praegu on paras segadus kogu meditsiinisüsteemis, kriisiaeg. Plaaniline ...

Loe edasi

Nahasügelus ilma mõjuva põhjuseta juba 3 nädalat

Tere, paar nädalat tagasi hakkas nahk kohati sügelema, ilma ühegi punnita. Lööve tekib peale sügamist ning siis mõne aja pärast jälle kaob (kui sügamisest tekkinud nahaärritus ka kaob). Sügelevad erinevad ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Äge nahasügelus on seisund, mida tuleb uurida. St seda ei saa lükata kuhugi tulevikku kui plaaniline probleem. Ausalt öelda, minul tekib mõte teha põhjalikud maksaproovid (ALT ASAT GGT, BILIRUBIIN, ...

Loe edasi

häirivad nõrkushood

Tere,
mind piinavad äkki algavad nõrkushood, mis isegi pikali heites/puhates ei kao. Sellega kaasnevad ka ebamugavustunne ning värelustunne rinnus. On olnud ka 2 minestusjuhtumit, pearinglus ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Uuringutega on välistatud tõsised orgaanilised haigused. Vaevus on omane paanikahoole, millega kaasnevad ängistavad kehalised vaevused. Esmalt eneseabi, lõõgastusvõtted, mediteerimine, seejärel ...

Loe edasi

Jalalaba paistes

Vasakul jalalabal pöiakohal tundsin 10 päeva tagasi teravat torkevalu , väliseid märke ei olnud. 4 päeva pärast läks pöia ümbrus natuke paiste ja oli valus. Tegin ühe korra viina kompressi -valu ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tekib podagra liigespõletiku kahtlus. Esmaabiks külmageeli kott, t 4-6 C 15 min iga tund. Abiks on ka jääkuubikud rätti mässituna. Valu ja põletiku leevenduseks ibuprofen 600 mg x3, st 1,5 ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: