Valu seljas 24.02.14 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Selline asi siis, et 23.02 vastu 24dat öösel ärkasin ülesse sellise tuikava kasvava valu ja iiveldustunde peale. Selline rõhuv õrnalt tuikav valu vasakul pool seljal natuke enne puusa. Ärgates oli ka nõrkustunne ja vasak käsi kuidagi tuim. Praegu 37 palavik. Viskasin peale pipraplaastri ja selline soojus natuke aitab. Praegu küll iiveldust pole ja liikudes annab vähem tunda. Mis oleks edasine tegevus, ravi?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
kõik oleneb sellest, mis Teie haigestumisele eelnes. Sellisel viisil võib alata üks harilik külmetushaigus, aga samamoodi ka seljanärvijuure põletik ehk radikuliit. Kas ka nõrkus ja vasaku käe tiumus komplekti juurde kuuluvad, on kaheldav. Üldiselt rahuliku rezhiimi ja soendusega sellisel puhul kurja teha ei saa ja kui eriti hästi läheb, möödubki kogu vaevus sellise sekkumisega. Kui aga hoolimata soojendamisest valu järele anda ei taha või lausa hullemaks läheb, siis tasub ikka oma perearstiga nõu pidada.
Lugupidaisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Ferritiin

Tere,
Mis põhjusel toimub organismis raua taseme järsk langus? Ühe kuuga 61-lt ug/L 13-le
?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Antud juhul ei piisa kindlasti enam pelgalt rauatablettide söömisest, vaid on vaja kindlaks teha rauapuuduse põhjus. Kõge sagedamini on selleks varjatud veritsus. Varjatud veritsus võib tulla ...

Loe edasi

Vedel vàljaheide

Tere!

Tànan Teid vastuse eest. Tàpsustan natuke, tervekuu ta nüüd ka vaid vesivedel pole olnud, kohati. Pigem lihtsalt vedel mitte korralik vorst. Vesivedeleaks muutus viimati laupàeval kui ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Tänan täpsustuse eest! Kui samas peres haigestuvad samal ajal mitu inimest iivelduse ja kõhulahtisusega, siis kõige tõenäolisemad diagnoosid on kõhuviirus või toidumürgitus. Kui on ka palavik, ...

Loe edasi

Rohekas vedel vàljaheide

Tere!

Kàisin aprilli alguses sapipôie eemaldamise operatsioonil. Ca nàdal peale operatsiooni tekkis kôhulahtisus, mis seni pole yle làinud. Vàljaheide on vedel ja roheline, kohati pôhim vaid ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Üle kuu püsinud vesivedel väljaheide nõuab kindlasti täpsustavaid uuringuid. Soovitan selleks pöörduda esmalt oma perearsti vastuvõtule.
lugupidamsega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Küüne peal auk

Ei mäleta et oleks ise küünt vigastanud, kas on võimalik et mingil põhjusel selline asi ise tekib?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui see on ainult ühe küüne probleem, valu ei tee ja uusi ei lisandu, siis jälgiks rahulikult selle väljakasvamist. Ohumärkideks oleks paljudele küüntele selliste lohukeste teke, pruun triip ...

Loe edasi

Punased laigud kõhul

On tekkinud laigud kõhule, alguses oli ainult paar tükki, nüüd veel rohkem tekkinud. Mujal neid täheldanud pole. Millest selline asi võib tekkida? Mõni üksik mis enne oli pruun laik, läks valgeks laiguks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõtlen roosale kliiketendustõvele ja pindmisele silenaha dermatofütoosile, on veel mõned võimalused. Rohkem ei saa ma midagi teha. Teid vahetult nägev arst (perearst) teostab difdiagnoosi, ...

Loe edasi

Punetavad ja ketendavad sõrmeotsad

Tere!

Avastasin lapsel punaste laikudega ja nahka ajavad sõrmeotsad. Punetava koha pealt on mulje nagu nahk oleks maha koorunud ja jäänud on õrn õhuke nahk. Näpuotstes on nahk ka krimpsus ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Tegu on tõenäoliselt käte ekseemiga. Mis on selle põhjuseks, ei ole võimalik ainult pildi alusel öelda. Soovitan pöörduda diagnoosi täpsustamiseks ja ravisoovituste saamiseks oma perearsti ...

Loe edasi

vaktsineerimine

Tere!

Minu 69-aastane mees vaktsineeris end puukentsefaliidi vastu esimest korda 2017. a mais. Mõned päevad pärast seda avaldus tal äge eesnäärmepõletik, mida raviti mitu kuud, ja mu mees ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
1. Kui patsient saab teise doosi juuni alguses 2019, tuleb kolmas vakstiinidoos manustada 9-12 kuu pärast. Vaatamata sellele, et teine doos tehakse hilinemisega, ei muuda see järgnevate dooside ...

Loe edasi

Punased laigul reie välisküljel

Tere! Mul on umbes nädal aega olnud mõlema reie väliskülje ülaosas veidrad punased laigud, mis näevad välja justkui verevalumid. Tumedamaks ega heledamaks ei ole nad minu meelest läinud. Kõik laigud on ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei oska foto järgi kindlat diagnoosi panna. Soovitan pöörduda nahaarsti poole.

Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Köha, rindkerevalud ja kõrge eosinofiilide arv + suhtarv

Tere

Mul on kestnud köha pikemat aega (1 kuu). Sellest tingituna on tekkinud suured rindkere (sh abaluude juurest) valud - käia, magada, liigutada ilma valudeta ei saa. Perearst tegi kopsupildi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui kõik on nii nagu kirjutate, on mul vastust väga lihtne anda- tegemist võib olla eosinofiilse bronhiidiga. Välistada tuleb astma ja teised köha põhjused. Haigus pikapeale taandub ise, vaevusi ...

Loe edasi

Väike palavik

Suur mure seoses palavikuga. Tänaseks on nädal aega püsinud pisike palavik, u 37,0-37,2. Hommikul palavikku pole, samuti ka ohtul mitte umbes 21st. Aga vahepealsel ajal on palavik pidev, kaisin perearstil ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Viirusinfektsioonist täielik paranemine võib võtta aega mitmest nädalast kuudeni. See ei ole isegi palavik. Kui Teie arst on rahul ja muretu, siis olge Teie ka. Kui on ärevusgäire, siis "läbi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: