viirus? 20.01.04 / Perearst

Külastaja küsib:

11.aastasel tüdrukul oli eelmisel esmaspäeval palavik 38.7. Muid erilisi sümptomeid ei olnud. Järgmine päev oli õhtul 37.2. Kolmandal päeval läks kooli. Nüüd on nädal aega olnud õhtuti väike palavik. Kõhus käivad valuhood. Kõht on vahel lahti. Väsimus. Natuke oleks nagu nohu ka, aga see võib olla ka hetkel välja löönud allergiast. Kas peaks minema arstile? Annan Biojogurti kapsleid.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Peale ägedat viirusinfektsiooni on tavaline probleem väike palavik õhtuti. Aeg ravib seda kõige paremini. Biojogurti kapslid on head, eriti head on nad siis kui ollakse tarvitanud antibiootikume raviks.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valu vasakul alakõhus

Olen mures pideva valuga vasakul alakõhus, see on kestnud poolteist aastat. Günekoloogilised asjad korras. Eelmisel kevadel tehtud ultraheli uuringud kõhukoopast ja koloskoopia- avastati divertiklid. Hommikul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olete selles vanuses, kus on esmatähtis välistada eriravi vajavad orgaanilised haigused. Seda saab teha ainult haiget vahetult uurides ja koostades mõistliku uuringuteplaani. See algab perearsti ...

Loe edasi

Helicobakter, nõrgalt positiivne

4 kuud tagasi tehti Helicobacter pylori Ag roojas analüüs, mille tulemus oli "Positiivne". Tegin läbi kolmikravi. Nüüd tegin roe kordusanalüüsi , mille tulemuseks näitab saatekiri "Nõrgalt positiivne".

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan, kuid kahjuks ei saa ma anda mingeid lõplike diagnoose ega määrata ravi, see oleks ka ebaeetiline. Uuringud määranud arst on see, kes hindab neid ja otsustab edasise.

Head ...

Loe edasi

Juuste väljalangemine

Mul on suur mure juuste väljalangemisega. Kestnud on see juba paar aastat ja kuidagi ei leia lahendust. Juuksed on ikka väga hõredad juba ning juuksekarv on muutud ülipeeneks, ilmselt ei saa juuksesibul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan pöörduda tõelise juusteprobleemile spetsialiseerunud arsti vastuvõtule. Asja peab põhjalikult uurima, üks uuring on peanaha-juuksejuure histoloogiline uuring, st võetakse proovitükk ...

Loe edasi

teismelisel juuste hõrenemine

Tere
Avastasin enda 13. aastasel pojal peale juuksuris käimist, pealael (nn keerukohas) selge juuste hõrenemise. täpselt nagu täiskasvanutel meestel, kui pealaelt hakkab juuste hõrenemine pihta. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Seda peaks arst uurima. Vahest on tegemist koldelise kiilaspäisusega, see on erinev täiskasvanud meeste kiilaspäisusest. See haigusvorm paraneb ise või paikse raviga.

Head tervist ...

Loe edasi

närvivalu või magu

Tere Doktor!
Olen antud teemaga pöördunud ka perearstile, kuid vastuvõtuni veel aega. Nimelt 10 päeva tagasi õhtusel grillüritusel sain eeldavasti külma.Järgmine päev tundsin 10 cm abaluudest all ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vaevus on pigem omane selja-abaluu piirkonna lihaspingevalule, müofastsialgiale. Üheks riskifaktoriks on sundasend ja koormuse tõstmine. Noored, aastase lapse emmede terviseprobleemid ongi ...

Loe edasi

Helicobacter

Tere!
Minu mehel olid maovaevused ja tal avastati Helicobacter. Lugesin ühest meditsiiniartiklist, et kui ühel pereliikmel see bakter avastatakse, peaks kontrollima ka teisi pereliikmeid. Niisiis, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Helicobacter elab iga 5. inimese maos, põhjustamata vaevusi. Kui vaevused puuduvad, siis ei koormaks patsienti uuringutega, selleks on üldjuhul gastroskoopia ehk "mõõk".
Head tervist ...

Loe edasi

kõri ja söögitoru põletik

Kasutan Betaloc Zok 50mg ja Prenessat 2mg. Prenessat kasutan alates 15.10.2019.a. Mitu kuud tundsin kriipimist kurgus, nüüd ulatub kõrist kuni päikesepõimikuni põletiku tunne ja südamepiirkonnas raskustunne ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Midagi kindlat ja konkreetset ei saa kahjuks ütelda. Kahtlustan pigem Prenessa kõrvaltoimet. See on ravim, mis kuulub AKE-de rühma, mille üks kõrvaltoime võib olla kuiv köha ja hõõgumistunne ...

Loe edasi

vererõhk mure

tere,

probleem vererõhus, vahepeal on vererõhk madal ning see tekitab küsimusi. langeb 115/49 peale, kui alumine rõhk nii madal on siis kas see on ok? natuke kardan sellepärast. muidu sportliku ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Alumine vererõhk näitab veresoonte toonust. Noorel inimesel on veresooned pehmed ja lõõgastunud, alumine vererõhk seega madalam. Vanemas eas on sooned jäigemad, ja rõhk kõrgem. Mõõdukas füüsiline ...

Loe edasi

Lööve

Tere! 10 aastat tagasi oli emakakaela kasvaja operatsioon, mille käigus eemaldati samuti väikesevaagna lümfisõlmed. Väänasin 5a tagasi jala tugevalt välja ja tekkis pahkluu paistetus. Paistetus jäi ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, kirjeldus ja pilt viitavad lümfostaasile. Ebameeldiv, elukvaliteeti halvendav krooniline haigus, kuid mitte elu ohustav seisund. Õnneks on Teie haigus mõõduka raskusega. Mida soovitan, ...

Loe edasi

Valulik punetav muna kaenla all

Tere

Käisin üle pika aja jälle rühmatreeningus ning päev peale seda hakkas kaenla alt valutama, nüüdseks on seal pisike õrnalt punane punni moodi asi naha all, mis katsudes on valus (täpselt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie kirjeldus on omane higinäärme põletikule. Füüsiline koormus, hõõrumine ja raseerimine on soodustavateks teguriteks. Esmaseks ravisoovituseks on paikne kompress nt kampriõli lapikesega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: